Balzsay jövő augusztusban visszavághat

Vágólapra másolva!
2009.09.24. 07:25
Címkék
Balzsay Károly, a WBO korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka jövő augusztusban visszavághat Robert Stieglitznek az egy hónapja elszenvedett vereségért. A szerdán Hamburgban arcműtéten áteső magyar öklöző szóban megegyezett klubja, az Universum Box-Promotion vezetőivel a következő egy év menetrendjéről.

 

Egy év elteltével újra összemérheti erejét Balzsay Károly és Robert Stieglitz (Fotó: Mirkó István)
Egy év elteltével újra összemérheti erejét Balzsay Károly és Robert Stieglitz (Fotó: Mirkó István)

– Szebb az arca?
– Inkább azt mondom, a műtét jól sikerült, a páciens életben maradt. A homlokomnál össze kellett húzni az izmokat, kivágták a szennyeződött részeket. Nagy felbontású mikroszkóp alatt nézegették, állítólag jó lett.

– Akkor jöhet a boksz?
– Azt nem mondták… Egy hétig még a zuhanyozó sem, csak a fürdőkád. Tizennégy napig benne lesznek a varratok, utána viszont bármit csinálhatok, nem megy tönkre. Állítólag.

– Kellett a műtét?
– Szükséges volt. Meg gesztusnak sem ártott, ha már az Universum felajánlotta. A klubnál azt mondták, segítenek, többször is emlegették, elfogadtam. Hagytam magam rábeszélni.

– Akkor az orvost is ők választották?
– Hamburgban jobban kiismerik magukat. Meg így legalább beszélgettünk egy jót velük.

– És menesztik?
– Miért?

– Mert az interneten ezt is találgatják.
– Ahhoz képest a hogyan továbbról tárgyaltunk. Az ő álláspontjuk szerint decemberben, legkésőbb január kilencedikén az interkontinentális bajnoki övért bokszolhatok.

– De az klubtársánál, Eduard Gutknechtnél van.
– Erre a gazdasági igazgató, Stefan Braune csak legyintett, és azt mondta, hogy addigra már nem lesz nála. Bár felőlem vele is bokszolhatok. Aztán meg jöhet az áprilisi visszavágó Stieglitzcel. Legalábbis szerintük.

– Csak szerintük?
– Más kérésem volt. Decemberben nyolc-tíz menetet szeretnék bunyózni, március közepén az interkontinentális övért mennék, aztán augusztusban jöhet a visszavágó. Áprilisban otthon akarok lenni, mert akkor születik a második gyerekünk. Fontos, hogy a feleségem mellett legyek, ő azt kérte, a szülésnél számít rám. Eddig ők alkalmazkodtak hozzám, most én következem.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik