A Pacmant legyőző Bradley ismét a ringben

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2013.03.16. 17:04
null
Timothy Bradley (balra) Pacmant legyőzte, de mire megy Provodnyikov ellen? (Fotó: Reuters)
Manny Pacquiao tavalyi legyőzését követően először lép ringbe Timothy Bradley. A Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnokának kihívója az orosz Ruszlan Provodnyikov. A vasárnap hajnali összecsapás toronymagas esélyese az amerikai bunyós. Legalább akkora favorit, amekkora ellene volt Pacman...

 

 

Timothy Bradley tavaly júniusban nem kisebb sztárt győzött le pontozással, mint Manny Pacquiaót, s lett váltósúlyban világbajnok. (A meccsen Kovács István volt a supervisor.) A „Sivatagi vihar” becenevű bunyós azóta nem söpört végig a ringen, vasárnap hajnalban a kaliforniai Carsonban viszont visszatér.

A 29 éves Bradley (29–0–0, 12 K.O.–T.K.O.) a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét védheti meg, ellenfele a vele egyidős orosz Ruszlan Provodnyikov (22–1–0, 15). A mérkőzésszervezők parádés csatát ígérnek, mondhatnánk hivatalból is, azonban lehet, hogy igazuk lesz. Todd duBoef, Bradley oldaláról arról biztosított mindenkit, hogy a súlycsoport királya, Bradley a kihívók legjobbikát, Provodnyikovot is legyőzi. Ennek azért némileg ellentmond, hogy csupán 46. a ranglistán… Viszont az is igaz, hogy eddig kisváltósúlyban öklözött. Orosz részről Art Pellulo kijelentette. „Ruszlan látványosan bokszol, kimondottan nézőcsalogató bunyós. Meglátják, hamar megszeretik.”

A boxrec.com listáján 3. Bradley is úgy véli, izgalmas összecsapás lesz. „Ha látták már az oroszt bokszolni, tudják, miről beszélek. Nagyon nehéz ellenfél – nyilatkozta a címvédő. Aztán a közelmúltról is ejtett néhány szót, elmondta, a Pacquiao elleni győzelem megerősítette a hitében, bebizonyosodott, hogy jó úton jár. Hozzátette, hosszú kihagyásának az is oka, hogy a Pacquiao elleni meccsen súlyos lábsérülést szenvedett. – Szerencsére mindez már a múlté, akárcsak a Pacman elleni győzelem. Ahhoz, hogy továbblépjek, győznöm kell Carsonban.”

Provodnyikov 2012 júniusában José Reynosót intézte el két menetben az ESPN „Péntek esti csaták” népszerű bokszprogramjának keretében. Egyetlen vereségét Mauricio Herrerától szenvedte el vitatott pontozással, K. O.-mérlege remek, viszont tény, hogy Bradley korábbi ellenfelei között több a nagy név, az amerikai olyanok skalpját szerezte meg, mint Kendall Holt, Lamont Peterson, Devon Alexander, Joel Casamayor vagy éppen a már említett Pacquiao.

Ez a meccs életem álma. Nagy mérkőzés lesz, az biztos, mert Bradley és én is technikás bunyósok vagyunk” – mondta az orosz kihívó, akinek edzője nem más, mint Freddie Roach. Ő tavaly Pacquiao szorítósarkában állt. „Ruszlan mindent megtett a felkészülés során, amit kértem tőle – mondta a híres tréner, aki legutóbbi három meccsén már Provodnyikovot instruálta. Szokásos szöveg, mondhatnánk, ami igaz is, de tudni kell, hogy az orosz két-három alkalommal már részt vett Pacman táborában, kesztyűpartnere volt a Fülöp-szigeteki bunyósnak. Roach nem lenne Roach, ha nem jelentette volna ki. – A tavalyi Pacquiao–Bradley találkozó előtt Manny partnerei között nem egy olyan akadt, akiről az a véleményem, hogy legyőzheti Bradleyt. Ruszlan most bebizonyíthatja ezt.” Hozzátette, Provodnyikov ütőereje óvatossá teheti Bradleyt, aki inkább választja majd az elmozgást, mint a szemtől szembe bunyót. Abban igaza lehet a szakembernek, hogy az orosz rágósabb falat lehet, mint amilyennek tűnik. Más kérdés, hogy az viszont a roppant gyors címvédőnek kedvezhet, hogy Provodnyikov megy előre, de ha visszaszorítják, nehezen boldogul. Márpedig Bradley képes arra, hogy ellenfele támadásaiba beleverjen. Ám előfordulhat, hogy bejön Roach jóslata. – Ruszlan nagyon képzett, egyre jobb, ezt most be kell bizonyítania."

Ráadásul a kihívó nem szenved önbizalomhiányban. „Azt hiszem, le tudom győzni Bradleyt, aztán a súlycsoport többi klasszisát is” – nyilatkozta a szibériai bunyós.

Azért a fogadóirodáknál Bradley a favorit. Pacquiao elleni meccse előtt cirka annyira tartották esélyesnek, mint most Provodnyikovot ellene. Úgyhogy jó lesz vigyáznia…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik