HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.05.21 00:20 Frissítve: 2011.11.08 02:42

Az amerikai álom kapujában: Andre Ward Balzsay Károlyt akarja

Mindenképpen világbajnoki mérkőzésen szeretnék bokszoltatni legközelebb a promoterei Andre Wardot. Az Edison Mirandát játszi könnyedséggel legyőző amerikai klasszis menedzsere szerint a WBO-világbajnok Balzsay Károly az első számú ellenféljelöltjük. Az összecsapásra a promoterek tervei szerint novemberben vagy decemberben kerülhetne sor az Egyesült Államokban.

Ward összecsaphat Balzsayval
Fotó: Action Images (archív)
Ward összecsaphat Balzsayval
„Most azonnal világbajnoki mérkőzést szeretnénk szervezni Andrénak. Miranda legyőzése után egy szinten van az összes világbajnokkal. Mivel a WBC-bajnok Carl Froch most győzött egy kötelező címvédő mérkőzésen és Lucien Bute nehezen kimozdítható Kanadából, az első számú jelöltünk a WBO-bajnok Balzsay Károly” – nyilatkozta újságíróknak Ward menedzsere, Dan Goossen.
„Most erre fogunk koncentrálni. Balzsay egy kemény magyar bokszoló, aki legyőzte a nagyon erős és 34–0-s rekorddal büszkélkedő Gyenyisz Inkint. Ő megbecsült világbajnok, és természetesen ezt mi is figyelembe vesszük. Balzsay olyan bunyós, akit szerintem el lehetne hozni az Államokba. Nagyon szívesen megszerveznénk ezt a meccset Oaklandben, Andre városában. 18 ezer néző menne ki egy ilyen találkozóra. Mindannyian azt gondoljuk, hogy Andre Ward a világ legjobb nagyközépsúlyú bokszolója jelenleg” – tette hozzá Dan Goossen, a Wardot képviselő bokszvállalkozás első embere.

A magyar bunyós augusztus 22-én Robert Stieglitz ellen lép kötelek közé, de az év utolsó hónapjaiban az amerikaiak szerint összejöhetne a meccs.

Ward Balzsayhoz hasonlóan még veretlen, 19 mérkőzéséből mindegyiket megnyerte, 12-szer kiütéssel győzött a 25 éves bokszoló. Balzsay 21 meccsből 21-szer nyert, 15-ször K. O.-val.

Ward nagyon képzett bokszoló, amit az is mutat, hogy amatőrként Athénban 2004-ben olimpiai bajnok lett még félnehézsúlyban.

Ha valóban létrejön a mérkőzés, Nagy János után Balzsay lehet a második magyar, aki világbajnoki címmeccsen bokszol az Egyesült Államokban. „Csonttörő” éppen három évvel ezelőtt, 2006. május 20-án szenvedett első menetes vereséget az argentin Jorge Rodrigo Barriostól Los Angelesben.
2019.01.26 23:39:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Kovács megint nem a főmeccs, de bánja kánya, nekünk ő a király. Különösen úgy, hogy szokásos bevonulózenéje, a Carmina Burana elé bejátsszák a Bánk bánból a közismert Hazám, hazám áriát.

2018.12.15 22:50:53

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Erdei elnök minden megnyilvánulásával azt igazolta, hiba volt őt helyzetbe hozni.

2018.12.01 23:09:35

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Önmagukat is képesek padlóra küldeni.

2018.12.01 00:34:37

Ökölvívás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Aggódó vezetőink nem a vereségtől, hanem Papp László győzelmétől féltek! Nem „kockáztathattak” tehát! Egyszerűbb volt letiltani őt.

2018.11.23 23:49:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az amatőr ökölvívásban az idén egyetlen világversenyt sem rendeztek (míg tavaly vb-t és Eb-t is), az illegalitásba vonuló sportág híreit egyedül a vezetői válság szolgáltatta.