HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.29 12:39 Frissítve: 2010.11.29 00:06

Diaz kiütésével Pacquiao pazar győzelmet aratott és történelmet írt

Manny Pacquiao a negyedik súlycsoportjában is világbajnok lett: Las Vegasban a Bokszvilágtanács (WBC) könnyűsúlyú vb-övéért vívott mérkőzésen a 9. menetben kiütötte az amerikai David Diazt.

Pacquiao véres kiütéssel lett az első négyszeres ázsiai világbajnok
Fotó: Action Images (archív)
Pacquiao véres kiütéssel lett az első négyszeres ázsiai világbajnok
A kihívó, a Fülöp-szigeteki Pacquiao (47–3–2, 35 K. O.–T. K. O.) a mérkőzésen végig dominált, s noha a címvédő Diaz (34–2–1, 17) termetre nagyobb, Pacman mindent elsöprő lendülettel keménységben és gyorsaságban is felülmúlta, így ő lett az első ázsiai bunyós, aki négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett.

Pacquiao a 9. menetben tett pontot a küzdelem végére, egy remek balhoroggal padlóra küldte ellenfelét, ami után klasszikus K. O.-t hirdettek, mert a mérkőzésvezető kiszámolta az amerikait.

A vesztes elismerte vereségét: „Pacman gyorsabb volt nálam. Ma vesztettem, holnap már egy másik nap lesz. A kettőnk boksza közti sebességkülönbség döntötte el a javára a meccset” – nyilatkozta Diaz.

Pacquiao: „Sohasem gondoltam volna, hogy négy kategóriában is eljutok a világbajnoki címig. Jól éreztem magam könnyűsúlyban, sőt mintha erősebb is lettem volna, mint egy súlycsoporttal lejjebb.”

Freddie Roach, az újdonsült világbajnok edzője elmondta a taktikát: „Az volt a célunk, hogy az összecsapás második felére felőröljük Diaz ellenállását, és ha lehet, előbb befejezzük a meccset. Örülök, hogy minden tökéletesen sikerült.”

Bob Arum mérkőzésszervező kijelentette, Pacquiao még ebben az esztendőben címvédésre készül, még jobban beleerősödik ebbe a kategóriába, jövőre pedig a menedzsment a brit Ricky Hattont célozza meg.
2019.01.26 23:39:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Kovács megint nem a főmeccs, de bánja kánya, nekünk ő a király. Különösen úgy, hogy szokásos bevonulózenéje, a Carmina Burana elé bejátsszák a Bánk bánból a közismert Hazám, hazám áriát.

2018.12.15 22:50:53

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Erdei elnök minden megnyilvánulásával azt igazolta, hiba volt őt helyzetbe hozni.

2018.12.01 23:09:35

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Önmagukat is képesek padlóra küldeni.

2018.12.01 00:34:37

Ökölvívás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Aggódó vezetőink nem a vereségtől, hanem Papp László győzelmétől féltek! Nem „kockáztathattak” tehát! Egyszerűbb volt letiltani őt.

2018.11.23 23:49:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az amatőr ökölvívásban az idén egyetlen világversenyt sem rendeztek (míg tavaly vb-t és Eb-t is), az illegalitásba vonuló sportág híreit egyedül a vezetői válság szolgáltatta.