Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.16 22:13 Frissítve: 2012.01.27 02:48

Balzsay és Hidvégi is kivégezte ellenfelét a Syma-csarnokban

Balzsay Károly az Universum makulátlan mérlegű nagyközépsúlyú öklözője 16. profi mérkőzésén öt menetben ütötte ki a brazil Jose Hilton dos Santost. Hidvégi György a második menetbeli technikai KO-val védte meg WBF világbajnoki és az IBO interkontinentális címét francia ellenfele ellen.

Balzsay Károly (jobbra) félelmetes ütéssel küldte padlóra brazil bunyós ellenfelét
Balzsay Károly (jobbra) félelmetes ütéssel küldte padlóra brazil bunyós ellenfelét

Balzsay a meccs első két menetében remekül kivitelezett támadásokkal rukkolt ki, pontosan ütötte a kombinációkat. Védekezésnél rendre nagyszerűen, kiváló ütemben hajolt el törzsből, dél-amerikai riválisa kissé tanácstalannak tűnt.

A harmadik felvonásban fáradhatatlanul küzdöttek a felek, Balzsay diktált, elsősorban annak köszönhette a dominanciát, hogy érezte a ritmust és az ütőtávot.

A negyedik menetben ugyan a brazil bokszoló beleszaladt egy-egy nagyobb pofonba, jó állóképességének és átlagon felüli lábmunkájának köszönhetően vészelte át a kritikus pillanatokat.

Balzsay a pontozóbíróknál is nyeregben érezte magát, de az ötödik menetben felpörgette a ritmust és kiütötte riválisát. Dos Santos egy kiváló jobbegyenes-balhorog kombináció után került a földre.

Balzsay második ütése után a fogvédő is kirepült a brazil szájából, majd mozdulatlanul terült el a földön. A kiütésre az ötödik menet utolsó másodpercében került sor, ezzel a KO diadallal profi pályafutása 16. mérkőzésén, Balzsay 16. győzelmét aratta.

Bedák Zsolt könnyed sikere után a gála második összecsapásán rögtön egy címmérkőzés következett, hiszen Hidvégi György a Polish Boxing Promotion cirkálósúlyú világbajnoka a francia Merick Roberge ellen a WBF világbajnoki és az IBO interkontinentális bajnoki övét is kockára tette.

A 12 menetesre tervezett összecsapás már a második menetben véget ért, hiszen a Jégember becenévre hallgató öklöző villámgyorsan érvényesítette a tudásbeli különbséget.

Az első etapban rövid tapogatózás után Hidvégi ragadta meg a kezdeményezést. Francia riválisán látszott, hogy könnyen zavarba hozható, már ekkor sejthető volt, hogy nem megy végig a tizenkét menet.

A második felvonásban egy remekbe szabott balhorog-jobbegyenes-balhorog kombináció után Merick padlózott, a mérkőzésvezető ekkor még tovább engedte a harcot, ám innentől kezdve kizárólag Hidvégiről szólt a csata.

A francia öklöző újfent a földre került, majd másodpercekkel később ismét a padlón találta magát. Hidvégi egy balhoroggal és egy bal csapottal kibillentette ellenfelét az egyensúlyából, aki kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Így Hidvégi György a második menetben technikai KO-val védte meg címét.
2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.