Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.05.28 11:10 Frissítve: 2011.12.21 02:43

Thomas Ulrich lehet Erdei Zsolt ellenfele

A ZDF német hírtelevízión elhangzottak szerint Erdei Zsolt június 29-én klubtársa, Thomas Ulrich ellen védheti meg ismét a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoki címét – közölte a távirati iroda a profibox.hu című szaklap alapján. A gálát Oberhausenben rendezik meg.

Erdei Zsolt a saját klubjából választanak kihívót?
Czagány Balázs
Erdei Zsolt a saját klubjából választanak kihívót?
A szombat esti ZDF-es bokszgála szünetében a csatornán mutatták a közönség soraiban ülő Erdei Zsoltot (24-0-0; 15 K. O., T. K. O.), s a kommentátor megemlítette, hogy a következő házi döntőt az Universum Box-Promotionnál Erdei és Ulrich vívhatja majd július végén – közölte a profibox.hu.

Erdei klubja, a hamburgi Universum Box Promotion ezzel kapcsolatban még semmit nem közölt hivatalosan.

Thomas Ulrich 30 éves, eddigi 31 hivatásos összecsapása közül huszonkilencet megnyert – ebből tizenkilencet kiütéssel –, kétszer kikapott. A két vereségét Glencoffe Johnson és Tomasz Adamek ellen szenvedte el Ulrich, mindkétszer a hatodik menetben veszített kiütéssel.

Thomas Ulrich pillanatnyilag a tizennegyedik helyen áll a WBO ranglistáján.

Az Universum még nem adott ki ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban semmilyen közleményt, ami nem csoda, ugyanis általában megszokott az istálló részéről, hogy szereti minél későbbre halasztani egy adott összecsapás bejelentését. Ha a találkozó valóban létrejön, akkor kiválóságunk elmondása szerint meghatározó lehet a jövője szempontjából, hiszen a német öklöző ellen való esetleges győzelem jelzésértékű lehetne a ZDF számára, hogy érdemes az ő mérkőzéseit is - minden esetben - élőben közvetíteni. Viszont benne van pakliban, hogy Ulrich az utolsó pillanatban valamilyen oknál fogva lemondja majd a találkozót.

Erdei Zsolt 2004 januárjában, a mexikói Julio Gonzalez ellen szerezte meg a WBO szervezet vb-övét, amelyet azóta ötször védett meg, legutóbb május 6-án, az ausztrál Paul Murdoch ellen. Összesen 24 profi mérkőzést vívott, és valamennyit megnyerte. Legutóbbi sikere után felvetődött, hogy július 29-én esetleg címegyesítő mérkőzésen léphet ringbe a WBA-bajnok Fabrice Tiozzo vagy az IBF-király Clinton Woods ellen.
2020.08.16 17:02:07

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Portré a rendszerváltozást követő évtizedek egyik legnagyobb formátumú magyar sportolójáról.

2020.06.08 13:02:58

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A harmatsúlyú Széles János tíz évvel Trianon után románt vert az Iparcsarnokban – ezért külön is megünnepelte a közönség.

2020.05.31 12:38:39

Ökölvívás K. T. I.

Toplista: 70–61. A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját – itt a 4. rész.

2020.05.01 11:58:40

Ökölvívás KÉPES SPORT

Az amerikai klasszis minden idők legjobbjának tartotta magát, akit senki sem lökött le a trónról.

2020.03.07 22:52:13

Ökölvívás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek a mai, megbolydult világnak éppen ez lehet a fő gondja a boksszal. Hogy lecsupaszítottan férfias, emberi, zsigeri. A küzdés maga.