HIRDETÉS
Nemzetisport.hu online 2005.07.12 21:32 Frissítve: 2011.12.25 02:43

Madár fejét bekötötték

Amikor először találkoztak, mindketten életük egy-egy nagy feladatára készültek, és senki sem gondolta, hogy röviddel később már a közös életüket tervezik. Két éve Erdei Zsolt egyike volt az Universum Box-Promotion reményteljes öklözőinek, aki az újabb nagy feladatokra készült egy kis tiroli hotelban, ugyanott, ahol a vizsgák előtt álló Arabella Del Mar Stanzig a vendéglátóipari gyakorlatát töltötte.

Arabella és a profi világbajnok Erdei Zsolt hivatalosan is egy pár (Fotó: Czagány Balázs)
Arabella és a profi világbajnok Erdei Zsolt hivatalosan is egy pár (Fotó: Czagány Balázs)
Az életük ettől kezdve pedig már szinte nyitott könyv volt Magyarországon: Arabella először a Julio César González elleni vb-címmérkőzésen látta a helyszínen élete párját (szegény, lázas betegen jött el a dortmundi gálára, minden idők legcsodálatosabb ringbeli magyar teljesítményét nyújtó Erdei rohant is hozzá haza a bankettről, és, ahogyan akkoriban ő fogalmazott, "őrizte az álmát"), aztán ott volt a diadalút többi állomásán, Hamburgban, a budapesti Kisstadionban, majd újfent Hamburgban. Még barátnőként, a jövőben viszont már más minőségben.
2005. július 12-től ugyanis ők ketten immár férj és feleség, Erdei Zsolt és Arabella Del Mar Erdei.

A szűk családi körben, a nagy nyilvánosság kizárásával megtartott polgári frigyet (a templomira 2006-ban, Magyarországon kerül sor) Arabella kívánságának megfelelően, Salzburgban kötötték meg, ugyanott, ahol az osztrák és spanyol felmenőkkel is bíró menyasszony édesanyja is kimondta a boldogító igent. Ugyan az osztrák városban kialakult hatalmas dugó picit megnehezítette a WBO félnehézsúlyú világbajnokának, illetve kedvesének a helyzetét, de végül minden akadályt leküzdöttek, és a kontinens egyik legszebb házasságkötő termében elrebeghették az igent, illetve, a hely szellemének megfelelően a "Ja"-t.

Aztán pedig következhetett Arabella nagy álma, a kocsikázás Salzburgban. Nyitott hintón, át a városon, boldogan, immár férjként és feleségként.
"Hatalmas szerencsénk volt, mert az eső elkerült bennünket - mesélte utóbb Erdei Zsolt. - Egy nappal a szertartás előtt még esett, kedden csak borult volt az ég, amikor kijöttünk a teremből, hullott két csepp, aztán annyiban maradt. Kocsikáztunk, utána beültünk az autóba, és azonnal elkezdett esni az eső."

A házaspár a francia Riviérára utazott nászútra, majd jöhet Spanyolország, ahol Arabella édesapjánál vendégeskednek.
Azt követően viszont jönnek a kemény, hamburgi hétköznapok. Madár számára az edzésekkel, a negyedik címvédésre való készülés, Arabellának pedig a nyugodt családi háttér megteremtése jegyében.
2019.02.22 19:54:13

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Volt ökölvívó, edző, sportvezető, a hazai és az európai szövetség elnöke. Az élete kész regény.

2019.01.26 23:39:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Kovács megint nem a főmeccs, de bánja kánya, nekünk ő a király. Különösen úgy, hogy szokásos bevonulózenéje, a Carmina Burana elé bejátsszák a Bánk bánból a közismert Hazám, hazám áriát.

2018.12.15 22:50:53

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Erdei elnök minden megnyilvánulásával azt igazolta, hiba volt őt helyzetbe hozni.

2018.12.01 23:09:35

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Önmagukat is képesek padlóra küldeni.

2018.12.01 00:34:37

Ökölvívás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Aggódó vezetőink nem a vereségtől, hanem Papp László győzelmétől féltek! Nem „kockáztathattak” tehát! Egyszerűbb volt letiltani őt.