Nemzetisport.hu online 2005.07.12 21:32 Frissítve: 2011.12.25 02:43

Madár fejét bekötötték

Amikor először találkoztak, mindketten életük egy-egy nagy feladatára készültek, és senki sem gondolta, hogy röviddel később már a közös életüket tervezik. Két éve Erdei Zsolt egyike volt az Universum Box-Promotion reményteljes öklözőinek, aki az újabb nagy feladatokra készült egy kis tiroli hotelban, ugyanott, ahol a vizsgák előtt álló Arabella Del Mar Stanzig a vendéglátóipari gyakorlatát töltötte.

Arabella és a profi világbajnok Erdei Zsolt hivatalosan is egy pár (Fotó: Czagány Balázs)
Arabella és a profi világbajnok Erdei Zsolt hivatalosan is egy pár (Fotó: Czagány Balázs)
Az életük ettől kezdve pedig már szinte nyitott könyv volt Magyarországon: Arabella először a Julio César González elleni vb-címmérkőzésen látta a helyszínen élete párját (szegény, lázas betegen jött el a dortmundi gálára, minden idők legcsodálatosabb ringbeli magyar teljesítményét nyújtó Erdei rohant is hozzá haza a bankettről, és, ahogyan akkoriban ő fogalmazott, "őrizte az álmát"), aztán ott volt a diadalút többi állomásán, Hamburgban, a budapesti Kisstadionban, majd újfent Hamburgban. Még barátnőként, a jövőben viszont már más minőségben.
2005. július 12-től ugyanis ők ketten immár férj és feleség, Erdei Zsolt és Arabella Del Mar Erdei.

A szűk családi körben, a nagy nyilvánosság kizárásával megtartott polgári frigyet (a templomira 2006-ban, Magyarországon kerül sor) Arabella kívánságának megfelelően, Salzburgban kötötték meg, ugyanott, ahol az osztrák és spanyol felmenőkkel is bíró menyasszony édesanyja is kimondta a boldogító igent. Ugyan az osztrák városban kialakult hatalmas dugó picit megnehezítette a WBO félnehézsúlyú világbajnokának, illetve kedvesének a helyzetét, de végül minden akadályt leküzdöttek, és a kontinens egyik legszebb házasságkötő termében elrebeghették az igent, illetve, a hely szellemének megfelelően a "Ja"-t.

Aztán pedig következhetett Arabella nagy álma, a kocsikázás Salzburgban. Nyitott hintón, át a városon, boldogan, immár férjként és feleségként.
"Hatalmas szerencsénk volt, mert az eső elkerült bennünket - mesélte utóbb Erdei Zsolt. - Egy nappal a szertartás előtt még esett, kedden csak borult volt az ég, amikor kijöttünk a teremből, hullott két csepp, aztán annyiban maradt. Kocsikáztunk, utána beültünk az autóba, és azonnal elkezdett esni az eső."

A házaspár a francia Riviérára utazott nászútra, majd jöhet Spanyolország, ahol Arabella édesapjánál vendégeskednek.
Azt követően viszont jönnek a kemény, hamburgi hétköznapok. Madár számára az edzésekkel, a negyedik címvédésre való készülés, Arabellának pedig a nyugodt családi háttér megteremtése jegyében.
2019.12.13 20:13:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A családja, a triatlon vagy a maratoni futás, az argentin steak sokkal inkább érdekli.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.