Nemzetisport.hu 2011.07.21 09:41 Frissítve: 2012.09.08 03:20

Vizes vb: Egy pontnál többet nyertünk ezen a meccsen - Merész András

A magyar női vízilabda-válogatott 9–9-es döntetlent játszott az olimpiai bajnok Hollandiával a sanghaji vizes vb csoportkörének utolsó fordulójában. A találkozó után Merész András szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy a magyar csapat sokkal többet nyújtott az összecsapáson, mint azt előzetesen várni lehetett.

 

MERÉSZ ANDRÁS: EGY PONTNÁL SOKKAL TÖBBET NYERTÜNK!
Merész András: – Egy pontnál sokkal többet nyertünk ezen a meccsen! Visszanyertük a hitünket, visszaállítottuk a renoménkat, csattanós választ adtunk mindazoknak, akik temették az együttest. Most már elhiszik, el kell hinniük a lányoknak, hogy tudnak vízilabdázni – márpedig tudnak, ez egyetlen percig sem lehet kérdéses. Szívvel teli csapatmunka volt ez, és ugyan a döntetlennel ugyanúgy a harmadik helyen zártunk, mintha kikaptunk volna, mégis boldog vagyok, és büszke a csapatra. Saját harcmodorában vettük fel a versenyt az olimpiai bajnokkal, ami tudatos volt, hiszen az amerikaiak ellen valamiért nem működött a zónánk. Nüanszokon múlt, hogy nem nyertük meg a mérkőzést. Az ausztrálok semmivel sem erősebbek a hollandoknál, sőt fizikailag talán sebezhetőbbek is, azaz nem aggódom. A lényeg, hogy ellenük is ugyanígy, ugyanilyen lelkesen, ugyanilyen hittel játsszunk, és úgy jöjjünk ki a vízből a találkozó után, hogy mindent megtettünk, ami tőlünk tellett. Mert ma, a hollandok ellen így történt, és ez nagy örömmel tölt el!
Szücs Gabriella: – Az amerikaiak elleni mérkőzés után nagyon magunk alatt voltunk, de a kapitány segítségével összeszedtük magunkat. Megnéztük a felvételeket, elemeztünk kicsit, és megfogadtuk, a hollandok ellen sokkal jobb teljesítményt nyújtunk. Sikerült, visszajött a csapat hite, hátrányban sem ijedtünk meg, így a lelkünk szempontjából is nagyon értékes eredményt értünk el. Nem félünk az ausztráloktól, jól ismerjük őket, ugyanilyen hittel és játékkal van esélyünk ellenük.

 

2011.03.18 17:50:24

BMW X3 Games

Majthényi Szabolcs csapata utazhat a Genfben rendezendő szuperversenyre.

2010.11.18 01:35:42

BMW X3 Games

Egy verseny, amely igazán próbára teszi a képességeket, az edzettséget, ügyességet.