HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.07.21 09:41 Frissítve: 2012.09.08 03:20

Vizes vb: Egy pontnál többet nyertünk ezen a meccsen - Merész András

A magyar női vízilabda-válogatott 9–9-es döntetlent játszott az olimpiai bajnok Hollandiával a sanghaji vizes vb csoportkörének utolsó fordulójában. A találkozó után Merész András szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy a magyar csapat sokkal többet nyújtott az összecsapáson, mint azt előzetesen várni lehetett.

 

MERÉSZ ANDRÁS: EGY PONTNÁL SOKKAL TÖBBET NYERTÜNK!
Merész András: – Egy pontnál sokkal többet nyertünk ezen a meccsen! Visszanyertük a hitünket, visszaállítottuk a renoménkat, csattanós választ adtunk mindazoknak, akik temették az együttest. Most már elhiszik, el kell hinniük a lányoknak, hogy tudnak vízilabdázni – márpedig tudnak, ez egyetlen percig sem lehet kérdéses. Szívvel teli csapatmunka volt ez, és ugyan a döntetlennel ugyanúgy a harmadik helyen zártunk, mintha kikaptunk volna, mégis boldog vagyok, és büszke a csapatra. Saját harcmodorában vettük fel a versenyt az olimpiai bajnokkal, ami tudatos volt, hiszen az amerikaiak ellen valamiért nem működött a zónánk. Nüanszokon múlt, hogy nem nyertük meg a mérkőzést. Az ausztrálok semmivel sem erősebbek a hollandoknál, sőt fizikailag talán sebezhetőbbek is, azaz nem aggódom. A lényeg, hogy ellenük is ugyanígy, ugyanilyen lelkesen, ugyanilyen hittel játsszunk, és úgy jöjjünk ki a vízből a találkozó után, hogy mindent megtettünk, ami tőlünk tellett. Mert ma, a hollandok ellen így történt, és ez nagy örömmel tölt el!
Szücs Gabriella: – Az amerikaiak elleni mérkőzés után nagyon magunk alatt voltunk, de a kapitány segítségével összeszedtük magunkat. Megnéztük a felvételeket, elemeztünk kicsit, és megfogadtuk, a hollandok ellen sokkal jobb teljesítményt nyújtunk. Sikerült, visszajött a csapat hite, hátrányban sem ijedtünk meg, így a lelkünk szempontjából is nagyon értékes eredményt értünk el. Nem félünk az ausztráloktól, jól ismerjük őket, ugyanilyen hittel és játékkal van esélyünk ellenük.

 

2019.02.16 15:47:25

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

Egy góllal jobb volt az éllovas Slovan a DAC-nál, ám egy kis bírói segítség is kellett a vendégsikerhez.

2019.02.15 14:44:15

Minden más foci nemzetisport.hu

A most 27 éves futballistának egy napon belül két gyermeke született – két különböző nőtől.

2019.02.15 08:07:12

Minden más foci VOLESZÁK GÁBOR

A 2014-es év legjobb női labdarúgójának célja, hogy a májusi BL-döntőre megtöltsék a Groupama Arénát.

2019.02.11 17:53:30

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Világunk futballszemmel: a nagy fotógyűjtemény több mint negyven ország társadalmáról, kultúrájáról ad szokatlan képet

2019.02.08 16:48:53

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A rettegett zágrábi sportvezető, a börtön elől bujkáló Zdravko Mamic a 2018-as aranylabdást is behálózta, sápot szedett pénzéből.