Vb 2010: Kim Jong Hun szerint olyan ország nincs, hogy Észak-Korea

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.06.15. 09:33
„Olyan ország nincs, hogy Észak-Korea" – válaszolta Kim Jong Hun, a Koreai NDK labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya egy dél-koreai újságírónak a brazilok elleni világbajnoki mérkőzés előtti sajtóértekezleten, majd jelezte: várja a következő kérdést.

A szakvezető kitért rá, hogy az ország hivatalos neve Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, és nem Észak-Korea. A média képviselőinek pedig a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) munkatársai a lelkükre kötötték, hogy politikai kérdéseket ne tegyenek fel.

A szövetségi kapitány a kedd esti – Kassai Viktor által vezetendő – meccs előtt tisztában van vele, hogy a brazilok az esélyesei, nemcsak a találkozónak, hanem az egész vb-nek.

„Azonban mentálisan nagyon erősek vagyunk, és ez a hozzáállás uralkodik majd a mérkőzésen. Ha nyernénk a brazilok ellen, akkor nagy boldogságot szereznénk vezérünknek, Kim Dzsong Ilnek."

A vb-mezőnyből legalacsonyabban rangsorolt (105. hely a világranglistán) észak-koreai együttes szeretne erőt meríteni az 1966-ban a legjobb nyolc közé jutó alakulat teljesítményéből.

„Abból a csapatból néhányan még élnek, és az elutazás előtt találkoztunk velük. Sok jó tanáccsal szolgáltak" – tette hozzá Kim Jong Hun.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik