Nemzetisport.hu 2011.09.23 19:00 Frissítve: 2014.12.26 01:33

U17: győzelemmel kezdtük az Eb-selejtező tornát Telkiben

U17-es labdarúgó-válogatottunk győzelemmel kezdte szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán, miután 4–1-re nyert Fehéroroszország ellen – számolt be róla. az mlsz.hu.

 

Győzelemmel kezdtük a hazai Eb-selejtezőt (Fotó: mlsz.hu)

Pisont István szövetségi edző együttese a fehérorosz korosztályos csapat ellen kezdte meg a minitornát Telkiben. A mieink a Hrabina Alex – Baksa Dénes, Asztalos Dávid, Kovács Tamás (Kalmár Zsolt, 65.), Tamás Krisztián – Fényes Szabolcs (Németh Márió, 46.), Nagy Dominik, Ács Ádám – Tóth László, Farkas Zoltán (Bobál Gergely, 18.), Forgács Dávid összeállításban szerepeltek a találkozón.

Az első negyedóra enyhe magyar mezőnyfölénye után a 16. percben válogatottunk megszerezte a vezetést: egy szöglet után Farkas Zoltánt rántották le a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Tamás Krisztián értékesítette (1–0).

A 22. percben emberelőnybe kerültünk, a vendégek jobb oldali védője megkapta második sárga lapját. A 32. percben két gólra növelte előnyét a válogatott: egy bal oldali szöglet után a fehéroroszok nem tudtak felszabadítani, Ács Ádámhoz került a labda, aki a jobbösszekötő helyéről középre ívelt, a berobbanó Asztalos Dávid pedig közelről a jobb sarokba fejelt (2–0).

A második félidő elején többször is sikerült lekontrázni a vendégeket, de az utolsó passzokba többször is hiba csúszott. Az 53. percben egy vendég szöglet után megszereztük a labdát, és egy gyors kontra végén a bal oldalon felfutó Forgács Dávid tálalt a mellette felfutó Tamás Krisztián elé, aki átvette a labdát, majd 12 méterről kilőtte a kapu bal sarkát (3–0).

A 62. percben egy durva belépőt követően egy újabb fehéroroszt küldött le piros lappal a pályáról a játékvezető. Bár a folytatásban hatalmas fölényben játszottunk, a 71. percben egy labdavesztés után Gleb Rassadkin indult meg a kapu felé, majd kihasználta a ziccert, és Hrabina Alex mellett a jobb sarokba helyezett (3–1). A végeredmény a 82. percben alakult ki, ekkor Forgács beadása után Bobál Gergely lőtt 5 méterről a jobb sarokba (4–1).

„Átestünk a tűzkeresztségen, a célunk az volt, hogy mindenképpen győzelemmel kezdjük a tornát, és ezt sikerült is elérnünk – mondta Pisont István. – Nemzetközi szinten minden győzelemnek nagy értéke van, és tekintve, hogy háromgólos sikert arattunk, mindenképpen elismerés illeti a fiúkat. Ezzel együtt a mérkőzésen nem mindig találtuk a megfelelő ritmust, van még miben javulnunk, de úgy gondolom, a következő két mérkőzésen felszabadultabb lesz a játékunk, ami még jobb teljesítménnyel párosul.”

A csoport másik mérkőzésén, Tatabányán a norvégok 3–0-ra legyőzték Andorrát.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ, TELKI 
Magyarország–Fehéroroszország 4–1
G.: Tamás K. (16.), (53), Asztalos (32.), Bobál (82.), ill. Rassadkin (71.)
A másik mérkőzésen: Norvégia–Andorra 3–0
A TOVÁBBI PROGRAM
Szeptember 25., vasárnap
Fehéroroszország–Norvégia, Telki, 12.00
Magyaroroszág–Andorra, Telki, 15.00
Szeptember 28., szerda
Andorra–Fehéroroszország, Tatabánya 12.00
Magyarország–Norvégia, Telki 15.00

 

2019.09.14 22:34:27

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Ferencváros Pakson hozta a kötelezőt.

2019.09.14 16:45:37

Labdarúgó NB I A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a címvédő, a vártnál sokkal gyengébben futballozott a Paks.

2019.09.14 16:44:56

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Az újonc Zalaegerszeg kettős emberhátrányban fejezte be a miskolci mérkőzést.