Tömegsport: Major József lett a gödi Fétis-futás győztese

Vágólapra másolva!
2010.06.07. 10:56
A háromnapos Gödi Fesztivál keretében jubileumi, tizedik alkalommal rendezték meg a Fétis Crossfutást, amely az elmúlt esztendőkben hagyományőrző és más sportprogramokkal együtt került a Duna-parti város naptárába. A 14 kilométeres futást Major József nyerte, az olimpikonok labdarúgócsapatában Kovács István, Noszály Sándor és Virág Lajos is pályára lépett.

Jubileumához érkezett a gödi Fétis Crossfutás; a tizedik alkalommal kiírt erdei futóversenyen, az Alsó-gödi sportpályán és annak környékén minden korosztály rajthoz állhatott. A program az ovis 200 méterrel kezdődött, majd 2, 5 és 14 kilométer szerepelt a kínálatban. A fő versenyszámot a hosszútáv jelentette, amelyet az előző évekhez hasonlóan ezúttal is a győri Major József többszörös hosszútávú triatlonista magyar bajnok, hawaii világbajnoki résztvevő, az idei rövidtávú duatlon ob győztese nyert meg.

A nőknél Novák Eszter abszolútban 2 és 5 km-en is győzni tudott. A kísérőrendezvények között tánc, kézműves-foglalkozás, lovas harci bemutató, népzenei összeállítás és más sportágak is szerepeltek. A gyermek-focit a váciak nyerték az FTC és az UTE kiscsapatai előtt; a felnőttek küzdelmeiben az olimpikonok ezúttal bronzzal zártak, a kupát a helyi gödiek vitték egy fővárosi gárda előtt.

„Csaknem 400 futó, 120 felnőtt, 150 gyermek labdarúgó, 72 strandröplabdás vett részt az eseményen, a családtagokkal együtt mintegy 2000 résztvevője volt a X. Fétis Crossfutás és Hagyományőrző Napnak. A Fétis részéről munkatársaimmal mintegy hetvenen vettünk részt a szervezésben, lebonyolításban. A gyermekmeccseken olyan nagynevű klubok vettek részt, mint a Ferencváros, a Vác, az UTE vagy a Vasas. A hagyományőrző színpadi produkciókban másfél százan vettek részt, a Búzaszem Iskola szervezésében népzenei műsor került színpadra" – mondta Székely-Horváth Rita szervező.

„Örömmel jöttek hívásomra az olimpikonok, Kokó, Noszály Sanyi teniszező, Virág Lajos birkózó és társaik. A 12 labdarúgócsapat között volt egy francia is, Göd testvérvárosából, Marignane-ból. A Belépés Családostul „Családi csavargás" ügyességi feladatait csaknem 30 család apraja-nagyja teljesítette" – tette hozzá Wagner László szervező.

A X. Fétis Crossfutás abszolút győztesei: Major József, Szunyog Erika (14 km), Hegedűs Ádám és Novák Eszter (5 km), Szirmai Zoltán és Novák Eszter (2 km), Balogh Búcsú és Fekete Gyöngyvér (óvodás, 200 méter).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik