Női kosárlabda: Rátgéber tagadja, hogy Spanyolországba szerződne

Vágólapra másolva!
2010.04.13. 12:44
Címkék
Rátgéber László a hétvégén Valenciában a helyszínen tekintette meg a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét, melyben volt csapata, a Szpartak Moszkva a Jekatyerinburg és a házigazda Ros Casares legyőzésével negyedszer nyerte meg a legrangosabb női sorozatot. A szakember a Nemzeti Sport kérdésére tagadta azokat a híreket, hogy Spanyolországba szerződne.

„Furcsa volt a lelátóról szemlélni a meccseket, de jó volt találkozni a régi ismerősökkel. Leginkább a fiaim élvezték, akik Szpartak-mezben szurkoltak a csapatnak. Az ünneplésből nekem is kijutott, nem felejtették el, hogy az első fordulóban még én ültem a padon. Természetesen én is gratuláltam mindenkinek, mondtam az utódomnak, Pokey Chatmannek, hogy megérdemelte ezt a kupát" – beszélt az Euroliga négyes döntőjében szerzett élményeiről Rátgéber, akit egyes spanyol internetes portálok szóba hoztak mint akinek a neve felvetődött a Valencia vagy a Salamanca jövendő trénereként.  „Furcsa volt a lelátóról szemlélni a meccseket, de jó volt találkozni a régi ismerősökkel. Leginkább a fiaim élvezték, akik Szpartak-mezben szurkoltak a csapatnak. Az ünneplésből nekem is kijutott, nem felejtették el, hogy az első fordulóban még én ültem a padon. Természetesen én is gratuláltam mindenkinek, mondtam az utódomnak, Pokey Chatmannek, hogy megérdemelte ezt a kupát" – beszélt az Euroliga négyes döntőjében szerzett élményeiről Rátgéber, akit egyes spanyol internetes portálok szóba hoztak mint akinek a neve felvetődött a Valencia vagy a Salamanca jövendő trénereként.

„Én ebben a témakörben nem tudok újdonsággal szolgálni, meg kell kérdezni az érintett portálok szerkesztőit, honnan van az információjuk. A hír egyébként többször is szárnyra kelt, én is hallottam már az idény során, hogy a Valencia vagy a Salamanca edzője leszek, de nem történt lépés ebben az ügyben" – reagált a hírekre a szakember. Rátgéber persze nem csak ünnepelt és a családjával kirándult Valenciában.

„A nemzetközi szövetségben választásokat tartanak, és igyekeztem javítani a magyar kandidálók esélyeit. A FIBA több tisztségviselőjével is tárgyaltam, örülök neki, hogy mindenki ad a véleményemre. Emellett a nyári kosárlabda-akadémiámnak szereztem támogatókat. A világ legjobb játékosa, Diana Taurasi, valamint csapattársai – egykori játékosaim –, Sue Bird, Anete Jekabsone-Zogota és Ilona Korsztyin is írtak a tábor honlapjára, fényképeket küldenek, és ők maguk invitálják a leendő kosarasokat a táborba" – mondta Rátgéber.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik