NFL: a Colts és a Steelers is nagy verést kapott csoportriválisától

Vágólapra másolva!
2011.09.11. 22:34
Címkék
A tengerentúli profi futballiga (NFL) 1. fordulójában a 2006-os Super Bowl-győztes Indianapolis Colts 34–7-es vereséget szenvedett a Houston Texans otthonában, míg az előző idény Super Bowl-résztvevője, a Pittsburgh Steelers a rivális Baltimora Ravens otthonában 35–7-re kikapott.

Nem tudott mit kezdeni Peyton Manning hiányával a Colts: a csoportrivális Houston otthonában súlyos, 34–7-es vereséget szenvedett az AFC South divizióban. A vendégek irányítója, Kerry Collins 31 passzkísérletéből mindössze 16 volt jó. Reggie Wayne ugyan 106 elkapott yardjával és egy TD-jével kiemelkedett társai közül, a többiek nem tudtak hozzá felnőni. A Houston QB-ja, Matt Schaub 220 yardot passzolt, adott egy TD-passzt, valamint két interception is bekerült a jegyzőkönyvbe a neve mellé.

Az AFC South másik csoportmeccsén a Jacksonville Jaguars rendkívül szoros meccsen legyőzte hazai környezetben a Tennessee Titanst, amelyben Kenny Britt egy 80 yardos touchdownt is szerzett.

Az AFC North rangadóján a Baltimore Ravens alaposan elkalapálta a Pittsburgh Steelerst. Joe Flacco QB 3 TD-passzával szemben Ben Roethlisberger 3 interceptiont tudott felmutatni, melyből kettőt Ed Reed, egyet pedig Ray Lewis kapott el. A csoportelsőség szempontjából akár kulcsfontosságúnak is nevezhető találkozót a Ravens 35–7-re nyerte meg.

Meglepő vereségbe futott hazai pályán a Kansas City Chiefs, amely összesen egy TD-t tudott felmutatni a Buffalo Bills elleni 7–41 során. A vendégeknél Ryan Fitzpatrick négy TD-átadást produkált.

Győzelemmel kezdte az idényt a Chicago Bears is, Jay Cutlerék 30–12-vel küldték haza az Atlanta Falconst. Cutler mellett Matt Ryan is 300 passzolt yard fölött zárt, míg a vendégeknél az év újonca díjra esélyes Julio Jones 71 elkapott yarddal jelentkezett első NFL-es meccsén.

Az előző szezon nagy visszatérője, Michael Vick is győzelemre vezette csapatát, a Philadelphia Eaglest. Az irányító 2 TD-passz mellett a tőle megszokott mennyiségnek számító 98 futott yarddal segítette csapatát a St. Louis Rams elleni 31–13-as győzelemhez. A vendégeknél Steven Jackson 47 yardos TD-t futott, míg az Eaglesnél Juqua Parker egy fumble után 56 yardot sprintelt.

Fordulatos meccset hozott a Tampa Bay Buccaneers–Detroit Lions összecsapás. Az előző idényben gyengén teljesítő Lions otthon 27–20-ra nyert ellenfele ellen, Matthew Stafford 305 yardot passzolt, Calvin Johnson pedig két TD-t csinált.

A Cincinatti Bengals a Cleveland Browns otthonában kezdte meg idei menetelését. Cedric Benson 121 yardot futott, valamint egy TD-produkált. A hazaiaknál Colt McCoy QB ugyan adott két touchdown-passzt, de összeségében átadásainak több mint fele rossz volt.

NFL
1. FORDULÓ
Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 35–7
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals 17–27
Houston Texans–Indianapolis Colts 34–7
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans 16–14
Chicago Bears–Atlanta Falcons 30–12
Kansas City Chiefs–Buffalo Bills 7–41
St. Louis Rams–Philadelphia Eagles 13–31
Tampa Bay Buccaneers–Detroit Lions 20–27
CSÜTÖRTÖKI MÉRKŐZÉS
Green Bay Packers–New Orleans Saints 42–34

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik