Nemzetisport.hu 2011.11.02 18:54 Frissítve: 2014.03.31 01:19

MotoGP: Sebestyén egy Aprilia nyergében versenyezhet Valenciában

Nagy meglepetésre Sebestyén Péter ott lehet a MotoGP 2011-es szezonjának utolsó versenyhétvégéjén. Az olasz Matteoni Racing Team kérte fel a fiatal magyar versenyzőt, hogy helyettesítse a hétvégén a csapat spanyol pilótáját, az Apriliával versenyző Joan Perellót. 

November 4-6. között a spanyolországi Comunitat Valencianán rendezik a MotoGP 2011-es szezonjának utolsó nagydíját, amely egyben a 125 köbcentis kategória búcsúhétvégéje is lesz, hiszen a jövő évtől a Moto3-asoké a pálya. A délelőtt folyamán Sebestyén menedzsmentje váratlan telefonhívást kapott az olasz Matteoni Racing Teamtől, amely felkérte a fiatal magyar versenyzőt, hogy képviselje a csapatot a spanyol Joan Perello helyett egy Aprilia nyergében. Valenciában az összes csapat és versenyző megemlékezik a tragikus balesetben elhunyt Marco Simoncelliről, akinek édesapja az egyperces néma csend helyett egyperces motorbőgést kért a szervezőktől, elmondása szerint ez lett volna Marco kérése is.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek – nyilatkozta Sebestyén Péter. – A valenciai a kedvenc pályám, ismerem is elég jól. Tavaly ugyanez megadatott, hogy az utolsó pillanatban kijutottam a versenyre, akkor jól sikerült a hétvége, remélem, most is hasonlóan jól fog menni. Örülök, hogy Apriliával mehetek, ezeket a gépeket már régóta ismerem, szeretem is nagyon. Megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek a 125 köbcentis kategória búcsúhétvégéjén, és, hogy a többi versenyzővel együtt tiszteleghetek Marco Simoncelli emléke előtt.”

2011.03.18 17:50:24

BMW X3 Games

Majthényi Szabolcs csapata utazhat a Genfben rendezendő szuperversenyre.

2010.11.18 01:35:42

BMW X3 Games

Egy verseny, amely igazán próbára teszi a képességeket, az edzettséget, ügyességet.