Jégkorong: továbbra is keresi a fennmaradás lehetőségeit a Vasas

Vágólapra másolva!
2011.04.26. 11:43
Kangyal Balázs klubigazgató a Digi Sport reggeli műsorában a Vasas jégkorongcsapatának további működtetéséről beszélt, nem rejtve véka alá a nehézségeket.

„Nem szűnt meg a Vasas jégkorongcsapata, nap mint nap keressük a megoldási lehetőségeket. Azonban azt is meg kell érteni, ha valaki szeretne segíteni, de nem tud" – érzékeltette az útkeresés nehézségeit Kangyal Balázs a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

A Vasas klubigazgatója szerint a felnőtt csapat problémái az utánpótlás-nevelésre is kihatnak.

„A jégpályánk magánkézben van, ezért a jövőnk a tulajdonos döntésétől függ – folytatta Kangyal. – Nekünk igazodnunk kell akkor is, ha a tulajdonos eladja a pályát, és akkor is, ha a fejlesztés mellett dönt. A jégpályák üzemeltetése és fenntartása mindenkire óriási terhet ró, önkormányzati segítség nélkül ezt nem lehet megoldani. Így van ez a világon mindenhol, érdemes lenne a nemzetközi példákból tanulni."

Kangyal Balázs beszélt a válogatott múlt heti vb-szerepléséről is, és a műsorvezető kérdésére azt válaszolta: szerinte nem ez volt a közelmúlt legerősebb magyar válogatottja.

„Szerintem nem ez volt a legerősebb csapat, és nem csak az Ocskay Gabi miatt mondom ezt – fejtegette Kangyal. – Azt gondolom, Palkovics Krisztián teljesítményét sokan alaptalanul bírálták. Krisztiánnak szüksége lett volna egy olyan centerre, mint a Gabi, akkor biztosan sok pontot és gólt szerez. Az a válogatott, amelyik Szapporóban nyerni tudott, és felkerült az A-csoportba, sokkal erősebb volt. Nem biztos, hogy a képességei alapján, de a csapat erejét tekintve mindenképp."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik