Jégkorong, Kontinentális Kupa: a DAB-nak nyűg a dániai utazás

Vágólapra másolva!
2011.11.25. 09:56
Címkék
Csütörtökön a Dab.Docler jégkorongcsapata – kiszakadva a megszokott Erdély–Magyarország–Ausztria régióból – az 1500 kilométerre lévő Herning felé vette az irányt, ahol a Kontinentális Kupa harmadik selejtezőkörében lesz jelenése. Dániában a vendéglátót, valamint brit és olasz riválist kellene megelőzniük a dunaújvárosiaknak a továbbjutáshoz.

„Inkább nyűgnek nevezném ezt az utazást, mint kalandnak – mondta Szilassy Zoltán, a csapat és a válogatott másodedzője a Nemzeti Sportnak. – Szerdán, a Graz ellen megnyert Nationalliga-meccs után éjfélkor kerültek ágyba a srácok, aztán csütörtök hajnalban már indultunk is Dániába. De nincs mit tenni, megyünk tovább, és próbálunk meglepetést szerezni. Mindegyik ellenfél erős, a legjobbunkat kell hoznunk fizikai, mentális és taktikai szempontból is. A legfontosabb, hogy egyszerűen és óvatosan játsszunk, mert ezen a szinten már minden hibát pillanatok alatt megbüntetnek.”Szilassy Zoltán, a csapat és a válogatott másodedzője a Nemzeti Sportnak. – Szerdán, a Graz ellen megnyert Nationalliga-meccs után éjfélkor kerültek ágyba a srácok, aztán csütörtök hajnalban már indultunk is Dániába. De nincs mit tenni, megyünk tovább, és próbálunk meglepetést szerezni. Mindegyik ellenfél erős, a legjobbunkat kell hoznunk fizikai, mentális és taktikai szempontból is. A legfontosabb, hogy egyszerűen és óvatosan játsszunk, mert ezen a szinten már minden hibát pillanatok alatt megbüntetnek.”

A DAB továbbjutása meglepetés lenne – ehhez elsőként kellene végeznie –, jó jel azonban, hogy az Acélbikák a Nationalligában listavezető Graz elleni 5–2-es, idegenbeli győzelemmel hangoltak a tornára.

A csoportgyőztesek jutnak a szuperdöntőbe (január 13–15., Rouen, Franciaország), ahol kiemeltként már ott van a Rouen Dragons (francia) és a Junoszty Minszk (fehérorosz).

KONTINENTÁLIS KUPA, 3. SELEJTEZŐKÖR
D-CSOPORT, HERNING (DÁNIA)
1. FORDULÓ (péntek)
Sheffield Steelers (brit)–Asiago (olasz) 15 óra
Herning Blue Fox (dán)–DAB.DOCLER 19
2. FORDULÓ (szombat)
DAB–Asiago 15
Herning–Sheffield 19
3. FORDULÓ (vasárnap)
DAB–Sheffield 15
Herning–Asiago 19
E-CSOPORT, DONECK (UKRAJNA)
Rubin Tyumen (orosz), Cracovia Kraków (lengyel), Donbassz Doneck (ukrán), Liepajas Metalurgs (lett)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik