Jégkorong: Fontos lépcsőfok a kerettagság - Szappanos Dávid

Vágólapra másolva!
2010.11.08. 16:00
A november 12–14-én Székesfehérváron rendezendő Telenor Hoki Kupára kijelölt bő válogatott keretből egy hátvéd és egy csatár kikerült. Az összetartásra Jobb Dávid (Sapa Fehérvár AV 19) és Ladislav Sikorcin (HSC Csíkszereda) helyett Pozsgai Tamás (Dab.Docler) és Szappanos Dávid (Vasas HC) kapott meghívót. Szappanos tudja, nehéz lesz beférni a szűkített keretbe, de úgy gondolja, már a meghívó is egy fontos lépcsőfok pályafutásában.

Szappanos Dávid már korábban is beszélt arról, hogy nagy álma a válogatottság, talán nem is gondolta volna, hogy ilyen hamar közel kerül céljai megvalósításához. A Mol Ligában 13 gólnál és 16 asszisztnál tartó játékos most bizonyíthat a válogatott összetartásán, amely kedden kezdődik, és várhatóan csütörtökön, a fehérvári edzőtábor végén kerül sor a keretszűkítésre.

„Természetesen az a célom, hogy ne hulljak ki a rostán – mondta Szappanos –, de ha jól tudom, én vagyok az egyetlen játékos, aki először kapott meghívót. Néhány éve egyszer gondoltak rám, de ott összetartás nélkül szűkítették a keretet, vagyis azt nem számítom igazi behívónak.”

Szappanos tudja, hogy nehéz dolga lesz, de mindenképpen meg akarja ragadni az alkalmat. Mivel olyan típusú játékos, akit nem nyomaszt a tét, egészen biztos, hogy jó produkció várható tőle az edzőtáborozás során.

„Ha mégsem sikerül, akkor sem roppanok össze – folytatta –, arra fogok gondolni, hogy már ez is egy fontos lépcsőfok volt a pályafutásomban, a legközelebb majd még feljebb léphetek.”

A Vasas HC egyik húzóembere talán még előrébb tartana, ha az elmúlt szezonja nem ment volna rá egy csúnya sérülésre, de szerencsére már nyoma sincs a tavalyi egészségügyi problémának.

„Egyáltalán nincs panasz a vállamra, fizikailag is tökéletesen rendben vagyok – mondta a játékos. – Az idény elején az első egy-két mérkőzésen a meccshiány érezhető volt rajtam, de már ez is a múlté, jó formában érzem magam, sok pontot szerzek, érzem, hogy egyre jobb a csapat, Risto Kurkinen edző nagyon jó munkát végez velünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik