Férfi kézi Eb: Onesta szerint képtelenek voltak nyerni; sportszerű franciák

Vágólapra másolva!
2012.01.21. 00:02
Címkék
Claude Onesta, a francia férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának volt esélye a magyarok legyőzésére péntek este a szerbiai Európa-bajnokságon, de játékosai a döntő pillanatokban nem tudtak elhúzni, majd elbizonytalanodtak a mieink feljavuló védőjátékát tapasztalva.

„Képtelenek voltunk megnyerni a meccset – így Onesta. – Az elején minden rendben volt, aztán a magyarok egyre hatékonyabban védekeztek, és akkor a kapusuk teljesítményéről még nem is beszéltem. Sikerült elbizonytalanítani az átlövőinket, szembesültünk a góllövés nehézségének keserű élményével. A szünet után aztán megint jól alakultak a dolgok, de amikor elhúzhattunk volna négy góllal, megint jöttek a támadásbeli hibák. Ha még egy-két góllal többet tudtunk volna dobni, talán jobban kijön a fáradtság a magyarokon. Nekünk most már visszafogottnak kell lenni, ezzel együtt a nemzeti mez kötelez, a hátralévő meccseket is nagyon komolyan vesszük.″

A franciák tisztességgel viselték a vereséget, ennek egyik jele, hogy a mérkőzés végén megtapsolták a rendkívül lelkes magyar szurkolótábort.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik