Nemzetisport.hu 2011.07.23 16:43 Frissítve: 2015.02.23 02:18

Evezés: Vermes Péter és Bártfai Péter hatodik az U23-as vb-n

Az amszterdami U23-as evezős-világbajnokság szombati napján a döntőben hatodik helyen zárt a Vermes Péter, Bártfai Péter összeállítású férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes egységünk.

A fiataloknak a felkészülés során több sérüléssel is meg kellett küzdeniük, de ez nem érződött az eddigi versenyzésükön, remek szerepléssel jutottak a döntőbe, ahol végül a hatodik helyen értek célba.

A férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes – Vallyon Bence, Novák Edvin, Forrai Dávid, Krepesics Péter – nagyon lendületesen evezve, szép küzdelemben utasította maga mögé az amerikai, kanadai és holland csapatot; harmadik helyével pedig továbbjutott a vasárnapi fináléba.

Férfi könnyűsúlyú egységünk – Matyasowszki Dániel, Pozsár Bence – kicsit gyengébben kapta el középfutamában a rajtot, mint szerette volna, ezzel némi hátrányt szedett össze, amelyet a táv közepére sikerült ledolgoznia. Végül negyedik lett, s ezzel a B-döntőbe került, ahol a 7–12. helyért száll vízre vasárnap.

Férfi egypárevezősben Széll Domonkos hatodik lett a középfutamban, így a vasárnapi B-döntőbe jutott, ahol szintén a 7–12. hely megszerzésével próbálkozhat.

Ugyancsak B-döntős helyezést ért el Gyimes Krisztina női egypárevezősben, miután hatodikként6 zárt a középfutamban.

Női kétpárevezősben Sáska Beáta és Tóth Evelyn elmaradt a tavalyi formájától, a reményfutamban hatodikak lettek, azaz ők is a vasárnapi B-döntőben versenyeznek majd, a 7–10. helyért.

Két egységünk a C-döntőben fejezte be az U23-as világbajnokságon való részvételét: Bálint Sára könnyűsúlyú egypárevezősben fantasztikus versenyzéssel, tudatos pályafelépítéssel és remek hajrával utasította maga mögé futama indulóit és ért elsőként a célba, amivel összesítésben a 13. helyet szerezte meg. Férfi kétpárevezősünk, Csankó Péter és Rókus Zorán hatalmas fölénnyel nyerte meg a C-döntőt, s ezzel szintén 13. lett.

 

2011.03.18 17:50:24

BMW X3 Games

Majthényi Szabolcs csapata utazhat a Genfben rendezendő szuperversenyre.

2010.11.18 01:35:42

BMW X3 Games

Egy verseny, amely igazán próbára teszi a képességeket, az edzettséget, ügyességet.