HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.07.23 16:43 Frissítve: 2015.02.23 02:18

Evezés: Vermes Péter és Bártfai Péter hatodik az U23-as vb-n

Az amszterdami U23-as evezős-világbajnokság szombati napján a döntőben hatodik helyen zárt a Vermes Péter, Bártfai Péter összeállítású férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes egységünk.

A fiataloknak a felkészülés során több sérüléssel is meg kellett küzdeniük, de ez nem érződött az eddigi versenyzésükön, remek szerepléssel jutottak a döntőbe, ahol végül a hatodik helyen értek célba.

A férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes – Vallyon Bence, Novák Edvin, Forrai Dávid, Krepesics Péter – nagyon lendületesen evezve, szép küzdelemben utasította maga mögé az amerikai, kanadai és holland csapatot; harmadik helyével pedig továbbjutott a vasárnapi fináléba.

Férfi könnyűsúlyú egységünk – Matyasowszki Dániel, Pozsár Bence – kicsit gyengébben kapta el középfutamában a rajtot, mint szerette volna, ezzel némi hátrányt szedett össze, amelyet a táv közepére sikerült ledolgoznia. Végül negyedik lett, s ezzel a B-döntőbe került, ahol a 7–12. helyért száll vízre vasárnap.

Férfi egypárevezősben Széll Domonkos hatodik lett a középfutamban, így a vasárnapi B-döntőbe jutott, ahol szintén a 7–12. hely megszerzésével próbálkozhat.

Ugyancsak B-döntős helyezést ért el Gyimes Krisztina női egypárevezősben, miután hatodikként6 zárt a középfutamban.

Női kétpárevezősben Sáska Beáta és Tóth Evelyn elmaradt a tavalyi formájától, a reményfutamban hatodikak lettek, azaz ők is a vasárnapi B-döntőben versenyeznek majd, a 7–10. helyért.

Két egységünk a C-döntőben fejezte be az U23-as világbajnokságon való részvételét: Bálint Sára könnyűsúlyú egypárevezősben fantasztikus versenyzéssel, tudatos pályafelépítéssel és remek hajrával utasította maga mögé futama indulóit és ért elsőként a célba, amivel összesítésben a 13. helyet szerezte meg. Férfi kétpárevezősünk, Csankó Péter és Rókus Zorán hatalmas fölénnyel nyerte meg a C-döntőt, s ezzel szintén 13. lett.

 

2019.02.17 22:45:08

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A német bajnokságot az teszi különlegessé és vonzóvá, hogy ott hisznek és bíznak benned, még akkor is, ha olyan fiatal vagy, mint én, hiszen arrafelé nem vesznek külföldről játékost úgy, hogy ne győződnének meg a képességeiről.”

2019.02.12 08:40:24

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Ha Petry Zsolt mellé még egy magyar edzőt hoznék, ránk fognák, hogy átvette a hatalmat a magyar maffia...”

2019.02.08 01:05:39

Német labdarúgás HUBER TAMÁS

NS-VÉLEMÉNY. Dárdai és a Hertha lesz a példa.

2019.02.06 19:34:07

Német labdarúgás HUBER TAMÁS, TÓTH ISTVÁN (Berlin)

A müncheniek végig fölényben játszottak, de Hummels kisegítette egyszer a hazaiakat – végül Coman döntött.

2019.02.02 14:40:20

Német labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Serie A, Bundesliga, Ligue 1: az utolsó cseppek is legördültek a transzferablakon.