Úszás: olimpiai bronzérmesünk nem örül a játékok elhalasztásának

Vágólapra másolva!
2020.03.28. 15:40
null
Tumpek György (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Az olimpiai bronzérmes korábbi úszó, Tumpek György egy esztendőn belül három tüdőgyulladáson is keresztülment, de most jól van és sportismétléseket néz. Az olimpia elhalasztását viszont nagyon bánja.

 

A delfinkirálynak is becézett egykori úszó felesége másfél évvel ezelőtti halála óta egyedül él szigethalmi házában.

„Nagyon nehéz így az élet, ráadásul egy éven belül háromszor is tüdőgyulladással kerültem kórházba. Végre úgy tűnik, kikeveredtem belőle, és remélem, hogy ez volt az utolsó” – idézi a Jocha Press Tumpek Györgyöt.

Természetesen arról is beszélt, hogy mivel tölti idején otthon a járvány alatt.„Amint az időjárás engedi, kinn ücsörgök a lakás bejárata előtt és bámészkodom. Utána pedig marad a tévé és kizárólag az M4 sportismétlései.”

Elmondása szerint a régi spottársak és barátok közül már csak eggyel tartja a kapcsolatot, míg a korábbi kiváló labdarúgó, Göröcs János haláláról nem is tudott.

„Székely Éva haláláról értesültem, de például Göröcs János távozását nem hallottam. Egyébként már csak egy ember van, aki még rám emeli a telefonkagylót, őt mindenki csak „Cigány” néven emlegette annak idején és ma is így ismerik. Varga Gábornak hívják, az Újpestben vízilabdázott és közel van a kilencvenedik évéhez.”

Az 1956-os olimpián bronzérmet szerző sportoló az ötkarikás játékok elhalasztásáról is beszélt.„Ez a döntés nem a legjobb hír, ám annál jobb, mintha végleg lemondtak volna róla. Ha netán megérem, akkor biztosan nézni fogom, de 2021 még nagyon messze van.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik