Curling Eb: a nők győzelemmel, a férfiak vereséggel zártak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.22. 16:26
Bár utolsó csoportmérkőzését csütörtökön megnyerte, mégsem juthat fel az élvonalba a magyar női válogatott a Tallinnban zajló curling Európa-bajnokságon, mert a B-divízió 5. helyén zárt. A férfiak is az 5. helyen végeztek, miután kikaptak a csoportot megnyerő csehektől.

A Rókusfalvy Orsolya, Sándor Nikolett, Miklai Henrietta, Palancsa Dorottya összeállítású négyes az utolsó körben 6–4-re megverte a C-osztályba kiesett szlovák együttest, de mivel az észtek felülmúlták a spanyolokat, a mieink az elődöntőről éppen lemaradva ötödikként fejezték be szereplésüket.

A feljutást célul tűző magyar csapat ugyan öt győzelemmel és négy vereséggel holtversenybenzárt a litvánokkal, az egymás elleni eredmény a balti állam képviselőinek kedvezett, így a feljutásért norvég–litván és török–észt párharcot rendeznek. A mieink egy év múlva is a B-divízióban lesznek érdekeltek.

Az ugyancsak B-divíziós magyar férfiegyüttes utolsó mérkőzésén 9–2-re kikapott a csoportot százszázalékosan megnyerő csehektől. A nyolcasban ötödik helyen végeztek a magyarok, így biztosan maradtak bent, de az utolsó körben már nem volt esélyük a továbbjutást érő első három pozícióra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik