Találatok a Tichy Lajos címkére

Találatok száma: 6

Az ördöngös szélső, aki nem szeretett parancsra masírozni

2019-06-23 12:28:52

Ember tervez, isten végez – legalábbis ezzel szoktuk vigasztalni magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, pár lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. FUTBALLTÖRTÉNELMI SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.  

majdnem-transzferek Tichy Lajos Schlosser Imre Nagy Antal Milan Lantos Mihály

Válogatott: eddig hat a magyar rekord, legutóbb kettő is elég volt

2019-03-20 12:42:36

Csütörtökön újra nekiveselkedik a magyar labdarúgó-válogatott, hogy kiharcolja a helyét a (részben hazai rendezésű) Európa-bajnokságon. Eddig ez háromszor sikerült a mieinknek – most a korábbi selejtezőket elevenítettük fel, kiemelve a legeredményesebb magyar gólszerzőket. Eddig hat találat a rekord a kvalifikációs sorozatok történetében, de az előző kiírásban már két góllal is elsőként lehetett végezni, és ezzel együtt kijutottak a mieink. Vajon ezúttal ki lesz a magyar mesterlövész?

válogatott magyar válogatott Várady Béla Tichy Lajos Tatár György Szabics Imre

Honvéd: Tichy Lajos nevét viselhetné az akadémia – fotók

2018-11-21 10:12:06

A Bozsik-stadion elnevezést egy cseles megoldással sikerre vitte a rendszerváltás idején Asztalos Zoltán, most a Tichy Lajos Akadémiára tett javaslatot, és az elképzelését rengetegen támogatják.

Tichy Lajos Puskás Ferenc Magyar Futball Akadémia Honvéd Budapest Honvéd

Angliát legyőztük, Bulgáriát kiütöttük, aztán elvesztettük nyugalmunkat

2016-05-30 14:32:42

Az Anglia felett aratott eddigi utolsó győzelmünkről készült filmfelvétel kockáival és a remek vb-rajt hazai fogadtatásának felidézésével folytatjuk labdarúgó-válogatottunk győzelmeiből szemezgető sorozatunkat. Az 1962. május 31-i mérkőzés évfordulója alkalmat kínál arra, hogy felidézzünk a chilei vb-n vívott további három meccsünket, és azt, hogy két igencsak sérelmezett játékvezetői döntés közül a másodikra már nem tudtunk megfelelő választ adni – de „hivatalosan” azért nem haragudtunk nagyon Nyikolaj Latisev sporttársra.

magyar válogatott Tichy Lajos Nyikolaj Latisev Eb 2016 Anglia piros-fehér-zöld retró

Lejtőn a francia futball, a mieink ellen állt volna meg. Hát…

2016-04-25 01:01:09

…másképp alakult. Ez volt az utolsó olyan mérkőzés, amelyen Tichy Lajos, válogatottunk történetének negyedik legjobb gólgyárosa a kapuba talált nemzeti mezben. A Nemzetek Európa-kupája (kezdetben így hívták az Európa-bajnokságot) négyes döntőjébe jutás volt a tét, a mieink 3:1-re legyőzték Franciaországot az első, párizsi felvonásban 1964. április 25-én – évfordulós sorozatunk mai epizódjában felidézzük, hogyan.

piros-fehér-zöld retró magyar válogatott Tichy Lajos Eb 2016 Albert Flórián

Ibrahimovic Puskás és Kocsis nyomában: a félszázasok ligája

2014-09-05 14:14:40

Különleges listával köszöntötte az uefa.com a csütörtökön a svéd válogatott mezében – nemzeti rekordot jelentő – 50. gólját megszerző Zlatan Ibrahimovicot: az Európa Labdarúgó-szövetség honlapja összegyűjtötte a címeres mezben legalább félszáz gólig eljutó európai nagyságokat. A tizenhatos lista hemzseg a magyar legendáktól.

rekord gólrekord Zlatan Ibrahimovic Tichy Lajos Schlosser Imre Puskás Ferenc