Találatok a Schlosser Imre címkére

Találatok száma: 14

Az ördöngös szélső, aki nem szeretett parancsra masírozni

2019-06-23 12:28:52

Ember tervez, isten végez – legalábbis ezzel szoktuk vigasztalni magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, pár lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. FUTBALLTÖRTÉNELMI SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.  

majdnem-transzferek Tichy Lajos Schlosser Imre Nagy Antal Milan Lantos Mihály

Fegyveres oltalom, sajtóhiba – egy osztrák–magyar meccs utóélete

2018-10-06 20:49:18

Október 6-án volt száz éve, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Bécsben 3:0-s diadalt aratott Ausztria legjobbjai felett a két gárda XVIII. háborús mérkőzésén. A korabeli sajtót fellapozva a Nemzeti Sport Online méretes pontatlanságra hívja fel a figyelmet: a második világháború után keletkező futballtörténeti munkák tévesen rögzítették a harmadik magyar gól szerzőjének a nevét, ezért (egy kivételtől eltekintve) a mai napig hibásak a vonatkozó válogatott statisztikák.

magyar válogatott futballtörténelem Schlosser Imre Payer Imre Pataki Mihály Magyarország

NB I: az első 2000-es gólszerző Puskásék nyomában

2017-10-16 09:54:07

Noha a Haladás szombaton 2–1-es vereséget szenvedett a Bp. Honvédtól, a mérkőzés örök emlék marad Kiss Tamásnak. A szombathelyi klub középpályása a hetedik NB I-es meccsét játszotta az élvonalban (2016. december 10-én, tizenhat nappal a 16. születésnapja után, a Videoton elleni 1–1-es bajnokin mutatkozott be), és pazar lövéssel szerezte meg első élvonalbeli gólját. Az előző szezonban ő lett az első olyan játékos az NB I-ben, akinek a születési dátuma kettessel kezdődik, és most ő lett az első 2000-es születésű gólszerző is a magyar élvonalban.

Schlosser Imre Puskás Ferenc NB I Kiss Tamás Haladás Bene Ferenc

Mibe került? Csökkent a nézőszám, de nőtt a kiadás…

2016-06-02 19:56:04

A magyar labdarúgó-válogatott győzelmei közül számosat felelevenítő, végéhez közeledő retroszériánk mai részében újabb első világháborús találkozóról lesz szó. Pontosabban arról is szó lesz, miközben a fő hangsúlyt egy csaknem száz éve megjelent írás kapja, amelyben arra a kérdésre kereste a választ a szerző, hogy „Mibe került a futball a háboru előtt és – ma”. Válogatott labdarúgóink háborús szerepvállalása után a következő téma tehát, amit körüljárunk kicsit, az első világégés alatti magyar futball gazdasági helyzete, avagy – a témakört leszűkítve – mennyire rúgott egy nagyobb élvonalbeli egyesület éves kiadása, „tisztán a csapat felszereléséhez szükséges kiadásokat tekintve”.

piros-fehér-zöld retró magyar válogatott Schlosser Imre Schaffer Alfréd Magyarország Knapp Miksa

Százéves kérdés: az MTK jobban lobbizott a Ferencvárosnál?

2016-05-29 17:16:13

A magyar válogatott három I. világháborús barátságos meccsének is ezekben a napokban van az évfordulója, ezért most nem egy-egy mérkőzésről emlékezünk meg, hanem inkább két érdekes témát járunk körül a Nagy Háborúval kapcsolatban. Először – azaz a mieink dicső győzelmeiből szemezgető retroszériánk mai részében – válogatott labdarúgóink háborús szerepvállalásáról lesz szó; kezdésként induljunk is el egy több mint száz évvel ezelőtt játszott osztrák–magyar találkozótól.

piros-fehér-zöld retró magyar válogatott Zsák Károly Tóth-Potya István Schlosser Imre Rumbold Gyula

Rettenetes csapás az osztrák futballra, „kiheverni tán évek múlva sem tudja”

2016-04-26 23:32:39

A futballtörténet egyik legpatinásabb párharcáról lesz szó az alábbiakban: a 136 mérkőzést számláló osztrák–magyar válogatott csatáról, annak is az 1913. április 27-ei, sorrendben 22. felvonásáról. 4:1-es győzelmet arattunk Bécsben, és a hazai sajtó az egekbe emelte a mieinket. Pedig a kezdő sípszó előtt nem mindenki volt elégedett az előkészületekkel...

piros-fehér-zöld retró magyar válogatott Zsák Károly Schlosser Imre Pataki Mihály Eb 2016

Neymar gólkirálysága és a 60 éves bűvös Kocka-világcsúcs

2015-01-13 18:15:23

Nem kis fába vágta a fejszéjét szerkesztőségünk, amikor elhatározta, hogy kideríti: ki szerezte a legtöbb válogatott gólt a labdarúgás történetében a felnőtt férfiaknál egy naptári éven belül. A kezdetektől 2014. december 31-ig bezárólag, Amerikától Marokkón és Kínán át egészen az Északi-Mariana-szigetekig, Norvégiától Csádon keresztül le Dél-Afrikáig hivatalos (FIFA-)válogatott mérkőzéseken. Az apropót pedig Kocsis Sándor 1954-es és Neymar múlt évi szédületes teljesítménye adta – a Kockának becézett jobbösszekötő Neymar előtt hatvan évvel 23 találatot termelt tizenkét hónap leforgása alatt az Aranycsapatban, míg a brazilok üdvöskéje 15 gólig jutott a mögöttünk hagyott esztendőben a selecaóban. Bogarászásunk eredményeképp kijelenthetjük: Kocsis elképesztő „huszonhármasa" világcsúcs. Vigyázat, így együtt sohasem publikált statisztikai adatok következnek!

statisztika magyar válogatott gólstatisztika brazil válogatott Vivian Woodward Sárosi György

Kocsis szédületes 23-asa; Puskás négy naptári éve is listás, 1.

2015-01-19 17:58:57

Alább az összes olyan esetet (235) közöljük, amikor egy labdarúgó legalább tíz gólt szerzett egy naptári évben a válogatottban. Következzen tehát a teljes lista Kocsis Sándortól Vivian Woodwardig!

statisztika magyar válogatott gólstatisztika brazil válogatott Vivian Woodward Sárosi György

Válogatott: 125 éve született az első magyar sztárcsatár

2014-10-10 08:01:41

Százhuszonöt éve, 1889. október 11-én született Schlosser Imre, az első magyar futballsztárok egyike, az egyetlen 13-szoros magyar bajnok labdarúgó, sokszoros gólkirály.

portré Schlosser Imre Magyarország

Ibrahimovic Puskás és Kocsis nyomában: a félszázasok ligája

2014-09-05 14:14:40

Különleges listával köszöntötte az uefa.com a csütörtökön a svéd válogatott mezében – nemzeti rekordot jelentő – 50. gólját megszerző Zlatan Ibrahimovicot: az Európa Labdarúgó-szövetség honlapja összegyűjtötte a címeres mezben legalább félszáz gólig eljutó európai nagyságokat. A tizenhatos lista hemzseg a magyar legendáktól.

rekord gólrekord Zlatan Ibrahimovic Tichy Lajos Schlosser Imre Puskás Ferenc

Ma 100 éves az első igazi magyar futballsiker

2012-07-05 02:22:35

A nélkülünk rendezett idei Európa-bajnokság végeztével ma egy másik, sokkal régebbi futballseregszemlét idézünk fel, amelyen Magyarország is érdekelt volt. Egy olyan tornán, amelynél jelentősebb az idő tájt (és még jó darabig) nem létezett a labdarúgásban, és amelyet jóval később háromszor is megnyertünk. Az emlékidézés tárgya az első olimpiai részvételünk, amely kereken 100 éve zárult Stockholmban – ijesztő kezdés után szép sikerrel.

sportnaptár olimpia magyar válogatott Stockholm 1912 Schlosser Imre

„Ikeásan” szakszerű rendezés, két királlyal

2012-04-30 21:06:17

Az ötös jegyében: Stockholm az ötödik ötkarikás játékoknak adott otthont, és az 1912. V. 5-én kezdődő viadalon – amelyet V. Gusztáv király hivatalosan csak július 6-án nyitott meg – mind az öt kontinens képviseltette magát (Ázsiából Japán volt az úttörő). Talán a nagy konkurenciával is magyarázható, hogy a népes magyar küldöttség (a 2408 indulóból 119 fő) a korabeli beszámolók szerint várakozáson alul szerepelt: csak három aranyat tett hozzá az 1896 óta megszerzett nyolchoz. Az 1908-ban Londonban sok nehézség után végre sínre kerülő olimpiai mozgalom legújabb seregszemléje azonban szervezettségével és remek versenyeivel egyértelműen sikeresnek bizonyult.

kardcsapat Stockholm 1912 Schlosser Imre Prokopp Sándor Pierre de Coubertin Oscar Swahn

Szalaié a 75. mesterhármas a válogatottban

2010-10-09 16:22:45

A magyar labdarúgó-válogatott történetének első mesterhármasa Horváth József nevéhez fűződik, a legutóbbi triplája pedig Gera Zoltánéhoz. Egészen péntek estig. Azóta ugyanis Szalai Ádám az utolsó, aki mesterhármast ért el a nemzeti együttes színeiben.

válogatott mesterhármas magyar válogatott Sárosi György Szalai Ádám Schlosser Imre