Találatok a Egerszegi Krisztina címkére

Találatok száma: 34

Úszás: Rengeteg erőt lehet meríteni a kudarcból is – Késely Ajna

2018-10-31 23:34:08

Késely Ajna még csak 17 éves, mégis olyan érett gondolatai vannak az életről, hogy azokat felnőttek is megirigyelhetnék. Hogy háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszóként – ráadásul a 2018-as felnőtt Eb-n is nyert azért már két ezüst- és egy bronzérmet – lehet-e korosztálya példaképe, arra is választ ad az alábbi videóban. Ahogy arról is beszél, mit jelent neki Egerszegi Krisztina barátsága, és milyen jelentése van a tetoválásainak. Ha még többre kíváncsi a Kőbánya SC kiválóságával kapcsolatban, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.   

úszás ifjúsági olimpia Sportkrém Késely Ajna Egerszegi Krisztina

Ifi olimpia: Egerszegi sírt, a barcelonai győzelmeire emlékeztettem – Késely

2018-10-20 23:25:05

Két úszónk, Késely Ajna és Milák Kristóf is háromszoros ifjúsági olimpiai bajnokként tért haza Buenos Airesből. Előbbi az NSO Tv-nek elmondta, miért pityergett, miután Budapesten leszállt a buszról, valamint mit üzent neki lelki támasza, Egerszegi Krisztina. Milák arról beszélt, hogy az ifjúsági olimpia nem olyan komoly, mint a felnőttek ötkarikás játéka, és számított rá, hogy 100 pillangón nem tud elsőként a célba csapni. 

úszás ifjúsági olimpia Milák Kristóf Késely Ajna Egerszegi Krisztina

Emlékezés: 30 évvel ezelőtt nyerte meg első olimpiai aranyát Egerszegi Krisztina

2018-09-25 10:59:59

Napra pontosan 30 évvel ezelőtt magyar idő szerint délelőtt negyed 12 környékén rendezték a szöuli nyári olimpiai játékokon a 200 méteres női hátúszás döntőjét.

úszás emlékezés Egerszegi Krisztina

Emlékezés: „Tóni, mi ez a borzalmas szakáll?” – 25 éve remekeltünk Barcelonában

2017-11-09 20:15:39

Az 1952-es helsinki játékok után a magyar ötkarikás történelemben az 1992-ben Barcelonában megrendezett XXV. Nyári Olimpia volt a legsikeresebb, melynek hőseit a 25 éves évforduló alkalmából csütörtök este köszöntötték. A MOB és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának közös rendezvényén az akkori aranyérmesek mellett edzőik, a Magyar Olimpiai Bizottság egykori és jelenlegi vezetői is részt vettek.

Ónodi Henrietta Schmitt Pál Repka Attila Kovács Antal Egerszegi Krisztina Darnyi Tamás

Vizes vb: olimpiai láng helyett vizes szimbólum – kezdetét vette a világbajnokság!

2017-07-14 23:06:00

Áder János köztársasági elnök péntek este egy rendkívül látványos ünnepség keretében megnyitotta Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét, az úszók, nyílt vízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. FINA-világbajnokságát. A nagy szabású eseményen Áder János mellett beszédet mondott Tarlós István, Budapest főpolgármestere, valamint Julio César Maglione, a FINA elnöke is. Az ünnepség utolsó részében színpadra lépett az ötszörös Grammy-díjas amerikai énekes, CeeLo Green.

Áder János vizes vb megnyitó Tarlós István FINA Egerszegi Krisztina

Nagy „Ma nem!” Viktor, Gyurta egy százada és a nagy amerikai pofára esés

2017-07-13 18:29:32

Pénteken kezdődik a budapesti vizes világbajnokság, és az év egyik legjelentősebb sportrendezvénye előtt úgy döntöttünk, hogy kis múltidézéssel visszatekintünk az esemény történelmére is. Cikkünk 18 pontban gyűjtötte össze a FINA rendezte világbajnokságok emlékezetes pillanatait, ezek között túlsúlyban vannak a legnépszerűbb sportág, az úszás nagy versenyei, az elmúlt másfél évtized – minthogy a világbajnokságokból 2000-ig nyolcat rendeztek, az elmúlt 16 évben pedig szintén ugyanennyit – nagy csatái, és az összeállítás készítése közben természetesen külön figyelmet fordítottunk a magyarokra.

úszás vízilabda magyar férfi vízilabda-válogatott Uszama Melluli Szabó Tünde Rózsa Norbert

Montgomery, Egerszegi, Phelps; NDK-sok, „cáparuhások” – legendás úszórekordok nyomában

2017-07-07 02:36:49

Néhány évvel ezelőtt a The New York Times összevetette a férfi száz méteres úszó olimpiai bajnokok idejét, és kijött, hogy ha a 2008-as győztes francia Alain Bernard-t egy medencébe eresztenék Hajós Alfréddal, a mi 1896-os legendánkkal az aranyat jelentő idejük alapján, akkor a modern éra csúcssportolója 42.6 méterrel hagyná maga mögött az ötkarikás hőskor magyar zsenijét. A budapesti vizes világbajnokság közeledtével úgy gondoltuk, érdemes a hasonlítgatós játékot továbbgondolni, és – szűkítve az időintervallumot – az úszó-vb-k mentén megnézni az elmúlt évtizedek fejlődését. Cikkünkben elsősorban a két nagy presztízsű versenyszám, a férfi és női 100 méteres gyorsúszás győzteseire koncentráltunk, de kitekintést tettünk más úszásnemekre is.

úszó-vb úszás vizes vb rekord Vlagyimir Szalnyikov Michael Phelps

Fénykert a Margitszigeten – vízpárán a világklasszisok

2017-07-04 15:12:52

Budapest legújabb látványossága, a multimédiás szökőkút esténként a Margitszigeten varázsolja el az arra sétálókat.

Puskás Ferenc Polgár Judit Hosszú Katinka Egerszegi Krisztina Darnyi Tamás Albert Flórián

Egerszeginek még képeslapokat küldtek Atlantába, ma pedig már…

2016-08-12 15:35:20

A YouTube-on fellelhető az a tévéfelvétel az 1996-os atlantai olimpiáról, amelyben Egerszegi Krisztina, ötszörös olimpiai bajnok úszónk megköszöni a szurkolóknak az olimpiai faluba küldött gratuláló képeslapokat. Egy pillanatra érdemes megállni, és belegondolni, mennyit is változott azóta a kommunikáció, valamit a sportolók (sztárok, példaképek) és rajongóik kapcsolata.

olimpia Rio 2016 Egerszegi Krisztina

Egerszegi Krisztina: Ez nem lehet igaz

2016-01-07 21:54:53

Az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina először nem akarta elhinni, hogy korábbi edzője, Kiss László lemondott a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

úszás Magyar Úszószövetség Kiss László Hosszú Katinka Egerszegi Krisztina

Vizes vb: nézze meg újra Hosszú Katinka csúcsdöntését!

2015-08-08 09:10:27

Mint arról beszámoltunk, Hosszú Katinka 2:06:18-as idővel megdöntötte Egerszegi Krisztina 24 éves országos csúcsát 200 méteres hátúszásban a kazanyi vizes világbajnokságon. Nézze meg újra a magyar klasszis futamát!

vizes vb 2015 vizes vb Kazany 2015 Hosszú Katinka Egerszegi Krisztina

Úszás: Hosszú megdöntené Egerszegi legendás rekordját

2015-07-21 08:31:22

Hosszú Katinka szeretné megdönteni Egerszegi Krisztina csaknem 24 éves országos csúcsát 200 méteres hátúszásban a kazanyi világbajnokságon. Erről az M4 Sport Sport7fő című műsorában beszélt a világbajnok úszó.

úszás vizes vb 2015 vizes vb Hosszú Katinka Egerszegi Krisztina

Videó: „Hogy lehet összevetni Hosszút Egerszegivel?”

2014-08-26 18:34:02

A magyar úszóválogatott nagyszerűen szerepelt a berlini Európa-bajnokságon, 17 éremmel a rangsor hatodik helyén végzett. Hosszú Katinka egymaga három aranyat, egy ezüst és két bronzérmet nyert? Össze lehet vetni Hosszút Egerszegi Krisztinával? Gyárfás Tamás a szövetség elnöke szerint ehhez nagy bátorság kell, s már az is csoda, ha együtt említik ezt a két nevet.

úszás videó NSO Tv Hosszú Katinka Egerszegi Krisztina

Egerszegi Krisztina nem tombol, csendben izgul fiáért

2014-08-16 10:10:27

Egerszegi Krisztina szombaton tölti be negyvenedik életévét. Az ötszörös olimpiai bajnok úszólegendát ma már az is érdekli, hogy mi lesz a következő negyven évben, a Grand Canyonhoz továbbra is szívesen elmenne, úszó fiáért pedig csendben szorít a parton.

úszás születésnap Egerszegi Krisztina

Videó: C. Ronaldo helyett Darnyiék legyenek a példaképek

2013-11-12 16:47:34

Olimpiai bajnok legendák, edzőfejedelmek is tagjai a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának, amelyet szombaton Százhalombattán, a rövid pályás országos bajnokság végén avatnak fel. Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Hargitay András, Kiss László, Hajós Alfréd és Széchy Tamás az első tagok. A Magyar Úszószövetség célja, hogy a fiatalok számára ne Cristiano Ronaldo, hanem Darnyi Tamásék legyenek a példaképek.

videó NSO Tv Egerszegi Krisztina Darnyi Tamás

Úszás: Egerszegi és Darnyi a Hírességek Csarnokában

2013-11-12 13:35:51

Az elsők között Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás kerül be a Százhalombattán életre hívott Magyar Úszó Hírességek Csarnokába.

úszás Egerszegi Krisztina Darnyi Tamás