Találatok a Barka Emese címkére

Találatok száma: 62

Birkózás: versenyzők kerültek fontos pozíciókba

2019-06-14 17:48:41

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) május 31-i tisztújító közgyűlésén megválasztott elnöksége pénteken megtartotta első ülését. A két hete egyhangúan újraválasztott Németh Szilárd elnök javaslatára az ügyvezető alelnök ismét Bacsa Péter lett, aki bekerült az intézőbizottságba is. Érdekesség, hogy ugyanebben a hétfős grémiumban helyet kapott a tavalyi budapesti világbajnokságon aranyérmes, összesen kétszeres vb- és Eb-győztes, olimpiai ötödik Bácsi Péter, s ő vezeti a szakmai bizottságot is.

birkózás Kiss Balázs Bácsi Péter Barka Emese

Birkózás: a szövetség is köszöntötte az Eb magyar érmeseit

2019-04-24 14:43:15

A másfél hete zárult bukaresti birkózó Európa-bajnokságon kiemelkedően szereplő magyar sportolókat köszöntette szerdán a hazai szövetség, melynek elnöke, Németh Szilárd bejelentette, hogy a Ludovika Arénában rendezik meg októberben az U23-as világbajnokságot.

birkózó Eb birkózás Veréb István Sastin Marianna Németh Zsanett Németh Szilárd

Birkózás: Barka Emese az első magyar női Európa-bajnok

2019-04-12 16:38:30

Barka Emese a magyar birkózósport első női Európa-bajnoki címét nyerte Bukarestben. A Vasas 29 esztendős sportolója az ukrán Tetjana Kitet győzte le az 57 kilogrammos kategória döntőjében. Sastin Marianna egy súlycsoporttal feljebb, a 62 kilogrammosok között lett bronzérmes.

birkózó Európa-bajnokság birkózás Sastin Marianna Barka Emese

Birkózó Eb: Barka Emese az aranyéremért küzdhet

2019-04-11 17:19:36

Barka Emese az 57 kilogrammos súlycsoport elődöntőjében nagyon simán, 11:3-ra győzött a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján, így pénteken már biztosan dobogóra állhat.

birkózó Eb birkózás Barka Emese

Birkózó Eb: Barka nagy fordítással, Dénes utolsó mp-es akcióval nyert

2019-04-11 13:34:39

Nagy bravúrt bemutatva az 57 kilós Barka Emese elő-, míg az 53 kilogrammos Dénes Mercédesz negyeddöntőbe jutott a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján: előbbi ötpontos hátrányról fordított, utóbbi utolsó másodperces akcióval jutott tovább.

birkózó Eb birkózás Dénes Mercédesz Barka Emese

Birkózó Eb: Barka tussal negyeddöntős, Sastin is a nyolc között

2019-04-11 12:13:40

Az 57 kilós Barka Emese győzött, míg a 65 kilogrammos Sleisz Gabriella kikapott a nyolc közé jutásért a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján. Barkához hasonlóan a 62 kilós Sastin Marianna is negyeddöntőbe jutott.  

birkózó Eb birkózás Sleisz Gabriella Barka Emese

Birkózó Eb: kijelölték a keretet, kötöttfogásban több nagy hiányzó is lesz

2019-03-29 16:28:12

A Magyar Birkózószövetség intézőbizottsága a szövetségi kapitányok javaslatai alapján kijelölte az áprilisi bukaresti Európa-bajnokságon induló csapatot. A kontinensviadalt több kötöttfogású klasszis (a Lőrincz fivérek, Korpási Bálint, Kiss Balázs) kihagyja, a tavalyi budapesti világbajnok Bácsi Péter pedig edzőként vesz részt rajta. Szabadfogásban és a hölgyeknél viszont ott lesznek a legjobbjaink a román fővárosban.

Veréb István Sastin Marianna Németh Zsanett Magyar Bírkózószövetség Ligeti Dániel Galambos Ramóna

Birkózás: Barka Emese győzött az idénynyitó versenyen

2019-01-27 08:55:31

A hétvégén a Kőér utcában lezajlott az idénynyitó a kötöttfogású férfi, illetve a női birkózók számára. A minősítő versenyen zömében nem indultak az októberi, budapesti világbajnokság magyar hősei, akik hosszabb pihenés után később kezdték el az alapozó munkát.

kötöttfogás birkózás Barka Emese

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

2018-11-22 16:37:56

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

díjazás birkózás Varga János Schmitt Pál Sastin Marianna Olejnik Pavlo

Birkózó-vb: „Alszunk egy párat, aztán kitaláljuk, lesz-e folytatás”

2018-10-25 20:39:53

Barka Emese taktikus és precíz birkózással legyőzte román ellenfelét az 57 kg-os súlycsoportban, így megszerezte a magyar válogatott első érmét a budapesti birkózó-világbajnokságon! A 62 kilósok mezőnyében Sastin Marianna elvesztette a bronzérmérkőzést az ukrán Julija Tkacs ellen, így az ötödik helyen zárt. Mindketten az NSO Tv kamerája elé álltak, a korábbi világbajnok és 8 hónapja édesanya Sastin pályafutása folytatásáról is beszélt.

videó birkózó-vb Sastin Marianna NSO Tv Barka Emese

Birkózó-vb: Barka Emese bronzérmes, Sastin ötödik lett

2018-10-25 19:19:31

A magyar lány taktikus és precíz birkózással legyőzte román ellenfelét az 57-kg-os súlycsoportban, így megszerezte a magyar válogatott első érmét a budapesti birkózó-világbajnokságon! A 62 kilósok mezőnyében Sastin Marianna elvesztette a bronzérmérkőzést az ukrán Julija Tkacs ellen, így az ötödik helyen zárt.

birkózó-vb Kateryna Zhydachevska Barka Emese

Birkózó-vb: Korpási és Bácsi döntős – Barka Emese bronzérmes!

2018-10-25 17:23:47

A kötöttfogásúak is elkezdték szereplésüket a budapesti birkózó-világbajnokságon csütörtök délelőtt, majd már délután magyar részről elsőként Korpási Bálint lépett szőnyegre a 72 kilósok elődöntőjében, s kiharcolta a fináléba jutást. A folytatás is remekül sikerült, Bácsi Péter hátrányból fordítva, technikai tussal legyőzte kirgiz ellenfelét, ezzel ő is bekerült a pénteki döntőbe.  Este hét után Barka Emese az 57 kilósok között megszerezte a magyar válogatott első érmét. A nap utolsó magyar résztvevőjeként Sastin Marianna (62 kg) szintén bronzért lépett szőnyegre, ám kikapott ukrán ellenfelétől, így az ötödik helyen zárt.

birkózó-vb Váncza István Sastin Marianna Korpási Bálint Bácsi Péter Barka Emese

Birkózó-vb: Korpási Bálint és Bácsi Péter elődöntőbe jutott

2018-10-25 11:03:11

A kötöttfogásúak is elkezdték szereplésüket a budapesti birkózó-világbajnokságon, s Korpási Bálint, valamint Bácsi Péter az elődöntőbe jutott. Váncza István a negyeddöntőig menetelt, de ott kikapott, míg Andrási József a selejtezőben szenvedett vereséget – a délutáni elődöntő során mindketten bízhatnak a vigaszágas szereplésben. A nőknél Sastin Marianna mindkét vigaszágas mérkőzését megnyerte, így este a bronzéremért csatázhat.

birkózó-vb birkózás Váncza István Sastin Marianna Korpási Bálint Bácsi Péter

Birkózó-vb: Barka bronzmeccses, Sastin vigaszágas, Németh nem tudta vállalni

2018-10-24 17:24:49

Az 57 kg-ban versenyző Barka Emese az elődöntőben 6:2-re alulmaradt a kategória Európa-bajnokával, a bolgár Biljana Dudovával szemben, így csütörtökön a bronzéremért birkózhat majd. Jó hír ugyanakkor, hogy a Sastin Mariannát roppant véleményes meccsen legyőző japán Kavai Jukako bejutott a döntőbe, így világbajnokunk a vigaszágon folytathatja – eldőlt ugyanakkor az is, hogy a keddi elődöntőjében sérülést szenvedő Németh Zsanett nem tudott kiállni az esti bronzmeccsen.

birkózó-vb birkózás Sastin Marianna Németh Zsanett Barka Emese

Birkózó-vb: Barka elődöntős; Sastin nehezen értelmezhető veresége

2018-10-24 11:56:46

Mindkét, a legutóbbi hazai világbajnokságon dobogós női klasszisunk 5:2-es sikerrel rajtolt a szerdai versenynapon. Az 57 kilogrammos kategóriában Barka Emese az elődöntőbe jutott, a 60 kilogrammosoknál viszont Sastin Mariann nem jutott túl a nyolcaddöntőn, miután japán ellenfelével szemben nehezen értelmezhető vereséget szenvedett. 

birkózó-vb Sastin Marianna Barka Emese

Birkózó vb: felhőtlen szórakozás a szőnyeg helyett

2018-10-16 09:04:14

Molnár Ferenc „Üvegcipő” című vígjátéka sikerrel fut a József Attila Színházban, előadására az igazgató, egyben a darab főszereplője, Nemcsák Károly meghívta a szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokság „csapatát”.

birkózó-vb birkózás Sastin Marianna Korpási Bálint Kiss Balázs Barka Emese

Barka Emese: Kirázott a hideg a hangulattól az Arénában

2018-10-16 08:59:57

Barka Emese 2013-ban éppen hazai közönség előtt szerezte meg élete első világbajnoki érmét – természetes, hogy öt évvel később is hasonlóra készül a budapesti birkózó-vb-n. (x)

birkózó-vb birkózás Barka Emese

Birkózás: egy arany és három bronz a vb női főpróbáján

2018-09-24 16:04:11

Barka Emese nyaksérülése ellenére meggyőző teljesítménnyel végzett az élen a budapesti birkózó-világbajnokság bukaresti főpróbáján, a Ion Cornianu és Simon László nevével fémjelzett nemzetközi versenyen.

birkózó-vb birkózás Sastin Marianna Németh Zsanett Dénes Mercédesz Barka Emese

Birkózó Eb: Barka Emese technikai tussal szerzett bronzérmet

2018-05-04 18:03:47

Barka Emese bronzérmet nyert pénteken az 57 kilogrammos súlycsoportban az oroszországi birkózó Európa-bajnokságon, Kaszpijszkban.

birkózó Eb birkózás Barka Emese