Hughton kielemzése tömören!

2469347 24693472469347 2469347
Vágólapra másolva!
2014.02.04. 18:02
Az espn.co.uk-on megjelent Hughton-ról egy rövid jellemzés. Menedzserünket már anno bemutattuk: ITT és ITT. Pár ivideo Hughton-ról ITT. Hughton...

Az espn.co.uk-on megjelent Hughton-ról egy rövid jellemzés.Az espn.co.uk-on megjelent Hughton-ról egy rövid jellemzés.

Menedzserünket már anno bemutattuk: ITT és ITT. Pár ivideo Hughton-ról ITT.

Hughton több mint egy évtizedig asszinsztensként tevékenykedett a Newcastle United és a Tottenham csapatában.

Játékosként egy kemény hátvéd volt, aki ötvenszer szerepelhetett az Ír válogatottban. Egyébként ő volt az első színes bőrű az Ír nemzeti csapat történelmében.

A legtöbb idejét Észak-Londonban töltötte. Karrierje vége felé játszott a West Ham United és a Brentford csapatában, majd 1993-ban visszavonult.

Menedzseri karrierje kezdetén a Tottenham fiataljai edződtek a kezei alatt, volt az U21-es csapat és a tartalékok edzője is, később az első csapatnál is kipróbálhatta magát.

Martin Jol-t 2007-ben menesztették, és mivel Hughton addigra már Jol jobb keze volt a klubnál, így neki is mennie kellett. A Newcastle United-hez került a szezon hajrájára. Abba a szezonban a Newcastle élén Kevin Keegan, Joe Kinnear és Alan Shearer is állt.

A klub végül kiesett a 2008/09-es szezonban,de a klub ülésén úgy határoztak, hogy Hughton lehet az a menedzser, aki elsőre visszajuttatja a gárdát Premier Ligába.

A 2009/10-es szezon volt Hughton karrierjének fénypontja. Több mint 100 ponttal végzett a csapata az első helyen. Csak 4 vereséget szenvedték és hazai pályán 18 győzelmet és 5 döntetlent tudtak felmutatni.

A Premier ligában való szereplés már nem sikerült fényesre és a gyenge eredmények miatt menesztették.

2011-ban a Championship-be eső Birmingham élén próbálkozhatott ismét a feljutásra, de a Play Off elődöntőn a Blackpoll meg állj-t parancsolt Hughton-éknak.

2012 június 7-én a Norwich City vezetősége őt látta, az Aston Villa-hoz lelépő Paul Lambert megfelelő utódjának és kinevezték a csapat élére.

Második szezonját tölti a kanáriak élén. A tavalyi szezonban egy szerencsés hajrának köszönhetően a 11ik helyig vitte a csapatot, de a taktikájának a legnagyobb áldozata Grant Holt volt, aki végül elhagyta a klubbot.

Íme pár érdekesség Hughton-ról:

Erősségek: A körülötte lévő erőforrásból a legjobbat hozza ki. A Birmingham-nél is szerény költség vetésből kellett gazdálkodnia és végül majdnem sikerült is feljuttatnia a gárdát.

Gyengeségek: Sosem ért el nagy sikereket, csupán egyszer ünnepelhetett feljutást és előfordult, hogy a 2. számú játékos bírálta őt. Újonnan hajlamos önfejűen variálni. Lásd: Elmander pályán, Becchio padon. Előtte a túlságosan védekező taktikájával gond. De gyakori téma a csatárok góltalansága.

Csúcs: A Newcastle élén érte el a legnagyobb sikerét, mikor is 102 ponttal juttatta fel a gárdát az élvonalba.

Mélypont: Kegyetlenül menesztették, de ez miatt széleskörű szimpátiát kapott a futball világában. A Norwich-nál egyébként valahogy nem megy neki, az a bizonyos szekér.

Taktika: Kedvence a 4-2-3-1 és a 4-4-2. A szélső játékosainak hatalmas szerepet ad és szenvedélyesen követeli a dolgokat.

Idézet: Nagyon szerencsésnek tartom magam ,hogy olyan csodálatos klubbot irányíthatok mint a Norwich City. Nem az a szép, hogy ez történt meg velem, hanem, hogy senki sem engedhet magának ego-t ebben a játékban. Bármely menedzser a legjobb tudása szerint cselekszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik