FA Kupa: Norwich-Luton Town meccs előzetes!

2469347 24693472469347 2469347
Vágólapra másolva!
2013.01.25. 21:01
Címkék
Az Fa Kupa soron következő fordulójában a Luton Town gárdáját fogadjuk. Egy kis érdekesség, a klub hivatalos oldala közli a pályára tartó...

Az Fa Kupa soron következő fordulójában a Luton Town gárdáját fogadjuk.Az Fa Kupa soron következő fordulójában a Luton Town gárdáját fogadjuk.

Egy kis érdekesség, a klub hivatalos oldala közli a pályára tartó szurkolokat, hogy bizotnsági okokból az Orange Parkoló helyet lezárták,mert a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt ugy döntött a klub, hogy oda inkább ne parkoljanak a szurkolók.

A szebb napokat is megélt Luton Town a Blue Square Premier ligában játszik. Az innen feljutó a Liga Two-ba (negyedosztályba) kerül.

Az ottani 24 csapatots ligábol a Luton az előkelő 6. heylen van, 1 pontra a Play-Off helytől és 8 pontra az első helyezett Grimsby-től.

Az idei bajnokságban a Luton 13 meccset játszott idegenben és ebből 6-ot nyert csak meg. Az 5 vereség mellé 2 döntetlen írható fel.

Az elmúlt 5 idegenbeli meccsét nyeretlen maradt és az utolso 5 meccsén 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 verség a mérleg 12:10-es gólkülömbséggel.

A Norwich City csapnivalóan szerepelt az elmult meccséből. Mindössze 1 döntetlen-t lehet feírni a mérleg pozitívabb oldalára.

A Norwich utoljára bajnoki meccset 2012 december 15-én a Wigan ellen tudott megnyerni.

A Norwich az idei bajnokságban 11-szer játszott hazai pályán és 5 győzelem mellé, 3-3 döntetlen illetve vereség párosul.

A mérkőzést biztosan kihagyja a kapus John Ruddy, aki nagy valószinűséggel csak március elején térhet vissza.

Rajta kívül Steve Morison (comb sérülés) is kihagyja a mérkőzést, míg Steven Whittaker már felépült és esély van rá, hogy a padra leülteti őt Hughton.

A Luton-t az a Paul Buckle irányítsa, aki 1992 és 93 között együtt játszhatott Hughton-nal a Brentford csapatában.

A Luton elsősorban a 26 éves Stuart Fleetwood-ban bízhat, aki már 10 liga gólnál jár. 2011-től 52 bajnokin 21 gólt szerzett a Luton-nál.

A meccsnek magyar vonatkozása is lesz, hiszen a 27 éves MTK nevelés, Kovács János szintén a Luton Town játékosa. (Ő VAN A KÉPEN)

2005-től légióskodik angliában a hátvéd. A Chesterfield-nél kezdte külföldi karrierjét, majd a York City-t, a Lincoln City-t is megjárva, 2010-ben a Luton-hoz került, de még ugyanabban az évben a Hereford United elvitte.

Ott azonban kölcsön adták ex klubjának a Luton-nak és végül a Town megis szerezte őt végleg 2012-ben. Azóta 36 meccsen 5 gólt szerzett.

Hughton véleményt is mondott a Luton menedzseréről: "Már együtt játszottunk a Brentford-ban és követtem a pályafutását. Mi gyakran találkoztunk az utunk során és így biztosan tartjuk a kapcsolatot."

Hughton egyébként alaposan lecseréli az eddigi kezdő 11-ét és inkább azoknak szavaz bizalmat akik kevés játék lehetőséghez jutnak. A sajtóban már megjelent az a kezdő 11 amit a két menedzser fog pályára küldeni.

A képen láthatjátok, hogy valószinüleg kik is fognak pályára lépni.

A két csapat összesen 74-szer találkoztak egymással és 30 alkalommal a Norwich nyert, 25 alkalommal a Luton nyert és 19 döntetlen született.

A bajnoki meccseket tekintve a Norwich 27-szer nyerni tudott, 18 döntetlen és 23 vereség mellett.

A liga kupában egyszer meccseltek, azt a Norwich megnyerte. Az FA kupában 1 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a Norwich mérlege.

A két csapat legutóbbi meccse a 2006/07-es szezonban volt, amikor is a Championshipbe meccseltek. A nem rég távozó Lappin szabadrúgás góljával nyerte meg a Norwich 3:2-re a meccset.

Utoljára a Norwich 2005 október 18-án kapott ki a Luton-tól. Akkor idegenben játszottak a kanáriak és 4:2-re kikaptak.

A mérkőzés szombaton, magyar idő szerint 16:00-kor fog kezdődni.

A találkozót Andre Marriner fogja vezetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik