Női kézi Eb: Norvégia hatodszor vagy a spanyolok először?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.21. 11:33
null
Jön a reváns? (Fotó: Reuters)
Norvégia hatodszor vagy Spanyolország először? Ez a női kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi záró napjának legfontosabb kérdése. A kilencedik Eb-döntőjére készülő norvég együttes hatodszor ülhet fel a kontinens trónjára, míg a spanyolok először nyerhetik meg az Európa-bajnokságot.

Norvégia a 2008-as döntőben már megfosztotta Spanyolországot egy Eb-címtől, mint ahogy a mostani tornán is győztek már a spanyolok ellen az északiak, még a debreceni középdöntőben 29–26-ra.

A norvégok úgy is imponálóan menetelnek eddig, hogy talán a mostani az elmúlt évek leggyengébb norvég válogatottja, míg az erős közösséget alkotó spanyolok Dániát és a címvédő Montenegrót is kiváló játékkal győzték le.

„Próbáljuk élvezni a pillanatot, az életet, a meccseket, az érzést, hogy döntőt játszunk – mondta a spanyol válogatott és a Ferencváros átlövője, Nerea Pena. – Ha igazán élvezzük a döntő hangulatát, az atmoszférát, kihozhatjuk magunkból a legjobbat. Nagyon fontos a vasárnapi mérkőzés, mert ha nyerünk, kijutunk a 2016-os olimpiára. Norvégia ellen a középdöntőben főleg a második félidőben játszottunk rosszul, sokat hibáztunk, ezt kell kijavítanunk.”

A norvég válogatottban ezen a tornán is Heidi Löke az egyik húzóember, a beállós hét meccsen több mint hat órát töltött eddig a pályán, 46 lövéséből 35 bement.

„Két gyors csapat találkozik, rohanós meccs lesz, amit a védekezés dönthet el. A spanyolok jó játékkal győzték le Montenegrót, meglátjuk, hogy mennyivel több van még bennük. Kemény csata lesz – mondta a Győrben légióskodó Löke, akit a magyar szurkolók az egész Eb-n nagy szeretettel fogadtak a meccsek előtt. – Pénteken, amikor befutottam az arénába a svédek elleni elődöntőre, a magyar szurkolók is skandálták a nevemet. Hihetetlen élmény volt, olyan, mintha otthon lettem volna, Norvégiában.”

NŐI KÉZI EB, HELYOSZTÓK (BUDAPEST)
BRONZMÉRKŐZÉS
December 21., vasárnap
Svédország–Montenegró 15.30 (tv: Sport2)
DÖNTŐ
December 21., vasárnap
Norvégia–Spanyolország 18.00 (tv: M1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik