Kézilabda: „Előbb-utóbb betiltják a magyarokat kiütő trükköt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.17. 07:46
null
Wilbek szerint a dán meglepetésre van ellenszer, nem érti, Németh miért nem változtatott (Fotó: ehf-euro.com)
Ulrik Wilbek, a korábban a dán férfi és női kézilabda-válogatottat is sikerrel irányító szakember elmondta, hosszú távon nem használható a dánok által a női Eb-n Magyarország ellen bemutatott hét játékossal való támadási taktika, ugyanis ha elterjed, előbb-utóbb betiltják ezt a trükköt.

„Valaki felteszi majd a kérdést: tényleg ilyennek szeretnénk ezt a sportot? Ha ez elkezd terjedni, betiltják a vészkapusos trükközést” – mondta a tv2.dk-nak Wilbek, utalva a dán női válogatottra, amely Jan Pytlick taktikáját követve a Magyarország elleni Eb-meccsen rendre leküldte kapusát, és így hét játékossal támadott.

„Tudom, a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnél (IHF) már régóta tárgyalnak egy szabályról, amely megtiltaná ezt. Azért erre a taktikára is van ellenszer, rengeteg mindent ki lehet próbálni, persze nem azokra gondolok, amiket a magyarok teszteltek” – nevetett a dán szövetség sportigazgatója, aki végül elmondta, mit kellett volna tennie Németh Andrásnak.

„Az első két perc után időt kértem volna, és gyors játékra, valamint rengeteg futásra kértem volna a csapatot, hogy mindig a vészkapusnak lehessen lőni, ne legyen ideje az ellenfélnek cserélni. Persze, nagy volt a nyomás, de akkor sem értem, miért nem tették ezt…” – tette hozzá Wilbek.

SZAVAZÁS

Ön betiltaná a dánok által használt hét támadós trükköt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik