NFL: Romo remeke - érik a dallasi Super Bowl; Wattnak az MVP-díjat!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.02. 16:06
null
Az Ohio State nyerte meg a Sugar Bowlt (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es alapszakaszának utolsó fordulója után is jelentkezik a Red Zone! Tartsanak velünk, 20 pontból álló összeállításunkból olyan részleteket is megtudhat, amelyeket eddig nem ismert!

20 YARD – MARIOTA LENYOMTA 1/1-ES VÁROMÁNYOS RIVÁLISÁT
Az egyetemi bajnokság (NCAA) elődöntőjében a Marcus Mariota vezette Oregon Ducks legyőzte a Jameis Winston irányította címvédő Florida State Seminolest, így még inkább nyomatékosítva az NFL-csapatokban, melyiküket kellene elsőként elvinni a 2015-ös drafton. A másik ágon meglepetés született, az Ohio State Buckeyes megverte az első kiemelt Alabama Crimson Tide-ot, így a magyar idő szerint január 13-án hajnalban kezdődő fináléban az Oregon és az Ohio State csap össze.

Maradva az egyetemi sztároknál. Az egyik legmulatságosabb jelenetre a Baylor Michigan State elleni Cotton Bowl-meccsén került sor, ahol a harmadik negyed hajrájában LaQuan McGowan kapott el 18 yardos TD-t. Ja igen, ő amúgy egy szerény 390 font, azaz 177 kilogramm tömegű támadófalember... A Baylor viszont hiába vezetett ezzel 41–21-re, végül 42–41-re kikapott.



19 YARD – PÉNZFELDOBÁSSAL DŐL EL EGY DRAFTCETLI, A BROWNS KÉTSZER HÚZ AZ ELSŐ KÖRBEN
A 2015-ös játékosbörzén az alábbi sorrendben húznak a rájátszásról lemaradó csapatok: Buccanneers, Titans, Jaguars, Raiders, Redskins, Jets, Bears, Falcons, Giants, Rams, Vikings, Browns, Saints, Dolphins, Chargers/Chiefs, Browns (eredetileg Bills), Eagles. Látható, a Tampa Bayé lesz az idei 1/1, s jó eséllyel irányítót választ majd. Marcus Mariota vagy Jameis Winston a két legesélyesebb jelölt. A San Diego és a Kansas City között érmefeldobás fog dönteni a 17. választási jogért. Tavaly a Cowboys és a Ravens között ugyancsak pénzfeldobás döntött, akkor a Dallasé lett a 16. pick. A Cleveland kétszer választhat az első körben (12., 19.) idén, de valószínűleg előkelőbb pickre számítottak, amikor a Buffalóval cseréltek tavaly.

18 YARD – AZ EDZŐVÁLTÁSOK ÁRNYOLDALA MEGFOGTA BRANDON MARSHALLT
Brandon Marshall, a Chicago Bears elkapója Marc Trestman vezetőedző elbocsátása után a mesterek kirúgásáról szóló „fekete hétfő” sokszor elfelejtett oldalára hívta fel a figyelmet. „Nagyon sajnálom az edzőket, hiszen kiváló szakemberek, és lehet, hogy soha többé nem kapnak munkát egy ilyen bukás után. A legnagyobb vesztesek mégis a gyerekeik, akiknek egy-két év után újra költözniük kell, iskolát, tanárokat, barátokat cserélnek. Rengeteg élet borul fel egy-egy ilyen döntés nyomán" – mondta együttérzőn Marshall. Persze az edzők ezt vállalták, együtt jár a hivatásukkal, sőt, a Buffalót két év után saját döntése nyomán elhagyó Doug Marrone három gyerekét költözteti át magával egy jobb állás reményében. A Fekete Hétfőről bővebben itt!

17 YARD – LEHET, VISSZASÍRJÁK MAJD HARBAUGH-T SAN FRANCISCÓBAN
Jim Harbaugh négy szezon után közös megegyezéssel elhagyta San Franciscót, s az egyetemi bajnokságban folytatja edzőként. Kevesen hinnék, de Harbaugh négyéves edzősködése a valaha volt legjobb az NFL-ben – persze szigorúan az alapszakaszt és csak a négyéves edzői regnálásokat vizsgálva, azaz azon edzőket figyelembe véve, akik pontosan négy egymás utáni idényt töltöttek egy csapatnál. A 49ers Harbaugh-val 44–19–1-es mérleget hozott össze, ami jobb, mint az eddigi csúcstartó Lou Sabané, aki a Bills trénereként 36–17–3-as mutatót produkált 1962 és 1965 között. Érdekesség, ha John Fox úgy döntene, feláll a Denver Broncos kispadjáról a 2015-ös idény előtt, akkor az ő 46–18-as mérlege máris elfeledtetné Harbaugh San Franciscó-i négy évét.

J. J. Watt az egész szezonban tarthatatlan volt (Fotó: Action Images)
J. J. Watt az egész szezonban tarthatatlan volt (Fotó: Action Images)



AZ ALAPSZAKASZ LEGJEI BLOKK

16 YARD – A St. LOUIS KÉT KATEGÓRIÁBAN IS A LEGHOSSZABB TOUCHDOWNT SZEREZTE
Aleghosszabb futott touchdownraegészen az utolsó játékhétig várni kellett, a miami Lamar Miller a New York Jets ellen a saját háromyardosáról robogott be az ellenfél célterületére. Aleghosszabb elkapott TDa pittsburghi Martavis Bryanté, 94 yardos TD-t szerzett a Cincinnati ellen.Aleghosszabb punt visszahordása St. Louis-i Stedman Bailey nevéhez fűződik, 90 yardról szerzett trükkös TD-t a Seattle ellen. Akirúgás visszahordásterén 2012 után 2014-ben is Jacoby Jones jegyezte a leghosszabbat, 108 yardos robogása a Baltimore szépítéséhez volt elég a Pittsburgh ellen. Aleghosszabb interception visszahordása St. Louis-i Janoris Jenkinsé, 99 yardról szerzett TD-t a San Diego ellen.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a 2014-es NFL-szezont?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

15 YARD – MURRAY VOLT A LEGJOBB FUTÓ, MAJDNEM 500 YARDOT VERT A MÁSODIKRA
A szezont a dallasi DeMarco Murray zárta a legtöbb futott yarddal. Bár sokáig úgy tűnt, meglesz a 2000-es határ, végül 155 yarddal elmaradt tőle – a második Le'Veon Bellt viszont 484-gyel megelőzte. A 1845 yardhoz kellett az idény legtöbb futási kísérlete is, Murray 392 alkalommal kapta a kezébe a labdát, ennyiszer 2006 óta senki sem futhatott egy alapszakasz során. Meccsenként 115.3 yardot tett meg (közel hússzal többet, mint Bell), míg a futásonkénti átlaga 4.7 yard volt, amivel a 11. lett a ligában, ezen a téren Russell Wilson volt a legjobb, a Seattle irányítója próbálkozásonként 7.2 yardot tett meg. A futók közül a baltimore-i Justin Forsett volt a legjobb 5.4 yardos átlaggal. A legtöbb futott TD Murrayé és a vele holtversenyben 13-mal végző seattle-i Marshawn Lynché.

14 YARD – ELKAPÁSOKBAN BROWN A MENNYISÉGI, JACKSON A MINŐSÉGI, BRYANT A FONTOSSÁGI ÉLLOVAS
A legtöbb elkapást a 2014-es alapszakaszban a pittsburghi Antonio Brown jegyezte, 129-cel zárta a szezont. A legtöbb elkapott yard is az övé lett: 1698, ami meccsenként 106.1-es átlagot jelent, ezzel a harmadik lett, az élen a Giants újonca, Odell Beckham zárt 108.8-cal. Elkapásonként a washingtoni DeSean Jacksoné a legjobb adat, 20.9 yard per passzal. A legtöbb elkapott touchdown a dallasi Dez Bryanté, 16-tal zárt. A passz elkapása után megtett yardok tekintetében a legjobb elkapó a detroiti Golden Tate, aki 1331 elkapott yardjából 691-et már a labdával a kezében tett meg. Őt két futó is megelőzi ebben a kategóriában, a chicagói Matt Forte 808 elkapott yardjából 771-et az elkapás után tett meg.

Big Ben közel 5000 yarddal zárta az évet (Fotó: Action Images)
Big Ben közel 5000 yarddal zárta az évet (Fotó: Action Images)



13 YARD – RÉGI ÉS ÚJ PASSZKIRÁLYOK, BREES, ROMO ÉS BIG BEN AZ ÉLEN
Az alapszakaszban a New Orleans-i Drew Breesé volt a legtöbb passzkísérlet (659) és sikeres passz (456) is, yardokban viszont a Saints irányítója már holtversenyben zárt Ben Roethlisbergerrel, a Pittsburgh 7-esével. A leghosszabb passz Big Bené (94 yard), a legjobb passzindex a dallasi Tony Romóé: 113.2. A Cowboys irányítójának elsőségéhez hozzájárult a legjobb yardátlag (8.5 passzonként) és a legjobb pontosság (69.9 százalék) is. A legtöbb TD-passzt Andrew Luck adta, a Colts irányítója 40 átadása után kötött ki a labda az ellenfél célterületén. A statisztikák rosszabbik másik oldalán Philip Rivers és Jay Cutler zárt, a San Diego és a Chicago irányítója is 18-szor adta el a labdát. A legtöbb sacket Blake Bortles, a Jacksonville QB-je szenvedte el.

12 YARD – WATT ÉS SZAKTÁRSAI – A LEGJOBB VÉDŐK KATEGÓRIÁNKÉNT
Ami a védőket illeti, a legtöbb tackle a carolinai Luke Kuechlyé lett, 153 kombinált szereléssel. A szimpla szerelések terén a detroiti DeAndre Levy volt az ász, 117-tel. A legtöbb sack a Kansas Cityt erősítő Justin Houstoné, 22-szer vitte földre a passzolni készülő irányítót. A legtöbb ilyen szereléssel nyert yard J. J. Watté: 140.A passzolt labdákba a philadelphiai Bradley Fletcher 22-szer ütött bele úgy, hogy emiatt nem érte el a célpontját a labda, az ellenfelek passzát a detroiti Glover Quin kapta el legtöbbször, hétszer. A pittsburghi William Gay mindhárom interceptionjéből visszahordott TD lett. Az ellenfelek kezéből Ryan Kerrigan (Washington) és Robert Quinn (St. Louis) is ötször-ötször ütötte ki a labdát, a fumble során elejtett labdát Watt szerezte meg legtöbbször – ötször.

AZ ALAPSZAKASZ LEGJEI BLOKK VÉGE

11 YARD – A SEATTLE VÉDŐJE SZERINT A BÍRÓK KIVÉTELEZNEK AZ IRÁNYÍTÓKKAL ÉS A FUTÓKKAL
Ndamukong Suh, a Detroit védőfalembere egymeccses eltiltást kapott, amiért kétszer is megtaposta Aaron Rodgers, a Green Bay irányítója lábát. A büntetést utólag pénzbírságra módosították, Suhnak 70 ezer dollárt kell fizetnie, de játszhat Dallasban a wild card körben. Sokakat felháborított, hogy végül megússza eltiltás nélkül, míg Michael Bennett, a Seattle védőfalembere más szemszögből közelítette meg a kérdést.

„Ez egy fantasy futball-liga, csak a támadóknak kedveznek, ők hozzák a számokat. Suh büntetést kapott, mert megtaposta a riválisát, de csak azért büntették meg, mert irányító volt az áldozata. A védőfalembereket meccsenként többször is megtapossák így, sisakkal a fejüknek ütköznek, de az senkit sem érdekel. Csak az irányítókhoz és az elkapókhoz nem szabad hozzányúlni, fussanak csak – mondta Bennett. – Ha a földre kerülök, a bíró átlép rajtam, és azt mondja, keljek fel, ilyen a foci. Ha Peyton Manning kerül a földre, a bíró a kezét nyújtja, és felsegíti. Azt hittem, mindenki egyenlő, de tévedtem."




10 YARD – BREESNEK NINCS MEG AZ ÚJABB ÖTEZRES, DE AZ 56 000 MÁR IGEN
A New Orleans irányítója végül 48 yarddal elmaradt az 5000 passzolt yardos határtól – pedig már ötödször érhette volna el, rajta kívül négy játékosnak sikerült, mindegyiknek csak egyszer... – az össztermelésben ugyanakkor így is újabb lépcsőhöz ért, már 56 033-nál jár, de a harmadik helyre még azért várnia kell (Dan Marino 61 361-gyel áll a dobogó alsó fokán). Ami a meccsénkénti passzolt yardokat illeti, ott viszont Breesnél senki sem jobb az örökranglista top tízéből, 277.4 egységet átlagol meccsenként, míg Peyton Manning 272.2-t. Ketten alaposan kiemelkednek, a harmadik legjobb Tom Brady már csupán 254.8-at tud felmutatni.

A másik 2014-es passzkirály, BigBen is fontos határhoz érkezett, a Cincinnati elleni két TD-passzával már 251-nél jár, az aktív játékosok közül hatodikként elérve a negyedezredes határt.

A San Diego számára nem zárult jól az idény, az együttes tight endje, AntonioGates viszont így is fontos állomáshoz érkezett, 67 elkapott yardjával már 10 014-nél jár, aktív poszttársai közül egyedül Jason Witten (10 502) előzi meg. Gatesnek nem jött össze az újabb TD-elkapás, 99-cel viszont így is az örökranglista 9. helyén áll – holtversenyben.

Jared Allen karrierje legrosszabb idényén van túl, már szigorúan az irányítók földre vitelének számát illetően. Idei 5.5 sackje ugyanakkor pont elég volt ahhoz, hogy összesen már 134-nél járjon, így pedig felkapaszkodott az örökranglista 9. helyére.

9 YARD – SZÉP VOLT CHIEFS!
Szeretnénk gratulálni a Kansas Citynek, a Chiefsnek ugyanis sikerült úgy lehozni az egész 2014-es idényt, hogy egy (1) darab elkapott touchdowt sem tudtak összehozni az elkapók. Mondjuk szegény Dwayne Bowe a Chargers elleni szezonzárón közel járt hozzá, de a gólvonal előtt kiverték a labdát a kezéből, amelyet Travis Kelce tight end szerzett meg a célterületen belül. A Chiefs nem túl combos 18 TD-passzából a tight endek (Kelce 5, Fasano 4) és a futók (idevéve a fullbacket is) egyaránt kilencet jegyeztek (Charles 5, McKnight 2, Davis és Sherman 1-1). És a Főnökök rájátszásához így is csupán annyi kellett volna, hogy a Browns megveri a Ravenst az utolsó fordulóban...

Pedig közel volt...



8 YARD – MIAMIBAN MEGTALÁLTÁK DAN MARINO UTÓDÁT?
Korai lenne még erről beszélni, de azért Ryan Tannehill jó úton jár. A Jets ellen dobott 259 yarddal Tannehill átlépte a négyezres határt, s 4045 yarddal zárta a szezont (no meg 27 TD-nal és 13 interceptionnel). Rajta kívül csak a legendás Dan Marino tudott legalább négyezer passzolt yard fölé jutni Dolphins-mezben.

ÚJONCFIGYELŐ
PASSZOLT YARDOKSZERELÉSEK
1. Derek Carr (Oakland)32701. C. J. Mosley (Baltimore)133
2. Teddy Bridgewater (Minnesota)29192. Preton Brown (Buffalo)109
3. Blake Bortles (Jacksonville)29083. Chris Borland (San Francisco)107
FUTOTT YARDOKSACKEK
1. Jeremy Hill (Cincinnati)11241. Aaron Donald (St. Louis)9,0
2. Tre Mason (St. Louis)7652. Jonathan Newsome (Indianapolis)6,5
3. Andre Williams (NY Giants)7213. Aaron Lynch (San Francisco)6,0
ELKAPOTT YARDOKINTERCEPTIONÖK
1. Odell Beckham Jr. (NY Giants)13051. Kyle Fuller (Chicago)4
2. Mike Evans (Tampa Bay)10512. heten2
3. Kelvin Benjamin (Carolina)1008
7 YARD – A FIATAL TÁMADÓKNÁL A GIANTS, A VÉDŐKNÉL A SAN FRANCISCO VILLOGOTT
A 2014-es draftosztály megfelelt az előzetesen támasztott óriási elvárásoknak, talán éppen csak az irányítóknál lehet hiányérzetünk. A passzmesterek között mennyiségben Derek Carr végzett az élen, de a meccsenkénti yardokban (224.5) és irányítómutatóban (85.2) is Teddy Bridgewater vitte a prímet a legalább 30 passzal rendelkező között. A Cincinnati futója, Jeremy Hill kiváló hajrával toronymagasan nyerte a futók versenyét, a csapatok között viszont a Giants lehet büszke magára, hogy két futballistája is a dobogóra fért. Persze közülük a négy meccset kihagyó, és így is simán elsőként záró Odell Beckham Jr. emelendő ki.

A védőknél C. J. Mosley igazi szerelőgépként teljesített, bár jó kérdés, mi lett volna, ha Chris Borland hamarabb lehetőséget kap, és nem sérül meg az idény végén, neki ugyanis gyakorlatilag 10 meccs alatt jött össze ez a mennyiség, viszont amikor kezdő volt, akkor nyolc meccsen 100 szerelést mutatott be! A sackeket tekintve AaronDonald rendkívül erős második félévével maga mögé utasított mindenkit, az utolsó nyolc meccsen hatszor, összesen kilencszer vitte földre az ellenfél irányítóját a belső védőfalember, aki emellett a futás megállításában is elit szinten teljesített már az első évében.

6 YARD – ÍGY KELL MEGMENTENI EGY SZEZONT: SZINTE HIHETETLEN, HOGY A PANTHERS A RÁJÁTSZÁSBA JUTOTT
A Carolina az utolsó fordulóban 34–3-ra kiütötte az Atltantát, ezzel megnyerte az NFC Déli csoportját, s bejutott a rájátszásba. A Panthers az első NFL-csapat, amely úgy jutott be a playoffba, hogy az alapszakaszban hétmeccses nyeretlen szériát produkált. A Carolina október 12-én döntetlent játszott a Cincinnativel, majd sorozatban hat meccsen kikapott. A Carolina diadala nagy részben annak köszönhető, hogy decemberben mind a négy meccsét megnyerte – immár sorozatban harmadszor. 2002 óta 39–18 a Panthers decemberi mutatója, ami a legjobb az NFC-ben ez idő alatt.

5 YARD – HÁT PERSZE, HOGY GENO SMITH-É AZ EGYETLEN TÖKÉLETES QB-MUTATÓ...
Nem mondanánk, hogy manapság a New York Jetsnél bármilyen állást betölteni a világ leghálátlanabb feladata, de azért nincs messze tőle. A mémgyárosok kedvencévé váló New York Jets csattanós válasszal búcsúzott a 2014-es idénytől. Na nem Rex Ryan menesztésére kell gondolni, hanem Geno Smith-re, aki az alapszakasz egyetlen tökéletes irányítómutatóját (158.3) jegyezte a Miami Dolphins ellen (20/25, 358 yard, 3 TD). Smith azért a szórakoztatásról is gondoskodott: labdát így eladni csak New York Jets-játékos tud. Persze ez még mindig smafu, Mark Sanchez buttfumble-jéhez képest...

A gifért katt a képre!
A gifért katt a képre!


4 YARD – MANNING? RODGERS? BRADY? A BILLSNEK NEM KIHÍVÁS!
Brutális szezont teljesített a Buffalo Bills védelme. Mint ismert, egymást követő két héten Peyton Manninget és Aaron Rodgerst is passzolt TD nélkül tartották, cserébe viszont mindkettőnek elhalászták két passzát a Bölények. A záró fordulóban pedig Tom Brady is hiába próbálkozott – igaz, csak az első félidőben –, az alaposan tartalékoló Hazafiak irányítója sem jegyzett TD-passzt. Sőt, ha már itt tartunk, a Bills 2000 óta először nyert Foxborough-ban – másképpen, Brady irányításával először kapott ki otthon a Patriots a Buffalótól –, és 1992 óta először nyert több mitn három ponttal a New England otthonában. Sőt! A vasárnapi volt az első idegenbeli meccse a Patriots ellen, amelyen egy TD-t sem engedett az ellenfélnek 1960 óta, amikor először találkoztak a felek (akkor 13–0-ra nyert a Buffalo).

3 YARD – BECKHAMNEK NOVEMBERBEN HÁROM YARD HIÁNYZOTT, KARÁCSONYRA MEGKAPTA AZT, SŐT...
Kelvin Benjamin, Mike Evans, Sammy Watkins és a többiek is kiválóan teljesítettek a számos ígéretes újonc elkapó közül, de talán nem sértődnek meg, ha a mi szemünkben Odell Beckham Jr. volt a csúcs. A Giants rookie-ja úgy lett a legjobb újonc WR, hogy csupán tizenkét meccsen lépett pályára. Ezeken 91 elkapást és 1305 yardot szerzett, ami NFL-rekord az első tizenkét mérkőzést nézve. Sőt, Beckham a legutóbbi hat fordulóban egyaránt a legtöbb elkapott yardot szerezte (minden játékost figyelembe véve), ami így a leghosszabb széria újonctól. Az előző rekord négy mérkőzésből állt, John Jefferson (Chargers) 1978-ban állította fel.

Beckham decemberben 606 elkapott yarddal zárt, így megdöntötte az egy hónapra vonatkozó újoncrekordot (596), amit Bill Groman (Houston Oilers) 1960-ban (!) állított fel. Érdekesség, Beckham novemberben három yarddal maradt el az 54 éve fennálló csúcstól. A december hónapokat nézve legalább 600 elkapott yarddal csak ketten rendelkeznek az NFL régóta íródó történetében: Calvin Johnson 2012-ben 707, Josh Gordon 2013-ban 658 yarddal zárt. Beckhamen kívül az NFL történetében csupán ketten tudtak két egymás utáni hónapban is 500 elkapott yard fölé jutni: 2012-ben a már említett Calvin Johnson, illetve ugyanebben az évben Andre Johnson.

Nem csoda, hogy Beckhamet választották december hónap legjobb újonc támadójának, s mivel novemberben is őt látták a legjobbnak ebben a kategóriában, így ő az NFL első játékosa, aki két egymást követő hónapban is elnyerte az elismerést. Rajta kívül csak egy elkapónak van egynél több ilyen díja: Anquan Boldin 2003-ban volt a legjobb több ízben is.

S ha valakit ez sem győzött meg, akkor nézze meg Beckham legutóbbi mutatványát!

2 YARD – J. J. WATT ANNYIRA JÓ VOLT, HOGY AZ EGYIK LEGFONTOSABB KATEGÓRIÁBAN ELFELEJTETT NYERNI
Történelmi mondat következik: Justin James Watt az első játékos az NFL történetében, aki legalább három támadó TD-t, minimum két labdaszerzés utáni TD-t és safetyt ért el egy szezonon belül. Emellett Watt 20.5 sackkel zárta az alapszakaszt, ám Justin Houston nála is többet szerzett, így itt be kellett érnie az ezüstéremmel. Watt viszont az első, aki minimum húsz földrevitellel nem lett a kategória legjobbja, illetve ő az első az NFL-ben, aki két különböző szezonban is legalább húsz sacket szerzett. Watt első négy évében 57 földre vitelt jegyzett, nála csak Reggie White (70) és Derrick Thomas (58) volt eredményesebb e tekintetben.

Hogy Watt nemcsak a pályán, hanem azon kívül is szerethető játékos, azt már többször bizonyítottuk, de biztonság kedvéért álljon itt egy újabb videó, ami ezt bizonyítja. A kérdés csak az, Watt lesz-e az alapszakasz legértékesebb játékosa vagy sem. Nálunk egyértelműen igen...



1 YARD – NEM TÉVEDÉS! ROMO DECEMBERBEN TÉNYLEG GÁLÁZOTT, ÉRIK A SUPER BOWL!
Bár az elmúlt években divat volt szidni, most minden utálójának fricskát mutatott a Dallas irányítója. Az előző három kiírás utolsó meccsén rendre elbukó, ezzel a rájátszásról lemaradó Cowboys decemberben mind a négy mérkőzését megnyerte, 41.25 pontot átlagolva – NFL-rekordbeállítás a legalább négy meccset játszók között. Romo mutatója az év utolsó hónapjában lenyűgöző volt, 12 TD mellett csupán egy eladott labda, 133.7-es irányítómutatóval, ezzel pedig az NFL történetének legjobb decemberét produkálta (a legalább 100-at passzoló irányítók közül). A texasi csapat mind a nyolc idegenbeli meccsét megnyerte a szezonban, ezzel hatodik csapatként hozta ezt össze 1978 óta, amikor bevezették a 16 találkozós rendszert. Az előző öt ilyen csapatból négy bejutott a rájátszásba...

TD – BÁTOR JÓSKA
Az előző héten sikerrel megjósoltuk a Dallas és a Green Bay sorozatának nyújtását, AndrewLuck viszont csupán egy félidőt kapott, így nagyon messze került az 5000 yardtól.

A szokásoknak megfelelően az alapszakasz utolsó fordulója után a rájátszásra teszünk tippeket, bár kevésbé merészeket, tekintve, hogy rengeteg opció fordulhat elő, így pedig önmagában sem egyszerű eltalálni a kimeneteleket. Most mégis megpróbáljuk.

A wild card körben a bombaformában lévő Steelerst a Ravens sem tudja megállítani, a Colts pedig ismét megveri a Bengalst. Az NFC-ben a Cardinals irányító nélkül is meglepetést okoz a Carolina otthonában – persze amennyire egy 11–5-ös csapat sikere meglepetésnek számít egy 7–8–1-es ellen. Stafford 0–16-os mérleget tud felmutatni idegenben olyan csapat ellen, amelyiknek pozitív a mutatója. Na, ez Dallasban sem fog javulni.

Most váltunk egy kicsit merészebbre, a Steelers a Broncos otthonában is ünnepelhet, a Colts viszont ezúttal sem bír a Patriotscal, az NFC-ben pedig a Seattle és a Packers is érvényesíti a hazai pályát, bár a Green Bay alaposan megszenved majd a Cowboyszal.

A konferenciadöntőben a Steelers menetelése már megszakad, a Seahawks védelme pedig ezúttal is képes lesz limitálni a Green Bay támadósorát, hogy aztán a döntőben a Patriots ellen is megismételjék ezt, és tíz év után először kerül sor címvédésre!

STATISZTIKÁK
A 17. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Eli Manning (NY Giants)–Philadelphia
429
A legtöbb futott yard:Lamar Miller (Miami)–NY Jets
178
A legtöbb elkapott yard:Eric Decker (NY Jets)
–Miami
221
A KATEGÓRIÁK ALAPSZAKASZBELI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard:4952Drew Brees (New Orleans), Ben Roethlisberger (Pittsburgh)
A legtöbb futott yard:1845DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard:1698Antonio Brown (Pittsburgh)
A legtöbb szerelés:150Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack:22
Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception:7
Glover Quin (Detroit)

NFL 2014, ALAPSZAKASZ
17. (UTOLSÓ) FORDULÓ
2014.12.2819.00Baltimore Ravens–Cleveland Browns20–10
2014.12.2819.00Washington Redskins–Dallas Cowboys17–44
2014.12.2819.00Tennessee Titans–Indianapolis Colts10–27
2014.12.2819.00Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints20–23
2014.12.2819.00New York Giants–Philadelphia Eagles26–34
2014.12.2819.00New England Patriots–Buffalo Bills9–17
2014.12.2819.00Houston Texans–Jacksonville Jaguars23–17
2014.12.2819.00Kansas City Chiefs–San Diego Chargers19–7
2014.12.2819.00Miami Dolphins–New York Jets24–37
2014.12.2819.00Minnesota Vikings–Chicago Bears13–9
2014.12.2822.25Denver Broncos–Oakland Raiders47–14
2014.12.2822.25San Francisco 49ers–Arizona Cardinals20–17
2014.12.2822.25Green Bay Packers–Detroit Lions30–20
2014.12.2822.25Seattle Seahawks–St. Louis Rams20–6
2014.12.2822.25Atlanta Falcons–Carolina Panthers3–34
2014.12.292.30Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals27–17
NFL 2014, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD-MÉRKŐZÉSEK (2015.01.03–04.)
AFC
Piitsburgh Steelers (3.)–Baltimore Ravens (6.)2015.01.04. 2.15
Indianapolis Colts (4.)–Cincinnati Bengals (5.)2015.01.04. 19.05
NFC
Dallas Cowboys (3.)–Detroit Lions (6.)2015.01.04. 22.40
Carolina Panthers (4.)–Arizona Cardinals (5.)2015.01.03. 22.35
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2015.01.10–11.)
AFC
New England Patriots (1.)–A wild card kör gyengébb kiemelésű továbbjutója (4./5./6.)2015.01.10. 22.35
Denver Broncos (2.)–A wild card kör jobb kiemelésű továbbjutója (3./4./5.)2015.01.11. 22.40
NFC
Seattle Seahawks (1.)–A wild card kör gyengébb kiemelésű továbbjutója (4./5./6.)2015.01.11. 2.15
Green Bay Packers (2.)–A wild card kör jobb kiemelésű továbbjutója (3./4./5.)2015.01.11. 19.05
KONFERENCIADÖNTŐK (2015.01.18.)
AFC
A konferencia-elődöntő magasabban kiemelt győztese (1./2./3./4./5.)–A konferencia-elődöntő alacsonyabban kiemelt győztese (2./3./4./5./6.)22.40
NFC
A konferencia-elődöntő magasabban kiemelt győztese (1./2./3./4./5.)–A konferencia-elődöntő alacsonyabban kiemelt győztese (2./3./4./5./6.)19.05
SUPER BOWL XLIX (2015.02.02.)
Az Amerikai főcsoport győztese–A Nemzeti főcsoport győztese*0.30
*University of Phoenix Stadium (Glendale, Arizona)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik