NFL: pittsburghi Beyoncé; Luck: 15 000, Brees: 432, Fitzgerald: 100!

Vágólapra másolva!
2016.09.15. 08:35
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2016-os szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezik a hét sztorijait, statisztikáit, mémjeit, jeleneteit, legjeit és tippjeit felsorakoztató Red Zone rovatunk, íme az első hét termése!

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI

A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE

A HÉT SZTORIJAI

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI

A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE

A HÉT SZTORIJAI

Igencsak kelendő Wentz meze (Fotó: cleveland.cbslocal.com)
Igencsak kelendő Wentz meze (Fotó: cleveland.cbslocal.com)



EGY GYŐZELEM, ÉS MÁRIS DŐL A LÉ
A Philadelphia hozta a kötelezőt, az első fordulóban legyőzte a továbbra is rémes Clevelandet. Carson Wentznek újoncként pompás meccse volt, a 278 passzolt yardig és két touchdownig jutott. Az eredmény? Hétfő óta az Eagles 11-es meze fogy legjobban liga-szerte. Wentz remeklését még főként régi McNabb-, Dawkins- és Vick mezekben figyelték a lelátóról, de ha így megy tovább a szezon, ellepik a lelátót a 11-esek. Dallasban nagyon viszik a Dak Prescott-mezeket, a Cowboys irányítója a negyedik a listán.

A legjobban fogyó mezek az első forduló után: 1. Carson Wentz, 2. Odell Beckham Jr., 3. Tom Brady, 4. Dak Prescott, 5. Antonio Brown.

ÚJABB BIZONYÍTÉK A RYAN TESTVÉREK ERŐS KÖTELÉKÉRE
Buffalóban új szelek járnak, Rex Ryan vezetőedző mellett Rob Ryan is a Bills stábjának tagja lett, a védelmet irányítja. A két fivér között szorosabb a kötelék, mint valaha, és ezt Rex sokatmondó gesztussal nyomatékosította. A testvérek még évekkel ezelőtt úgy döntöttek, hogy a túlsúly ellen gyomorgyűrűvel küzdenek, de Robnak komplikációi akadtak, ezért nemrég el kellett távolítani a szervezetéből az eszközt.

Rexnek, aki 2010-ben több mint 150 kilogrammosan döntött a gyomorgyűrű használata mellett és hat év alatt 45 kilót leadott, nem voltak problémái, de szolidaritásból vállalta, hogy az övét is eltávolítsák.

„Amikor nehezebb voltam, többet nyert a csapatom. Bármit megteszek a sikerekért” – viccelődött Rex Ryan.

A VENDÉGNEK MINDIG IGAZA VAN – KIRÚGTÁK A PINCÉRT AZ NFL-FUTÓ MIATT
Egy pincérnő a hét végén a Facebookon megírta, hogy járt DeAngelo Williamsszel, a Pittsburgh Steelers futójával, aki nem hagyott neki borravalót.

„Most volt nálunk DeAngelo Williams, és én szolgáltam ki. A számláján 128.25 dollár szerepelt, 129-et adott, mindössze 75 centnyi borravalóval. Ezt nektek, kib.szott Steelers-szurkolók, a futótok smucig, mint a sz.r. Nem szép” – írta a hölgy a Facebookon.

Williamsnek nem kellett sok idő, megvédte magát: „Hagytam volna borravalót, ha nem másfél órát kell várnom három salátára és egy tésztára, mert nem írják el a rendelésemet. Tényleg nem volt bonyolult. Nem töltötte újra a poharainkat, több hiányosság volt. Szólhattam volna a főnökének, de inkább nem hagytam borravalót” – magyarázta meg Williams a Twitteren.

Az eredmény? Az étterem vezetője közölte a TMZ-vel, hogy a pincérnőt elbocsátotta, mert „nem volt igaza. Különben is, mindig a vendégnek van igaza. Ha Williams úr legközelebb nálunk jár, bármit megteszünk, hogy kiengeszteljük. Ígérem, személyesen szolgálom ki, ha visszatér hozzánk.”

Sosem látott bajnoki fordítást mutatott be a Broncos (Fotó: Action Images)
Sosem látott bajnoki fordítást mutatott be a Broncos (Fotó: Action Images)



A HÉT STATISZTIKÁI

SOHASEM LÁTOTT BAJNOKI FORDÍTÁS
A Denver Broncos a negyedik negyedet tízpontos hátrányban kezdte, mégis megnyerte 21–20-ra a Carolina Panthers elleni „Super Bowl-visszavágót”. A Musztángok lettek az első címvédők, akik úgy nyerték meg szezonnyitó mérkőzésüket, hogy a negyedik negyedben legalább nyolcpontos hátrányban voltak. Az előző 17 hazai idénynyitóból ez volt a 16. győzelme a Broncosnak.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a NFL 2016-os kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

NINCS BRADY ÉS GRONK? NINCS PROBLÉMA!
A New England Patriots támadósora a két legjobbja (Tom Brady és Rob Gronkowski) nélkül állt fel, de rajtuk kívül még Dion Lewis, Nate Solder, Jonathan Cooper és Sebastian Vollmer is hiányzott az alapcsapatból, de a gárda így is nyert az NFC egyik fő esélyesének számító Arizona vendégeként.

A siker egyik főszereplője Jimmy Garoppolo volt, aki 106.1-es irányítómutatót tudott felmutatni, 33 passzkísérletéből 24 jó volt, 264 yardot passzolt (hármat saját magának!) és egy touchdownt, interception nélkül. A liga 1970-es egyesülése óta ő az ötödik irányító, aki az első NFL-kezdése során legalább 100-as irányítómutatót hozott össze és győztes támadósorozatot vezetett a meccs végén.

AZ 1/2-ES PAZAR RAJTJA
Bár néhány nappal a szezon előtt úgy tűnt, hogy Carson Wentz az idényben egyáltalán nem is lép pályára, kezdőként vezette győzelemre az Eaglest az első fordulóban. Az első támadósorozatban rögvest TD-passzt adott, ezzel David Carr, Matt Ryan és Marcus Mariota után a negyedik újoncirányító lett, aki az első támadósorozatából TD-passzt adott.

TÖKÖS RAIDERS, RITKA SIKER!
Az Oakland Raiders a hajrában a biztos egyenlítés helyett kockáztatott, és 33–34-es állásnál a jutalomrúgás helyett ráment a két pontra. Az erőfeszítést siker koronázta, az ellentámadás végén a Saints pedig már nem tudott fordítani, így a Fosztogatók 35–34-re nyertek. Ráadásul nem sokkal később az együttes már bemutatott egy sikeres kétpontos kísérletet! Korábban két csapat nyert úgy, hogy a meccs utolsó tíz percében két sikeres kétpontost hajtott végre, a 49ers 2004-ben a Cardinals ellen, a Saints pedig 2011-ben a Texans ellen. Az Oakland a negyedik gárda lett, amely az utolsó két percben egy sikeres kétpontossal került előnybe, a Vikings 2002-ben a Saints ellen, a Buccaneers 2005-ben a Redskins ellen, és a Broncos 2008-ban a Chargers ellen tette meg ugyanezt.



CSODÁS FELTÁMADÁS, 10 ÉVE NEM LÁTOTT KIFEJLETTEL
A Kansas City Chiefs 21 pontos hátrányból felállva harcolta ki a hosszabbítást a San Diego ellen, majd Alex Smith futásával döntött a ráadásban. Legutóbb közel tíz éve fordult elő, hogy egy irányító TD-t szerezzen a hosszabbításban, akkor Vince Young 39 yardos vágtája eredményezett győzelmet a Titansnek a Houston ellen.

GYŐZELEM – TÁMADÓK NÉLKÜL!
A Vikings 25–16-re legyőzte a Titanst úgy, hogy a támadósor egy TD-t sem tudott felmutatni, cserébe a védelem szerzett kettőt is. A Minnesota kilencpontos győzelme a harmadik legnagyobb azon csapatok között, amelyek sem futott, sem passzolt TD-t nem jegyeztek egy meccsen (de legalább két hatpontos akciójuk volt).

BIG BEN ÉS ANTONIO 500 FELETT
Ben Roethlisberger nyolc passzt juttatott el Antonio Brownhoz, így a liga egyik legjobb elkapója már 502-szer kapta el az irányító átadását. Big Ben az első irányító, aki három különböző játékosnak is legalább 500 passzt adott, Brown előtt Hines Ward (512) és Heath Miller (540) is eljutott eddig a mérföldkőig a Steelers irányítójának passzaiból.

HOVÁ TŰNTEK A LABDAVESZTÉSEK?
A 16 meccsen csupán 28 labdavesztés volt, ami a legkevesebb a liga történetében azokon a heteken, amelyen legalább hét meccset játszottak.

NFC-DÖNTŐSÖK VS. AFC-DÖNTŐSÖK? VERESÉG, KIHAGYOTT MEZŐNYGÓLLAL!
A Super Bowlba jutó Carolina Panthers és az NFC-döntőben alulmaradó Arizona Cardinals a bajnok Denver Broncos és az AFC-döntős New England Patriots ellen lépett pályára. Mindkét NFC-csapat kikapott, méghozzá úgy, hogy a végén egy meccsfordító mezőnygólt hagyott ki!

Az NFC két döntőse egyaránt egy meccs végi kihagyott mezőnygól miatt maradt alul az AFC finalistáival szemben!
Az NFC két döntőse egyaránt egy meccs végi kihagyott mezőnygól miatt maradt alul az AFC finalistáival szemben!



BREES SZÖKÉSBEN, LUCK 15K FELETT, FITZ: 100!
Andrew Luck 385 yardja és 4 TD-passza is kevés volt az Indianapolis győzelméhez, de előbbivel már 15223 yardnál jár, így az aktív játékosok közül 20.-ként érte el ezt a mérföldkövet.

Drew Brees szintén 4 TD-passzt adott, amivel leszakította a négy meccsre eltiltott Tom Bradyt (432–428). A Saints irányítója így a legeredményesebb aktív játékos ebben a kategóriában, csupán Peyton Manning (539) és Brett Favre (508) előzi meg.

Larry Fitzgerald két TD-elkapásával kereken 100-nál jár, ezzel Antonio Gates (104) után második aktív játékosként érte el ezt a határt. Az örökranglistán ez a holtversenyes 8. helyre jó. Egyébiránt pont ennyinél tart Jordy Nelson és Mike Wallace is – összesen. Mindketten egy hatpontost szereztek, ezzel mindketten 50-nél járnak.

DeMarcus Ware 1.5 sackjével 136-nál jár, ezzel utolérte az örökranglista 9. helyén álló Julius Peppers, Jared Allen kettőst.

A HÉT MÉMJEI

A pályára rohanó szurkoló több yardot tett meg, mint a Rams



Mindez a kommentátor közvetítésében


Még a sporik is idény eleji formában vannak

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)


Twerking-leckék Antonio Brownnal

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)




Na, azért nem egy Beyoncé




A komisszár sem marad ki a mókából, Roger Goodell reakciója arra, hogy hiába Brady eltiltása, a Patriots így is nyert

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)


Pillanatkép az irányítókról

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

Mindeközben Colin Kaepernick a meccsen is kiáll a jogaiért a kispadon ül

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)


A Panthers mérlege

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

Kiveheted a Rams St. Louisból, de a St. Louist nem tudod a Ramsből...

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)



A HÉT JELENETEI
Az első forduló leglátványosabb pillanatai itt!

C'mon man!



A HÉT LEGJEI
Passzolt yardok: Drew Brees (New Orleans) 423
Futott yard: DeAngelo Williams (Pittsburgh) 143
Elkapott yard: A. J. Green (Cincinnati) 180

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Drew Brees (New Orleans) 423
Futott yard: DeAngelo Williams (Pittsburgh) 143
Elkapott yard: A. J. Green (Cincinnati) 180
Szerelések: Kwon Alexander (Tampa Bay), Jerrell Freeman (Chicago) 17-17
Sackek: Leonard Williams (NY Jets) 2.5
Interceptionök: 19-en állnak eggyel

BÁTOR JÓSKA
A Los Angeles Rams igencsak leégett az első fordulóban, és bár most sem esélyes, a gyenge Seahawks-támadófal ellen Aaron Donaldék ismét kiélhetik magukat, legalább hat sacket mutatnak be az irányítón.

TIPPELDE
Herczeg Ádám
(társ)címvédőhöz méltón rajtolt, csupán a Broncos, a Ravens és a 49ers győzelmét nem látta előre, és már pontelőnnyel vezeti az új kiírást.

NFL 2016, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
2016. 09. 09. 2.30 Denver Broncos–Carolina Panthers 21–20
2016. 09. 11. 19.00 Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers 24–31
2016. 09. 11. 19.00 Baltimore Ravens–Buffalo Bills 13–7
2016. 09. 11. 19.00 Houston Texans–Chicago Bears 23–14
2016. 09. 11. 19.00 Jacksonville Jaguars–Green Bay Packers 23–27
2016. 09. 11. 19.00 Kansas City Chiefs–San Diego Chargers 33–27 – h.u.
2016. 09. 11. 19.00 New Orleans Saints–Oakland Raiders 34–35
2016. 09. 11. 19.00 New York Jets–Cincinnati Bengals 22–23
2016. 09. 11. 19.00 Philadelphia Eagles–Cleveland Browns 29–10
2016. 09. 11. 19.00 Tennessee Titans–Minnesota Vikings 16–25
2016. 09. 11. 22.05 Seattle Seahawks–Miami Dolphins 12–10
2016. 09. 11. 22.25 Dallas Cowboys–New York Giants 19–20
2016. 09. 11. 22.25 Indianapolis Colts–Detroit Lions 35–39
2016. 09. 12. 2.30 Arizona Cardinals–New England Patriots 21–23
2016. 09. 13. 1.10 Washington Redskins–Pittsburgh Steelers 16–38
2016. 09. 13. 4.20 San Francisco 49ers–Los Angeles Rams 28–0
2. FORDULÓ
2016. 09. 16. 2.25 Buffalo Bills–New York Jets Tv: Sport2
2016. 09. 18. 19.00 Carolina Panthers–San Francisco 49ers
2016. 09. 18. 19.00 Cleveland Browns–Baltimore Ravens
2016. 09. 18. 19.00 Detroit Lions–Tennessee Titans
2016. 09. 18. 19.00 Houston Texans–Kansas City Chiefs
2016. 09. 18. 19.00 New England Patriots–Miami Dolphins
2016. 09. 18. 19.00 New York Giants–New Orleans Saints
2016. 09. 18. 19.00 Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals Tv: Sport2
2016. 09. 18. 19.00 Washington Redskins–Dallas Cowboys
2016. 09. 18. 22.05 Arizona Cardinals–Tampa Bay Buccaneers
2016. 09. 18. 22.05 Los Angeles Rams–Seattle Seahawks Tv: Sport2
2016. 09. 18. 22.25 Denver Broncos–Indianapolis Colts
2016. 09. 18. 22.25 Oakland Raiders–Atlanta Falcons
2016. 09. 18. 22.25 San Diego Chargers–Jacksonville Jaguars
2016. 09. 19. 2.30 Minnesota Vikings–Green Bay Packers
2016. 09. 20. 2.30 Chicago Bears–Philadelphia Eagles Tv: Sport2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik