NFL: példátlan szentségtörést követett el a Dallas ifjú sztárja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 12:02
Azzal gyanúsítják Dak Prescottot, a Dallas Cowboys irányítóját, hogy csalt az Egyesült Államokban kultikus játékoskártyákkal. Azaz nem személyesen írta alá azokat – ami a tengerentúlon szentségtörés.

Az Egyesült Államokban hosszú évtizedekóta hatalmas kultusza van a szurkolói kártyának, s ez már külön iparággá is vált, hiszen egy-egy ritkaságért dollárezreket fizetnek a gyűjtők (a valaha volt legdrágább 3.12 millió dollárba került). Ezek egyediségét részben az adja, hogy a sportoló a saját kezével írja alá.a valaha volt legdrágább 3.12 millió dollárba került). Ezek egyediségét részben az adja, hogy a sportoló a saját kezével írja alá.

Dak Prescott, a Dallas tavalyi újonc irányítója azonban vélhetően csalt a neki aláírásra kiküldött Panini-kártyákkal, a politikusok által már fél évszázada használt gép által kerülhetett rájuk a kézjegyének másolata.

„Az első pillanattól látszott, hogy géppel írták oda a szignóját. Mindegyik túlságosan precíz, hiányzik belőle a kézírás lendülete. Sohasem láttam még olyat, hogy egy sportoló erre vetemedett volna” – mondta a kártyák értékének becslésével foglalkozó cég (merthogy ilyen is van) vezetője.

A Panini a sportolókkal nyilatkozatot írat alá, amelyben garantálják, hogy személyesen írják alá a kártyákat, így ez csalásnak minősülhet – az ESPN szerint azonban az is lehetséges, hogy Prescott semmit sem tudhatott az esetről, hanem a menedzsmentje akarta ilyen módon megkímélni a plusz erőfeszítésektől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik