NFL: ismét a Cowboys a legértékesebb sportklub Amerikában

Vágólapra másolva!
2014.12.17. 20:13
A Dallas Cowboys visszaelőzte a New York Yankeest, így ismét az NFL-csapat a legértékesebb sportklub az Egyesült Államokban. Sőt a Forbes legfrissebb kimutatása szerint a New England Patriots is többet ér már, mint a baseballfranchise.

A Yankees 2012-ben érte utol a Cowboyst, két évig holtversenyben álltak a gazdasági magazin listáján,az idén nyáron a Forbes szerint a Yankees 2.5 milliárd dollárt ért, a Cowboys 2.3-at, azaz előzött az MLB-csapat.

Ám az NFL alapszakaszának hajrájához közeledve elkészültek a legfrissebb számítások, amelyek szerint a dallasi NFL-csapat értéke 3.2 milliárd dollárra ugrott, a 2.5 milliárdon stagnáló Yankeest a Patriots 2.6 milliárddal szintén megelőzte.

Ilyenkor az amerikai lapok mindig megemlítik, hogy Jerry Jones, a Cowboys tulajdonosa 1989-ben 140 millió dollárért vette meg a klubot.

A Business Insider a Buffalo Bills 1.4 milliárd dolláros eladása alapján becsülte meg az NFL-csapatok értékét, s mivel a Bills a liga legolcsóbbjai közé tartozik, itt sokkal magasabb értékek jöttek ki. A Dallas például 4.8 milliárd dollárt ér, a New England 3.9-et, de a Yankees 2.5 milliárdos értékét felülmúlja a Washington (3.6), a NY Giants (3.1), a Houston (2.8), a NY Jets (2.7) és a Philadelphia (2.6) is, míg a Chicago ugyanannyit ér.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik