NFL: „Életünk meccse volt, szívás, hogy a pöcök rossz oldalán”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.08. 21:00
null
Von Miller (fehérben) kétszer fosztotta meg a labdától Cam Newtont, mindkétszer touchdownt szerzett a Denver (Fotók: Reuters)
Peyton Manning még nem akar a visszavonulásról beszélni, időt kért, vannak fontosabb teendői is, mint például második Super Bowl-győzelmének megünneplése. A meccs legjobbjának megválasztott Von Miller legszívesebben széttördelné a trófeáját és elosztaná társai között, míg Gary Kubiak vezetőedző Manninget dicsérte, mert visszafogta magát, és engedte, hogy a társai eljuttassák a győzelemig. Cam Newton szerint a Denver nem volt jobb a Carolinánál, Josh Norman pedig a játékvezetőkre fogta a végeredményt.

Peyton Manning megnyerte a Super Bowlt a Denver Broncosszal, a 39 éves irányító így megismételheti azt, amit a klub legendája, John Elway tett: második aranygyűrűje megszerzése után bajnokként vonulhat vissza. A 27 playoffmeccséből 14-et megnyerő Manning a meccs után időt kért, nem akart elhamarkodott döntést hozni.

„Még időre van szükségem arra, hogy reagáljak erre a kérdésre. Van néhány fontosabb dolgom. Először is meg kell csókolnom a feleségemet és a gyerekeket. Meg akarom ölelni az egész családomat. Azt megígérhetem, Tracy, hogy rengeteg Budweisert fogok ma este meginni. Ezekkel foglalkozom először. Mindenképpen el kell mondanom egy imát a fentieknek ezért a nagyszerű lehetőségért. Nagyon hálás vagyok” – mondta Manning, elárulva, hogy a Hírességek Csarnokába szombaton választott korábbi edzője, Tony Dungy tanácsát megfogadva nem akar érzelmi alapon döntést hozni.

NÉZZE VISSZA A SUPER BOWLLAL KAPCSOLATOS HÍRFOLYAMUNKAT – STATISZTIKÁK, ELEMZÉSEK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Manning: Előbb a család és a sör. Utána a visszavonulás is szóba jöhet
Manning: Előbb a család és a sör. Utána a visszavonulás is szóba jöhet

A Super Bowlról Gary Kubiak vezetőedző elmondta, azt tanácsolta Manningnek, hogy kövesse Elway példáját, hiszen John is képes volt 120 passzolt yarddal Super Bowlt nyerni, és most Manningnek is elég volt (nettó) 104 passzolt yard.

„Csak hagynia kellett, hogy a csapat elsegítse a Super Bowlig. Belátta, hogy nem egyedül kell megoldania" – dicsérte takarék üzemmódban játszó irányítóját Kubiak.

A ma már Denver Broncos felépítéséért felelős John Elway 2011-ben lett a Denver igazgatója, 2012-ben szerződtette Manninget, aki köré 2013-ra felépítette a liga legjobb támadósorát. A Super Bowlt elbukták a kiváló védelemmel felálló Seattle ellen, így stratégiát váltott, és erre a szezonra Wade Phillipsszel a liga legjobb védőegységét rakta össze átigazolásokkal és állhatatos munkával.

„Meccsről meccsre javult a védelmünk, főleg a rájátszásban. Nem is lehetnék büszkébb rájuk, ez a legjobb védőegység, amelyet valaha láttam" – mondta Elway.

„Ez minden idők legjobb védelme az NFL-ben – fogalmazott bátran Chris Harris Jr. – Felvettük a kesztyűt. Ben Roethlisbergert és Tom Bradyt is kétszer győztük le, és most Cam Newtont is megállítottuk. Ezek után ki mondja azt, hogy nem mi vagyunk minden idők egyik legjobbja?"

Danny Trevathan szerint az 1985-ös chicagói védelem mellett a mai Broncos-védősor minden idők legjobbja. A Super Bowlon ebből a védelemből is kiemelkedett Von Miller, aki 2.5 sacket jegyzett, ebből egy az első touchdownt eredményezte, egy másik pedig a meccset eldöntő hatpontost készítette elő.

A Denver Broncos idei védelme minden idők egyik legjobbja
A Denver Broncos idei védelme minden idők egyik legjobbja

„A meccs előtt csak azzal törődtünk, hogy a saját játékunkat játszhassuk. Tudtuk, hogy ha sikerül folyamatosan nyomás alatt tartani az irányítót és leállítani a futást, nyerhetünk. Ha tehetném, szétvagdosnám ezt a trófeát, és adnék belőle DeMarcus Ware-nek, Derek Wolfe-nak és a többieknek. Csodás ez az MVP-cím, de a gyűrű a lényeg, az mindannyiunké" – mondta Miller.

Még Manning is elismerte, hogy ezt a bajnoki címet elsősorban a védelemnek köszönhette.

„Nagyon boldog vagyok, hogy velük vagyok egy csapatban. Nagy élvezet nézni a játékukat. Ezen az estén Von mellett DeMarcus Ware, Aqib Talib és Chris Harris is megérdemelte volna az MVP-címet. Jöhetnének együtt az edzésre a díj mellé járó autóval" – mondta Manning, aki szombat este tartott motivációs beszédjével hatalmas erőt adott a csapatnak.

„Hihetetlen volt, Peyton és DeMarcus is nagyon érzelmes volt, többször elcsuklott a hangjuk, meghatódtam. Csodás volt látni, Peyton közel volt a síráshoz" – mondta Brandon Marshall linebacker.

„A Patriots-meccs és a Super Bowl előtti este megtartott csapatgyűlések minden eddiginél jobban összekovácsolták a csapatot. Peyton és DeMarcus is megindító volt, nagyon sokat jelentett nekik ez a siker, főleg DeMarcusnak, aki most járt itt először. Várja őket a Hírességek Csarnoka" – mondta Owen Daniels tight end.

A karrierje nagy részét Dallasban töltő, a Cowboyszal Super Bowlra esélytelen DeMarcus Ware mellett az édesapját a héten elvesztő Antonio Smith volt az, akiért kettőzött erővel küzdöttek a társak.

„Engem különösen szíven ütött, amit a csapatértekezleten hallottam" – mondta Smith, aki a gyász közepette vállalta a játékot.

Cam Newtonnak ezen az estén nem volt oka a mosolyra
Cam Newtonnak ezen az estén nem volt oka a mosolyra

A Carolina az alapszakaszt 15–1-es mutatóval zárta, a rájátszásban a Seattle és az Arizona ellen sem ismert kegyelmet. Sokan előre elkönyvelték a győzelmét San Franciscóban, de láthattuk, egy meccsen minden előfordulhat. A Miller, Ware páros vezette védelem megbénította a liga legerősebb támadógépezetét.

„Kikaptunk – mondta rezignáltan Cam Newton, akit nem hagyott kibontakozni a Broncos védelme, hét sackkel jegyzett 68 yardja csak 22-vel volt kevesebb, mint amit futással szerzett a Broncois a Super Bowlon. – Jobban játszottak, mint mi, ennyi. Bocsássanak meg, nem tudom, mit akarnak hallani tőlem. A kulcsjátékokat ők hajtották végre, ez lett az eredménye. Nekünk is voltak lehetőségeink, ők semmi különöset nem csináltak. Elejtettük a labdát, eladtuk a labdát, engedtük a sackeket, pontatlanul passzoltunk. Ennyi, több pontot szereztek, mint mi."

A Panthers first downok tekintetében 21:11-re, passzolt yardokban a 197:104-re, összes támadó yardban 315:194-re múlta felül a Broncost, de hiába a jobb mutatók, a pontok hiányoztak.

„Nehéz ezt megemészteni, de erről a szezonról a jóra kell emlékezni. Néha nagyon kis különbségek vannak a csapatok között, nüánszok döntenek. Fontos, ki kapja el a lendületet a megfelelő pillanatban, kihez pattan a labda egy fontos játéknál. Meg kell találni a módját, hogy a te csapatod legyen az, amely jobban jön ki ezekből a helyzetekből" – mondta Mike Shula, a támadóegység vezére.

Josh Norman (feketében) szerint a játékvezetők túlságosan belenyúltak a meccsbe – tény, a Panthers kétszer annyi büntetést kapott, mint a Broncos
Josh Norman (feketében) szerint a játékvezetők túlságosan belenyúltak a meccsbe – tény, a Panthers kétszer annyi büntetést kapott, mint a Broncos

Döntő volt a meccsen a büntetések száma. A Panthers éppen a dupláját szenvedte el, mint a Broncos, azaz a denveri hat büntetés 51 yarddal szemben 12 vétséget ítéltek meg összesen 102 yardért.

„Nehéz két csapat ellen játszani – utalt a játékvezetőkre Josh Norman, aki ellen a Denver második touchdownja előtt szabálytalanságot fújtak, ezzel kapott lehetőséget a Broncos a hatpontosra a mezőnygól helyett. – Nem állunk le, ez a meccs csak erősebbé tett minket a következő szezonra és az azt követő időszakra. Át kell ugranunk az akadályokat, amelyek egyre csak sokasodni fognak előttünk. Az 50. Super Bowl volt életünk meccse, szívás, hogy a pöcök másik oldalára kerültünk."

NFL 2015, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2016. 1. 9–10.)
AFC
Cincinnati Bengals (3.)–Pittsburgh Steelers (6.) 16–18
Houston Texans (4.)–Kansas City Chiefs (5.) 0–30
NFC
Minnesota Vikings (3.)–Seattle Seahawks (6.) 9–10
Washington Redskins (4.)–Green Bay Packers (5.) 18–35
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2016. 1. 16–17.)
AFC
Denver Broncos (1.)–Pittsburgh Steelers (6.) 23–16
New England Patriots (2.)–Kansas City Chiefs (5.) 27–20
NFC
Carolina Panthers (1.)–Seattle Seahawks (6.) 31–24
Arizona Cardinals (2.)–Green Bay Packers (5.) 26–20 – h.u.
KONFERENCIADÖNTŐK (2016. 1. 24–25.)
AFC
Denver Broncos (1.)–New England Patriots (2.) 20–18
NFC
Carolina Panthers (1.)–Arizona Cardinals (2.) 49–15

SUPER BOWL 50 (2016. 2. 8.)
Denver Broncos (1.)–Carolina Panthers (1.)* 24–10
*Levi’s Stadium (San Clara, California)

 

Manning és a naplemente, egy fotón a meccs – az 50. Super Bowl képekben
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Manning és a naplemente, egy fotón a meccs – az 50. Super Bowl képekben A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik