NFL: csodálatos gesztus – súlyos beteg kisfiút igazolt a csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.20. 10:51
null
Jarrius „J.J.” Robertson immáron a New Orleans Saints alkalmazásában áll (Fotó: Twitter)
Csodálatos gesztust tett az NFL-ben szereplő New Orleans Saints vezetősége, amely szerződtetett egy 14 esztendős, súlyos beteg kisfiút.

A súlyos májbetegségben szenvedő Jarrius „J.J.” Robertson jelenleg 14 éves, ám betegsége miatt sokkal fiatalabbnak néz ki. Élete során eddig összesen 13-szor műtötték meg – az első után egy teljes évig kómában is feküdt –, ám jelenleg is donorra vár. A fiú azonban nem bánkódik, folyamatosan próbál pozitív maradni, emellett igyekszik minél több időt tölteni kedvenc csapata, a New Orleans Saints berkein belül.

J. J. nem ismeretlen a gárdánál, hisz a kisfiú fiatalkora ellenére a klub egyik legnagyobb fanatikusának számít! Amikor lehetősége nyílik rá, kijár a Saints edzéseire, valamint ott volt több mérkőzésén is a gárdának. És ami a legviccesebb: mindenkit rendre int!

„Keménynek kell lennem velük, mert különben elpuhulnak” – reagált J. J. arra, miért nem tűrtőzteti magát, amikor a New Orleans játékosait helyre kell tenni.

J. J. az egyik meccs előtt az ellenfél játékosát „intette rendre”, hogy ugyan már, ne táncoljon a Saints végzónájában!


Drew Brees, az együttes klasszis irányítója ennek kapcsán elárulta, kapja is a tippeket a kisfiútól.

„Négy vagy öt alkalommal látogatott ki eddig az edzésünkre, de mindig elkezdett engem szakmai tanácsokkal ellátni – mondta mosolyogva a quarterback. – Pár hete küldött egy videót, melyben elmagyarázta, hogy túl szoros a meccseink vége, és mivel ez sokszor visszaüt, valamint ezáltal túlságosan izgalmassá tesszük az összecsapásainkat, ezen változtatnunk kell.”

„Szeretjük, hogy a közelünkben van, a srác inspirál minket. Lenyűgöző az ereje, hozzáállása és kitartása, bármikor szívesen látjuk őt.”

Sean Payton, a Saints vezetőedzője is szimpatizál a kisfiúval.

„Edzőként nagyon kedvelem, hogy valaki ennyire energikus, mint J. J., higgyenek nekem, folyamatosan a játékosaim hátsójában van és tüzeli őket – mondta mosolyogva Payton egy televíziós műsorban. – Szóval úgy döntöttünk, szerződtetjük őt, hogy ezáltal igazi Szent váljék belőle.”

J. J. nem is gondolkozott sokat, aláírta a megállapodást.

„Nem kell kétszer mondani!” – fűzte hozzá.

Payton azt is elárulta, mi lesz J. J. első feladata a Saints új tagjaként.

„Fontos dolga lesz. Ő és az édesapja elkísér minket a Kanas City elleni találkozóra, ahol J. J. lesz a csapatunk riportere, ő tudósít a médiának. Az összes csatornáért ő felel majd.”

A pillanat, amikor megtudod, hogy a kedvenc csapatod szerződtet téged

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik