NFL: Ace Ventura Minnesotában, Oscar-díj a kiütött sztárnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.15. 17:57
A tengerentúli profi amerikai futball-bajnokság (NFL) 2015-ös idényének rájátszásában is jelentkezik a Red Zone a legérdekesebb sztorikkal, statisztikákkak, mémemekkel és jelenetekkel. A tippek persze ezúttal sem maradnak el.

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE

A HÉT SZTORIJAI

A BENGALS-VÉDŐ OSCAR-DÍJAT ADNA BROWNNAK
Cincinnatiben nehezen viselték a Pittsburgh Steelers elleni vereséget, főleg a csoportrivális győztes mezőnygólját megelőző két bírói ítéletet, amelyeknek köszönhetően 30 yarddal került közelebb a Steelers a Bengals célterületéhez, és gyerekjátékká tette Chris Boswell rúgó feladatát.A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE

A HÉT SZTORIJAI

A BENGALS-VÉDŐ OSCAR-DÍJAT ADNA BROWNNAK
Cincinnatiben nehezen viselték a Pittsburgh Steelers elleni vereséget, főleg a csoportrivális győztes mezőnygólját megelőző két bírói ítéletet, amelyeknek köszönhetően 30 yarddal került közelebb a Steelers a Bengals célterületéhez, és gyerekjátékká tette Chris Boswell rúgó feladatát.

„Nem tudom, mit akart a pályán a kib.szott Porter, aki sz.rságokat beszélt. Az egész meccsen ezt csinálta – mondta a második büntetéssel sújtott Adam Pacman Jones, akire azért „dobtak zászlót", mert nekiment Vontaze Burfict által kiütött Antonio Brownt a pályáról lesegítő Joey Porternek, a Steelers linebackerekért felelős edzőjének. – A kib.szott bírók rémesek voltak az egész kib.szott meccsen. Több ilyen ütközés is történt, miért csak ezt büntették? Mit keres egy edző a pálya közepén? Amit meg Brown csinált, az egy kib.szott színészkedés volt. Eljátszotta az egészet, Oscar-díjat érdemelne érte."

Burfict hárommeccses eltiltást kapott Brown leterítéséért, de fellebbezett az ítélet ellen. A három meccs tulajdonképpen jelképes, hiszen az alapszakasz 8. hetében ő okozott a szezon végét jelentő sérülést Le'Veon Bell számára, ezen az összecsapáson pedig Brown mellett Ben Roethlisbergert is „elintézte". Igaz, a vállában többszörös ínszalagszakadást szenvedő irányító a meccs hajrájában visszatért.

Jones kedden kissé finomabban fogalmazott – mármint Antonio Brownról, akit agyrázkódással kezelnek, és nem játszhat Denverben.

„Ha Brown nem játszik, bocsánatot kérek. De biztos vagyok benne, hogy egy nappal a meccs előtt megkapja a zöld jelzést, és ott lesz a pályán” – mondta Jones Brandon Marshall, a New York Jets elkapója rádióműsorában. Mint később kiderült, mégsem lett igaza.


A Bengals játékosai mellett az amerikai sajtó is az őrület jeleit mutatta, egyesek azt írták, hogy a Steelersben Joey Porter kapta meg a meccslabdát, mert ő tette a legtöbbet a szombati győzelemért. Ezt Mike Tomlin vezetőedző határozottan cáfolta, majd leszólta a legyőzöttet.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

„Tele van a sajtó az ilyen butaságokkal meg a Bengals játékosainak nyilatkozataival. Van egy különbség köztük és köztünk. Ők ráérnek nyilatkozni, nekünk viszont újabb meccsre kell készülnünk, ezért ne is beszéljünk többet arról a találkozóról” – mondta Tomlin, aki a meccs után két kézzel rángatta el Big Bent a CBS riportere mellől. Pedig az irányító „megfelelt az elvárásoknak”, amikor a vállsérüléséről kérdezték, mindkétszer azt felelte: „Nyertünk, ezért boldog vagyok.”

RG3 ELKÖSZÖNT WASHINGTONTÓL

Robert Griffin III 2012 tavaszán úgy került a Washingtonhoz, hogy a Redskins három első és egy második körös draftjogot adott cserébe érte a St. Louis Ramsnek (ez játékosokban – esetenként némi további cserélgetés útján – Michael Brockerst, Janoris Jenkinst, Alec Ogletreet és Greg Robinsont jelentette). A drafton Andrew Luck után másodikként kiválasztott irányító az első szezonjában a playoffba vezette a csapatot, de utána sérülései miatt kikopott a csapatból, az idén pedig egészségesen nézte végig az oldalvonal mellől a Redskins meccseit. A Green Bay elleni wild card meccs hajrájában a kamera elkapta az irányítót, amint egyenként elköszön a klub kisegítő személyzetétől. A hét elején kipakolta az öltözőszekrényét, és elhagyta a Redskins épületét. Sokat veszekedett a klub elöljáróival, búcsúüzenetében is odamondott nekik.

„Az emberek gyakran esztelenek, irracionálisak és én központúak, de BOCSÁSS MEG NEKIK. Ha kedves vagy, az emberek önzőnek találnak, azt hiszik, hátsó szándékod van, de LÉGY KEDVES. Ha sikeres vagy, nyersz néhány hamis barátot és néhány őszinte ellenséget, de LÉGY SIKERES. Ha őszinte és kedves vagy, az emberek becsaphatnak, de LÉGY ŐSZINTE ÉS KEDVES. Amit évekig építesz, mások egy nap alatt lerombolhatnak, de ÉPÍTS. Ha megtalálod az örömöt és a boldogságot, mások iriggyé válhatnak, de LÉGY BOLDOG. Ha jót teszel, azt gyakran elfelejtik, de TÉGY JÓT. Hozd ki a legtöbbet magadból, úgysem lesz elég, de HOZD KI A LEGTÖBBET MAGADBÓL. Végül is csak te vagy és isten. NEM PEDIG TE ÉS ŐK.”




A HÉT STATISZTIKÁI

A RÁJÁTSZÁS LEGGYORSABB PONTSZERZÉSE
A Kansas City Chiefs már 11 másodperc elteltével megszerezte a vezetést a Houston ellen Knile Davis 106 yardos visszahordásának köszönhetően – ennél hamarabb még egy rájátszásmeccsen sem született pont. A KC ezzel gyakorlatilag meg is nyerte a meccset, hiszen a Houston egy pontot sem tudott szerezni. Andy Reid karrierjének első nullázása volt – az alapszakasz- és rájátszásmeccseket is figyelembe véve. 272, ellenfélnek pontot engedő alapszakaszmeccsével ő a kategória első helyezettje amúgy.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a NFL 2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

LEWIS :0–7
Marvin Lewis irányításával továbbra is nyeretlen a rájátszásban a Bengals, sorozatban a hetedik meccsét is elveszítette. Pedig a negyedik negyedben 15 pontos hátrányból fordított (0–15, 16–15), ilyenre pedig csupán öt csapat volt korábban képes. Érdekesség, hogy ebből a hat gárdából viszont csak kettő nyert végül.

ILYEN MÉG NEM VOLT
A Seattle 10–9-re nyert Minnesotában, miután három negyednyi nihil után a záró játékrészben 10 pontot feltett a táblára. A Seahawks az első csapat, amely idegenben úgy nyert meccset a rájátszásban, hogy az első három negyedben pontképtelen volt. A korábbi 40 együttes kikapott.

PETE CARROLL A FELTÁMADÁSOK KIRÁLYA
Már legalábbis a rájátszásban. Ez a siker már az ötödik volt, amelyet a Seahawks annak ellenére kiharcolt, hogy több mint nyolc pont (ennyit lehet egy támadás alatt maximum szerezni) volt a meccs során a hátránya. Érdekesség, hogy az eddigi holtversenyben vezető Bill Belichick a Super Bowlban érte be őt ebben a kategóriában, amikor a Patriots mínusz tízről nyert.

A HAZAI PÁLYA HÁTRÁNYA?
A Green Bay sikerével teljes lett a vendégek söprése a wild card körben. Érdekesség, hogy míg a 12 csapatos rájátszás első 12 évében a hazai csapatok 35–13-mal vették az első kört (72.9 százalék), az azóta eltelt 14-ben már közel 50 százalékban a vendégek örülhettek (30–26, 53.6 százalék).

BRADY ÚJABB KATEGÓRIÁBAN LEHET EGYEDÜLI ELSŐ
Tom Brady számos rekordot tart a rájátszásban – legtöbb passzkísérlet (950), legtöbb jó átadás (590), legpontosabb meccs (92.9%) –, de most újabb kategóriában lehet egyedüli első, ehhez pedig elég pályára lépnie a Kansas City elleni meccsen. Ez ugyanis már a 30. PO-meccse lenne a Hazafiak irányítójának, így a második helyre szorítaná a legendás Jerry Rice-t (29).

A HÉT MÉMJEI
A CINCINNATI SZURKOLÓI NEM POSZTOLHATTAK MÉG PO-SIKERRŐL
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)
PM–BIG BEN – ALTERNATÍV KIADÁS
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)
EKÖZBEN ST. LOUISBAN
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

Los Angeles hamarabb kapott csapatot, mint Cleveland... (Fotó: NFL Memes)
Los Angeles hamarabb kapott csapatot, mint Cleveland... (Fotó: NFL Memes)
A SEAHAWKS LEGNAGYOBB SZURKOLÓJA
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)
ÉS AKKOR HADD ZÚGJON A MÉMESŐ WALSH-RA
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)
UGYANAKKOR – ÍGY IS CSAK Ő SZERZETT PONTOT A CSAPATÁBÓL...
(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)


A HÉT JELENETEI

DÉJA VU MINNESOTÁBAN





FŰZŐVEL KIFELÉ!


A HÉT LEGJEI
Passzolt yardok: Kirk Cousins (Washington) 329
Futott yardok: Alfred Blue (Houston) 99
Elkapott yardok: Travis Kelce (Kansas City) 128

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Kirk Cousins (Washington) 329
Futott yardok: Alfred Blue (Houston) 99
Elkapott yardok: Travis Kelce (Kansas City) 128
Szerelések: Morgan Burnett (Green Bay), Brian Cushing (Houston), Ryan Shazier (Pittsburgh) 13-13
Sackek: Whitney Mercilus (Houston) 3
Inteceptionök: nyolcan 1

BÁTOR JÓSKA
A korábban a pontokat szépen termelő Pittsburgh valóban 25 pont alatt zárt, de ez is elég volt a sikerhez (18–16).
A szintén nem kis szerencsével továbbjutó Seahawks a rájátszásban mindenki számára kemény ellenfél, hiába lesz minden bizonnyal Cam Newtont az MVP, ezúttal hatástalanítja őt a seattle-i védelem, és 200 passzolt és 50 futott yard alatt marad, valamint nem lesz több touchdownja, mint labdavesztése.

TIPPELDE
A rájátszás első körében Borbély László, Hercze Kristóf, Kovács Sándor és Somlóvári Dávid is telibe lőtte a történelmi négy vendégsikert, az alapszakasz után élen álló Herczeg Ádám viszont kettőt is hibázott, így visszacsúszott a második helyre.

NFL 2015, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2016. 1. 9–10.)
AFC
Cincinnati Bengals (3.)–Pittsburgh Steelers (6.) 16–18
Houston Texans (4.)–Kansas City Chiefs (5.) 0–30
NFC
Minnesota Vikings (3.)–Seattle Seahawks (6.) 9–10
Washington Redskins (4.)–Green Bay Packers (5.) 18–35
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2016. 1. 16–17.)
AFC
Denver Broncos (1.)–Pittsburgh Steelers (6.) vasárnap, 22.40
New England Patriots (2.)–Kansas City Chiefs (5.) szombat, 22.35
NFC
Carolina Panthers (1.)–Seattle Seahawks (6.) vasárnap, 19.05
Arizona Cardinals (2.)–Green Bay Packers (5.) vasárnap, 2.15
KONFERENCIADÖNTŐK (2016. 1. 24–25.)
AFC
Az elődöntő magasabban rangsorolt győztese (1./2./5.)–Az elődöntő alacsonyabban rangsorolt győztese (2./5./6.) 21.05
NFC
Az elődöntő magasabban rangsorolt győztese (1./2./5.)–Az elődöntő alacsonyabban rangsorolt győztese (2./5./6.) 0.40
SUPER BOWL 50 (2016. 2. 8.)
Az AFC győztese (1./2./5./6.)–Az NFC győztese (1./2./5./6.)* 0.30
*Levi’s Stadium (San Clara, California)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik