Leicester City: a PL-éllovas védője NFL-rúgónak állna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.05. 12:42
null
Christian Fuchs szívesen kipróbálná magát az NFL-ben is (Fotó: Daily Mail)
Christian Fuchs, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Leicester City védője a jövőben szeretné kipróbálni magát az NFL-ben.

 

A 29 éves, 74-szeres osztrák válogatott balhátvéd a hétvégén nagyszerű gólpasszal járult hozzá csapata újabb sikeréhez, 32 fordulót követően a Leicester hétpontos előnnyel vezeti a ligát.

A jelenleg a gárda bajnoki címéért küzdő Fuchs azonban már a távoli jövőre is gondol: kipróbálná magát a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL).

„Nagy ambícióm, hogy NFL-rúgóvá váljak. Komolyan” – mondta Fuchs a Sky Sportsnak.

Az osztrák játékosnak a tojáslabda dobásában van már némi tapasztalata, miután januárban az egyik edzésen amerikai futballoztak a játékosok azt követően, hogy Carolina Panthers-mezeket kaptak. De hogy a legutóbbi kiírás döntősénél, vagy más csapatnál pályára lép-e az NFL-ben, az még a jövő zenéje.

„Attól függ, hogy az edzők mit szeretnének. Ha akarnak egy labdarúgót a csapatukba, engem nagyon is érdekel a lehetőség. Tudom, hogy képes vagyok 60 vagy akár 65 yardos mezőnygólt is rúgni. Majd meglátjuk. Az álmok valóra válhatnak, ha nem áldozunk semmiről, nem érünk el semmit” – vélekedett Fuchs.

Az NFL-karrier még kérdéses, az amerikai költözés azonban nem: két gyereke és a felesége is New Yorkban él.

„New Yorkban él a családom, a feleségem és a két gyerekem. Nem könnyű távol lenni tőlük, mert olyan ember vagyok, akinek szüksége van a szerettei közelségére – mondta, majd beszélt arról is, hogy a fia Leicester-mezben jár iskolába. – A fiam mindig azt énekli, hogy a »Leicester City, a liga tetején vagyunk«”

„Már a karrierem utáni időszakra is gondolok. Amerikában fogok élni, odaköltözöm a családomhoz. Egyszerűen csak akarok csinálni valamit, nem tudok egyszerűen a kanapén feküdni, az nem én lennék” – tette hozzá.

A Carolina Panthers mezében edzettek januárban a leicesteriek (Fotó: Daily Mail)
A Carolina Panthers mezében edzettek januárban a leicesteriek (Fotó: Daily Mail)
Családja New Yorkban él (Fotó: Daily Mail)
Családja New Yorkban él (Fotó: Daily Mail)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik