MTI 2017.03.22 12:34 Frissítve: 2017.03.22 13:07

HFL: kezdődik a bajnokság, történelmi lesz a szezonnyitó

Az újonc DAK Acél Dunaújváros Gorillaz és az ötszörös bajnok Budapest Wolves szombati összecsapásával kezdődik a magyar amerikaifutball-liga kiemelt osztálya, a Ratio Média HFL 2017-es idénye.

 

A szezonnyitó történelminek nevezhető, ugyanis első ízben közvetítenek élőben alapszakasz-mérkőzést a hazai élvonalból.

Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) elnöke szerdán az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartott sajtótájékoztatón elmondta, talán az eddigi legizgalmasabb és legszorosabb szezon kezdődik, s nem is merne egyik csapatra sem fogadni. Hozzátette, óriási mérföldkő a sportág hazai életében, hogy élőben közvetítenek majd találkozókat.

Szarka András, aki a DIGI Sporton látható közvetítések állandó kommentátora lesz, elmondta, összesen tíz mérkőzést – köztük a nyitó forduló három összecsapását, valamint a két elődöntőt és a finálét – közvetítik kéthetente élőben, emellett hetente jelentkeznek egy magazinműsorral is, amely a kulisszák mögé kalauzolja el a nézőket.

Bóka Viktor, a MAFSZ alelnöke bejelentette, hogy azért rendezték a sajtóeseményt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, mert a szövetség előrehaladott tárgyalásokat folytat az MTK-val arról, hogy a HFL július 8-án sorra kerülő döntőjét itt rendezzék. „Ez igazi dimenzióváltás lehet a sportágban, azt gondolom, hogy megtölthető ez a stadion, és meg is töltjük, igazi futballünnep lesz a finálé.”

Az idei HFL-ben a címvédő Miskolc Steelers mellett a Budapest Cowbells, a Budapest Wolves, a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz, a Győr Sharks és az Eger Heroes szerepel.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.06 18:34:55

NFL BORBÉLY LÁSZLÓ

Bajnokesélyesek, top igazolások, draftolások, visszavonulók, eltiltottak, sérültek • Tippelde!

2017.08.01 23:37:46

NFL S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. S akadt volna-e néhány ezer (tízezer?) boldogságban úszó magyar, aki a kánikulában is kiáll a járda szélére, hogy megünnepelje az előző két hét szuperhőseit?

2017.05.08 14:18:10

NFL BUDAY ZOLTÁN (RÓMA)

Főzőiskola, vatikáni pápalátogatás, gladiátorharc – avagy egy sporttörténelmi út története.

2017.04.21 14:19:48

NFL nemzetisport.hu

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság 2017-es szezonjának divíziónkénti állása.