NFL: Beckham vs. Norman. CaMVP? Érik a Giants bajnoki címe!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.23. 17:40
null
Ha most kezdődne a rájátszás, így nézne ki a menetrend (Fotó: nfl.com)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye kapcsán ismét jelentkezünk a heti érdekességekből szemezgető sorozatunkkal, a Red Zone-nal, kissé felfrissített formában. Mémek, statisztikák, videók, beszólások. No, azért a tippelgetések ezentúl sem maradnak el!

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE


TELJESSÉ VÁLHAT A RÁJÁTSZÁS MEZŐNYE – PLAYOFF PICTURE
A 16. játékhéten kialakulhat, melyik 12 csapat játszik a rájátszásban. Az Amerikai főcsoportban, ha a Denver, a Kansas City és a Pittsburgh is nyer, miközben a New York Jets kikap hazai pályán a New Englandtől, megvan a hat csapat. Az NFC-ben egy győzelemmel a Minnesota és a Washington már mindenképpen playoff-szereplő lehet, de a Vikingeknek még lehet, hogy erre sem lesz szükségük.

AFC
Erőnyerők:
New England* (1., 12–2), Cincinnati* (2., 11–3)
Wild card kör: Denver (3., 10–4)–Steelers (6., 9–5), Houston (4., 7–7)–Kansas City (5., 9–5)
A küszöbön: NY Jets (9–5), Indianapolis (6–8), Jacksonville (5–9)

NFC
Erőnyerők:
Carolina* (1., 14–0), Arizona* (2., 12–2)
Wild card kör: Green Bay* (3., 10–4)–Minnesota (6., 9–5), Washington (4., 7–7)–Seattle* (5., 9–5)
A küszöbön: Atlanta (7–7), NY Giants (6–8), Philadelphia (6–8)
Csillaggal azokat a csapatokat jelöltük, amelyek már a rájátszásba jutottak.

A HÉT SZTORIJAI
Nagyon csúnyán alakult a szezon legjobb szélső hátvédje és egyik legjobb elkapója, azaz Josh Norman és Odell Beckham Jr. találkozója vasárnap New Yorkban, a két játékos a meccs alatt többször egymásnak esett, Beckhamre háromszor dobtak zászlót szükségtelen keménység miatt, amire igen ritkán van példa. A Giants edzői egy időre le is ültették Beckhamet, hogy lehiggadjon, s amikor a végére visszatért az elkapó, egy nagy játékkal rukkolt elő. A balhézásért azonban kapott egy meccs eltiltást.

Az egész azzal kezdődött, hogy Marcus Ball, a Carolina gyakorlócsapatának játékosa a meccs előtt egy fekete baseballütővel hadonászott és mutogatott Beckham felé, aki ezen felbőszülve magyarázott vissza. A baseballütőt később a csapat kupaktanácsában Normannél is látták, de ő ezzel nem mutogatott Beckham felé. Aztán a meccsen állítólag homofób megjegyzéseket is tettek Beckhamre a Panthers-játékosok, de Ron Rivera, a Carolina vezetőedzője ezt nem tudja elképzelni játékosairól.

„Amíg nincs bizonyíték, még csak nem is válaszolok ilyen kérdésre – mondta a szakember, aki a baseballütőt kitiltja a pályáról. – Többet ilyet nem látnak nálunk, ez csak felesleges fejfájást okoz.”

Tom Coughlin, a Giants vezetőedzője azt mondta, bár nem volt szép, amit Beckham tett, hiba lenne a vasárnap történtek alapján megítélni az elkapót. Eli Manning a maga bölcsességével beszélt az esetről.

„Nem értem, miért sírt Norman, erre semmi szükség sem volt. Mindketten keresték a bajt, nem mondhatjuk ki, hogy egyikük sárosabb lenne, mint a másik. Bizonyos szempontból még büszke is vagyok Odellre, mert kiállt magáért. – mondta Manning a New York Daily Newsnak. Egy rádióműsorban más oldaláról közelítette meg a történteket. – Odellnek tanulnia kell ebből az esetből, máskor jobban kell uralkodnia magán ilyen helyzetben.”



ELI greets his teammates as they take the field! #CARvsNYG 

New York Giants (@nygiants) által közzétett videó, 2015. Dec 20., 09:14 PST






WEDDLE, A PÉLDAKÉP
Kicsit felemelőbb sztori, hogy a Chargers söprögetője az együttes könnyen lehet, hogy utolsó San Diegó-i meccse után két órán keresztül osztogatott autogramokat, majd bement a pálya közepére, és lefeküdt a klub logójára.



A HÉT STATISZTIKÁI
BREES: 60000! 10X4000!
Ha a passzolt yardokról van szó, Drew Brees megkerülhetetlen. A Detroit elleni vereség során 341 yardig jutott, így átlépte a 60000-es álomhatárt, a liga történetében negyedik játékosként (60168). Az első négyet tekintve pedig még az éllovas Peyton Manningnél (71871) is jobb a meccsenkénti átlaga (279.9–271.2). A dobogó már csak egy karnyújtásnyira van, Dan Marino lassan kezdhet búcsúzni a harmadik helyétől (61361). De nem csak ezt kell megemlítenünk, hanem hogy sorozatban a 10. idényben jutott el legalább 4000 yardig – viszonyításképpen, rajta kívül egyedül Manningnek jött össze két számjegyű mennyiség, a teljes pályafutása során (14)!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a NFL 2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

ELI MANNING MÁR A NYOLCADIK
Igaz, egyelőre holtversenyben. A New York Giants irányítója négy TD-passzt osztott ki a Panthers elleni feltámadás, majd elbukás (7–35, 35–35, 35–38) során, így már 291-nél jár, ezzel pedig megelőzte Johnny Unitast (290) és beérte az örökranglista nyolcadik helyén álló Warren Moont (291). A következő lépcsőhöz John Elwayen (300) keresztül vezet az út, a listát bátyja, Peyton vezeti (539).

ANDRE JOHNSON: 14000!
Nem állíthatni, hogy a houstoni ikonnak jót tett, hogy a rivális Indianapolishoz szerződött, csupán 418 yardot tud eddig felmutatni, és korábbi csapata tett lépést a playoffba kerülés során a hétvégi meccsen. A texasiak elleni 32 yardja viszont arra legalább elég volt, hogy átlépje a 14000-es határt (14015), sőt rögvest előzött is egyet, James Lofton már csak az örökranglista 10. helyét foglalja el (14004).

JULIUS PEPPERS: 10.
Öreg irányítósiettető nem vén irányítósiettető, tartja a régi mondás is, amelyet a 35 éves Julius Peppers igyekezett is bebizonyítani: 2.5 sacket jegyzett az Oakland ellen. A Green Bay játékosa pályafutása során immár 135-tel áll, ezzel pedig feljött a 10. helyre. Nagyon szoros az előtte lévő boly, az 5. helyhez elég még hét, a hatodikhoz öt, a hetedikhez pedig három sack.

ÉRIK A GIANTS BAJNOKI CÍME?
Jó, ez nem lesz könnyű, tekintve, hogy a Redskins egy sikerrel a hétvégén biztosíthatja első helyét, ez esetben pedig a Giants már nem juthat be a rájátszásba. Ettől még tény, hogy a 2007-es idényben a Giants 38–35-re kikapott az addig veretlen New Englandtől az utolsó fordulóban. A 2011-es szezonban 38–35-re kikapott az addig veretlen Green Baytől a 13. fordulóban. A 2015-ös szezonban pedig 38–35-re kikapott az addig veretlen Carolina Pantherstől. Az előző két alkalommal bajnok lett a nagyot hajrázó Giants...

CA(M)VP!
Cam Newton félelmetes formában játszik. Nem is az újabb öt TD-s meccs volt az igazán félelmetes, hanem, hogy amikor 35–7-ről egyenlített a Giants, biccentett egyet, visszament a pályára, és megnyerte a meccset. Ő lett az első az NFL történetében, aki egy meccsen eljut 300 passzolt (340), 100 futott (100) yardig és legalább öt passzolt TD-ig (5).

Oké srácok, intézem

SZAVAZÁS

Ön szerint meddig marad veretlen a Carolina Panthers?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

PANTHERS: KIKÖVEZETT ÚT?
Ha mégsem a Giants lesz a bajnok, akkor azért jó esélye van a döntőre a Carolinának: a Panthers a negyedik csapat a liga történetében, amely 14–0-val kezdte a szezont, és korábban az 1972-es Miami, a 2007-es New England, és a 2009-es Indianapolis is bejutott a Super Bowlba. Más kérdés, hogy egyedül a Dolphins nyerte meg.

TOVÁBB NYÚJTJA REKORDJÁT A PATRIOTS
De ha már a Patriots szóba került, a New England épp a 2009-es idényben „volt kénytelen" pályára lépni a rájátszás első körében. Azóta viszont sorozatban a hatodik alkalommal harcolták ki Tom Bradyék a pihenő hetet, így csak a rájátszás második fordulójában csatlakozik be a Patriots. Az örökranglista második helyén a San Francisco és a Dallas áll holtversenyben négy ilyen idénnyel, egyaránt 1992 és 1995 között.

COOPER RANDY MOSS NYOMDOKAIN
Azt nehéz lenne állítani, hogy az elmúlt időszakban tökéletesen választottak volna elkapókat Oaklandben. Ezért is lehet örömteli a Raiders számára, hogy Amari Cooper már az első évében, 14 fordulót követően eljutott 1000 yardig (1040). Erre oaklandi elkapó 2005 óta nem volt képes, akkor Randy Moss jutott éppen e fölé (1005).

A HÉT MÉMJEI
A Panthers a leggyengébb 14–0-s csapat idén – mondjuk ettől még az egyetlen is...

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

A tavalyi futókirály DeMarco Murraynek ezúttal két labdacipelés és három yard jutott – hiába na, Philadelphiában maximum ennek a Murraynek van esélye haladni...

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

RG III – kicsit újragondolva...

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)


ÉS AKKOR EGY KIS OBJ-SHOW

Még mindig jobb meccs volt, mint a Mayweather–Pacquiao

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

Így látta Beckham a Panthers védőit a meccs előtt

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

Egyedi statisztikai lap

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)



A HÉT JELENETEI
Nem csak Beckham agya szállt el a hétvégén



Aiken Hail Mary-elkapása



A HÉT LEGJEI
Passzolt yardok: Ben Roethlisberger (Pittsburgh) 380
Futott yardok: David Johnson (Arizona) 187
Elkapott yardok:
Antonio Brown (Pittsburgh) 189

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok:
Tom Brady (New England) 4405
Futott yardok: Adrian Peterson (Minnesota) 1314
Elkapott yardok: Antonio Brown (Pittsburgh) 1586
Szerelések: D'Qwell Jackson (Indianapolis), NaVorro Bowman (San Francisco) 136
Sackek: Khalil Mack (Oakland) 15
Inteceptionök: Reggie Nelson (Cincinnati) 8

BÁTOR JÓSKA
A 15. fordulóban Steelers-pontesőt vártunk a Broncos ellen (is), és nem is kellett csalódnunk ebben, hiszen 35-ig jutottak Big Benék, így bőven teljesítették a 28-as minimumot.

Most a denveri védelemre tesszük a voksunk, az eddig 47 sackjével (a Patriotscal holtversenyben) az első helyen áll az egység, A. J. McCarront pedig legalább hatszor viszik a földre.

TIPPELDE
A 15. kör Hercze Kristóf felségterülete volt, 13–3-mal zárt. Az élen a helyzet változatlan, a Herczeg Ádám, Borbély László, Kovács Sándor trió egyaránt 11–5-tel zárta a fordulót. Az már biztos, hogy az első kettő között marad az egy pont különbség, tekintve, hogy egy eltérés sem volt a tippek között.

NFL 2015, ALAPSZAKASZ
16. FORDULÓ
2015.12.25. 2.25 Oakland Raiders–San Diego Chargers
2015.12.27. 2.25 Philadelphia Eagles–Washington Redskins
2015.12.27. 19.00 New York Jets–New England Patriots
2015.12.27. 19.00 Tennessee Titans–Houston Texans
2015.12.27. 19.00 Kansas City Chiefs–Cleveland Browns
2015.12.27. 19.00 Miami Dolphins–Indianapolis Colts
2015.12.27. 19.00 New Orleans Saints–Jacksonville Jaguars
2015.12.27. 19.00 Detroit Lions–San Francisco 49ers
2015.12.27. 19.00 Buffalo Bills–Dallas Cowboys
2015.12.27. 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Chicago Bears
2015.12.27. 19.00 Atlanta Falcons–Carolina Panthers
2015.12.27. 19.00 Minnesota Vikings–New York Giants
2015.12.27. 22.25 Seattle Seahawks–St. Louis Rams
2015.12.27. 22.25 Arizona Cardinals–Green Bay Packers
2015.12.28. 2.30 Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers
2015.12.29. 2.30 Denver Broncos–Cincinnati Bengals
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik