Amerikai foci: a magyar csapat visszavágna – farkasok vs. farkasok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.02. 15:33
null
A Budapest Wolves visszavágna a Vukovi Beogradnak a korábban elszenvedett vereségekért
A Budapest Wolves amerikaifutball-csapata 2016. május 8-án (vasárnap) 14 órától Bajnokok Ligája-mérkőzésen fogadja a Vukovi Beograd együttesét a Népfürdő utcai ELMŰ sporttelepen.

 

Ez az első alkalom, hogy az aktuális magyar bajnok indul az IFAF Europe által megrendezendő versenysorozatban. A 2016-os kiírásban a 13 indulót négy csoportba osztották. A budapesti Farkasok a Conference Central-ba kerültek, a Vukovi Beograd mellett a Milan Seamen lesz az ellenfél. A csoport első mérkőzésén a milánóiak 50–34-es győzelmet arattak Belgrádban.

A belgrádi és a budapesti Farkasok régi ismerősök, hiszen 2007 és 2014 között 18 (!) alkalommal mérkőztek meg egymással a közép-európai bajnokságban. Kétszer a sorozat döntőjében csaptak össze, mindkettő végletekig kiélezett küzdelmet hozott, és Vukovi-győzelmekkel zárult.

A 2011-es CEFL-döntőben csak egy ponttal kaptak ki, ahogy arról mi is beszámoltunk. A budapesti Farkasok biztatóan kezdték a 2016-os szezont. Mind a magyar Cellect HFL bajnokságban, mind az osztrák divízió I-ben győzelemmel mutatkoztak be, az elmúlt hétvégén pedig sikerült visszavágni a Bratislava Monarchs csapatának a 2015-ös HFL-döntőben elszenvedett vereségért. A 28–13-as győzelem azt mutatja, a gárdának sikerült kilábalnia a hullámvölgyből.

Az egymás elleni eredmények alapján mindenképpen a Vukovi számít a mérkőzés esélyesének, de a Wolves játékosai vissza akarnak vágni a két döntőben elszenvedett vereségért.

Az ellenfél a Vukovi Beograd
Az ellenfél a Vukovi Beograd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik