A Colts tönkreverése után már a 3. a Saints

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2011.10.27. 18:03
null
Jimmy Graham a Colts ellen is tarthatatlan volt – bár csak 54 yardot szerzett, ebből összejött két TD is<br /> (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2011-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. Az élen továbbra sincs változás, a 8. forduló előtt is a Minnesota Vikings ellen nyögvenyelősen nyerő és továbbra is egyedüliként hibátlan Green Bay Packers vezet, megelőzve a pihenő héten lévő New England Patriotsot és az Indianapolis Coltot megsemmisítő New Orleanst Saintst. A korábbi második Baltimore Ravens a Jacksonville elleni vereséggel már csak az 5., a Detroit Lions pedig második kudarca után a 10.

 

1. (1.) Green Bay Packers (7–0)

Habár a Vikings az első félidőben meglepte a címvédő Packerst a vasárnapi rangadón, Rodgersék a második játékrészre összekapták magukat és végül nyerni tudtak Minnesotában, így továbbra is veretlenek.

2. (3.) New England Patriots (5–1)

Bradyék pihentek a héten, vasárnap pedig rögtön a remek formában lévő Steelers ellen kell folytatniuk a jó sorozatukat.

3. (6.) New Orleans Saints (5–2)


Még a Saints gyenge védelmének sem jelentett gondot, hogy teljesen megölje a szenvedő Colts támadójátékát, a támadók pedig Brees vezérletével valósággal kiütötték a Coltsot. Jöhet a Rams, ahol szintén egy rettentően gyenge és lyukas védelem vár majd a Breesre.

4. (5.) San Francisco 49ers (5–1)

Meglepően jó, 5–1-es mérleggel mehetett előző héten pihenni a 49ers. A remek sorozat folytatódhat, hiszen a nem túl erős Browns lesz a 49ers ellenfele a nyolcadik fordulóban. Könnyedén lehet ebből 6–1-is is!

5. (2.) Baltimore Ravens (4–2)

Joe Flacco és a Baltimore támadóalakulata teljesen impotensnek bizonyult a Jaguars elleni hétfő esti rangadón, így nagy meglepetésre kikaptak a Hollók a Jaxtől. Az Arizona ellen viszont kötelező lesz a győzelem a nyolcadik játékhéten.

6. (7.) Pittsburgh Steelers (5–2)

A kötelező győzelem megvan a Cardinals ellen, ráadásul a rivális Ravens kikapott. A hétvégén viszont minden erejét össze kell szednie Mike Tomlin együttesének, hiszen a Tom Brady vezette Patriotscal találkozik a Pittsburgh.

7. (4.) San Diego Chargers (4–2)

Fontos meccset bukott el a Chargers. Már 21–10-re is vezettek Riversék, ám a második félidőben sikerült eladni a már megnyert összecsapást. A következő ellenfél az igencsak sebezhető Chiefs lesz a hétfő esti rangadón, ott azért a Chargers az esélyesebb, az biztos.

8. (9.) New York Giants (4–2)

Pihent a Giants, most vasárnap pedig az eddig nyeretlen és kilátástalan helyzetben lévő Miami ellen pedig kötelező lenne hozni a győzelmet.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

9. (11.) New York Jets (4–3)

Gyenge első félidő után feltámadt a Jets, és az eddig alibiző Plaxico Burress három touchdown elkapásának fordítani tudott a Chargers ellen végül. Következhet a pihenőhét.

10. (8.) Detroit Lions (5–2)

Ékes példája volt a vasárnapi meccs, hogyan kell elbukni, illetve odaajándékozni az ellenfélnek egy egyébként könnyen nyerhető találkozót. Az utóbbi hetekben kezdenek kitűnni a Detroitnál a problémák. A futás elleni védelem eltűnt, míg a támadóoldal részéről a játékhívások fuccsoltak be. Amennyiben ezen nem tud változtatni Jim Schwartz, könnyen el is mehet az Oroszlánok szezonja. A Broncos ellen mindenképp nyerni kell!

11. (10.) Buffalo Bills (4–2)

A Bills is bye weeken volt az előző héten. Ryan Fitzpatrickék az utóbbi hetekben gyengélkedő Washington ellen szerezhetik meg idei ötödik győzelmüket.

12. (13.) Houston Texans (4–3)

Az AFC South rangadóján esélyt sem hagyott a Houston Texans a bye weekről visszatérő Tennessee Titansnek. Arian Foster vezérletével a Texans 41 pontot rámolt be a Titánoknak Nagy gond viszont, hogy André Johnson térde továbbra sincs jó állapotban... Jöhet a hétfő esti rangadón meglepetésre diadalmaskodó Jacksonville, ezt még nélküle is hozni kell!

13. (15.) Atlanta Falcons (4–3)

Bár nem jó játékkal, de nyerni tudott a Detroit otthonában a Falcons. Matt Ryanék az ellenfél hibáiból élve tudták kihasználni a lehetőséget, és így pozitív, 4–3-as mérleggel mehetnek Bye weekre.

14. (17.) Chicago Bears (4–3)


Majdnem sikerült elveszteni egy már megnyert meccset, ám a Bears védelme végül meg tudta ezt akadályozni, a Lions vereségével pedig egyre szorosabbá a verseny az NFC North.

15. (12.) Tampa Bay Buccaneers (4–3)

Blount után a cserefutó, Earnest Graham is kidőlt, a Bucs pedig mostanság csak árnyéka önmagának. Josh Freeman vezérletével majdnem sikerült a sírból visszahozni a Bears elleni, londoni találkozót, ám az irányító végül egy eladott labdának köszönhetően nem tudta megfordítani az állást. Nagyon jókor jön a bye week a Tampa Baynek.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

16. (18.) Cincinnati Bengals (4–2)

Pihenőn volt a Bengals, ám a gyenge Seahawks ellen minden esélye megvan Andy Daltonnak, hogy ismét győzelemre vezesse a Cincyt.

17. (14.) Oakland Raiders (4–3)

Jason Campell sérülése nagy érvágás az Oaklandnek, ez meg is látszott a Chiefs ellen. Carson Palmer szebb debütálást is el tudott volna képzelni, ám most lesz egy hete arra, hogy rendesen összeszokjon az elkapóival és győzelemre vezesse a Raiderst.

18. (20.) Dallas Cowboys (3–3)

Esélyt sem hagyott a Dallas az idén eddig nyeretlen Ramsnek. Ki kell emelni az újonc futót, DeMarco Murrayt, aki sérülés miatt kerülhetett a kezdőbe, ám rögtön 253 futott yarddal és TD-vel tudott hozzájárulni csapata sikeréhez.

19. (16.) Washington Redskins (3–3)

Kipukkadóban a fővárosiak. Remek szezonkezdet után manapság csak a vereség jut Mike Shanahan együttesének. Ráadásul a kezdő futó, Tim Hightower térdszalag szakadás miatt egész idényre, míg az elsőszámú elkapó, Santana Moss kézsérülés miatt hetekre kidőlt.

20. (19.) Tennessee Titans (3–3)

A gyenge offense-nek esélye sem volt a remeklő houstoni védelem ellen, esélye sem volt a Titansnek a Texans elleni csoportrangadón. Vasárnap a nyeretlen Colts lesz az ellenfél, itt talán Chris Johnsonnak is terem némi babér. A győzelem mindenesetre kötelező.

21. (24.) Kansas City Chiefs (3–3)

Matt Cassell és a Chiefs támadószekciója továbbra sem tud magára találni, ám a Raiders elleni csoportrangadót így is hozni tudta a Kansas, hála a nagyszerű védelemnek. Rivers és a Chargers azért keményebb dió lesz...

22. (21.) Philadelphia Eagles (2–4)

Vickék bye weekről térnek vissza, épp az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő Cowboys ellen. Amennyiben a védelem hibáin sikerült javítani a szünet alatt, meglehet a meccs. Egyébként nem.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2011-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

23. (23.) Cleveland Browns (3–3)

A Cleveland szerencséjére mindössze hat pont is elég volt a győzelemhez, hála a kitartó védelemnek, ám ez legközelebb biztosan kevés lesz. Főleg, mivel a mostanság remeklő 49ersszel találkozik a Browns.

24. (26.) Jacksonville Jaguars (2–5)

Nagy meglepetésre nyerni tudott a hétfő esti rangadón a Jaguars. A nagyon gyenge támadók szerencséjére a védelem teljesen hatástalanítani tudta a Ravens offense-ét, Scobee négy sikeres mezőnygólja pedig elég volt a győzelemhez. Az Arian Foster vezette, csoportrivális Houston Texans lesz a következő ellenfél.

25. (25.) Carolina Panthers (2–5)

Megtört a hetek óta tartó átok, a Panthers végre nyerni is tudott, ezúttal a fővárosi Washington Redskins ellen. Cam Newton egyre inkább bizonyítja, hogy remekül választott a drafton a Panthers, amikor őt húzták 1/1-re.

26. (22.) Seattle Seahawks (2–4)

Bosszantó dolog, ha az ellenfél mindössze hat pontot tud csinálni, de a csapat mégis kikap. A Seahawks esetében ez történt, hála az impotens támadójátéknak. Azonban az első számú irányító, Tarvaris Jackson a hétvégén visszatérhet, ami talán lendíteni tud majd a Seattle offense-én, azért ennél jobban ment vele...

27. (28.) Denver Broncos (2–4)

Tim Tebow rögtön az első meccsén csodát tett, amelynek következtében mindössze három perc alatt, 0–15-ről tudott visszajönni a Denver, majd hosszabbításban nyert is a teljesen összezuhanó Miami ellen.

28. (27.) Minnesota Vikings (1–6)

Az újonc Christian Ponder a Vikings veresége ellenére jó játékkal mutatkozott be az NFL-ben, ezzel bizonyítva, hogy nem véletlenül választották ki őt a Vikingek a draft első körében.

29. (29.) Arizona Cardinals (1–5)

Ez az idei szezon nem a Cardsról és Kevin Kolbról szól eddig. A rossz sorozat folytatása ráadásul valószínű, hiszen Baltimore-ba megy vendégjátékra a Cardinals.

SZAVAZÁS

Ön szerint mire megy az Indianapolis Colts Peyton Manning nélkül?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

30. (30.) St. Louis Rams (0–6)

Steven Jackson végre felépült, viszont most az irányító Sam Bradford kényszerült a pálya szélére a bokasérülése miatt, amely miatt várhatóan a Saints ellen sem tudja vállalni a játékot. Abba meg bele sem merünk gondolni, hogy Brees mit fog tenni ezzel a rendkívül gyenge védelemmel...

31. (31.) Miami Dolphins (0–6)

57 percig még vezetett 15–0-ra a Dolphins, majd a maradék néhány percben sikeresen leadta az előnyét, majd el is vesztette a Broncos elleni mérkőzést. Nagy harc lesz a Colts, Rams, Dolphins trió között az 1/1-ért.

32. (32.) Indianapolis Colts (0–7)

Romokban az Indianapolis, a Saintstől elszenvedett kiütéses vereség után pedig a tulajdonos Jim Irsay meg is szellőztette, hogy nagytakarítás várható a csapatnál. Szükség is lesz rá, ez eddig kritikán aluli!

STATISZTIKÁK
A 7. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Ben Roethlisberger (Pittsburgh Steelers) –Arizona Cardinals
361
A legtöbb futott yard: DeMarco Murray (Dallas Cowboy) –St. Louis Rams
253
A legtöbb elkapott yard: Greg Jennings (Green Bay Packers)
–Minnesota Vikings
147
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 2477 Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard 712
Adrian Peterson (Minnesota Vikings)
A legtöbb elkapott yard 818
Steve Smith (Carolina Panthers)
A legtöbb szerelés 80 Pat Angerer (Indianapolis Colts)
A legtöbb sack 11.5 Jared Allen (Minnesota Vikings)
A legtöbb interception 5 Charles Woodson (Green Bay Packers)
NFL 2011, ALAPSZAKASZ
7. FORDULÓ
2011.10.23. 19:00 Tennessee Titans–Houston Texans 7–41
2011.10.23. 19:00 Cleveland Browns–Seattle Seahawks 6–3
2011.10.23. 19:00 Detroit Lions–Atlanta Falcons 16–23
2011.10.23. 19:00 Miami Dolphins–Denver Broncos 15–18 – h.u.
2011.10.23. 19:00 New York Jets–San Diego Chargers 27–21
2011.10.23. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Chicago Bears* 18–24
2011.10.23. 19:00 Carolina Panthers–Washington Redskins 33–20
2011.10.23. 22:05 Oakland Raiders–Kansas City Chiefs 0–28
2011.10.23. 22:05 Arizona Cardinals–Pittsburgh Steelers 20–32
2011.10.23. 22:15 Minnesota Vikings–Green Bay Packers 27–33
2011.10.23. 22:15 Dallas Cowboys–St. Louis Rams 34–7
2011.10.24. 2:20 New Orleans Saints–Indianapolis Colts 62–7
2011.10.25. 2:30 Jacksonville Jaguars–Baltimore Ravens 12–7
*Londonban rendezték meg az összecsapást.
Szabadnapos: Buffalo, Cincinnati, New England, New York Giants, Philadelphia, San Francisco
8. FORDULÓ
2011.10.30. 18:00 Tennessee Titans–Indianapolis Colts
2011.10.30. 18:00 Houston Texans–Jacksonville Jaguars
2011.10.30. 18:00 Baltimore Ravens–Arizona Cardinals
2011.10.30. 18:00 New York Giants–Miami Dolphins
2011.10.30. 18:00 Carolina Panthers–Minnesota Vikings
2011.10.30. 18:00 St. Louis Rams–New Orleans Saints
2011.10.30. 21:05 Buffalo Bills–Washington Redskins**
2011.10.30. 21:05 Denver Broncos–Detroit Lions
2011.10.30. 21:15 San Francisco 49ers–Cleveland Browns
2011.10.30. 21:15 Seattle Seahawks–Cincinnati Bengals
2011.10.30. 21:15 Pittsburgh Steelers–New England Patriots
2011.10.31. 1:20 Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys
2011.11.01. 1:30 Kansas City Chiefs–San Diego Chargers
**Torontóban rendezik meg az összecsapást.
Szabadnapos: Atlanta, Chicago, Green Bay, New York Jets, Oakland, Tampa Bay

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik