Átigazolási SZARKAVARÁ(Z)S

Vágólapra másolva!
2016.01.03. 23:01
Címkék
Újra itt vagyunk az átigaolási SZARKAVARÁ(Z)S írásunkkal, mivel újra itt van az átigazolási időszak. Bevallom én annak örülnék, ha nem igazolnánk...

Újra itt vagyunk az átigaolási SZARKAVARÁ(Z)S írásunkkal, mivel újra itt van az átigazolási időszak. Bevallom én annak örülnék, ha nem igazolnánk játékost, de kirúgnánk az edzőt. Botrányos, amit művel. A Leicester Citytől sokkal jobb a keretünk mégis ott tartunk ahol. Nyilván van olyan, hogy rossz széria, meg rossz meccs, esetleg nem jön ki a lépés, de azért olyan nincs, hogy három meccs alatt egyetlen egy kapura lövésünk nincs. Márpedig itt tart a csapatunk, és még az edző azt meri mondani megoldás gyanánt, hogy csatárt kell igazolni. Igazoltak nyáron is, nagyon is drága pénzért. Tavaly is igazoltak egy nagyszerű francia csatárt, akinek semmi említésre méltó megmozdulása nem volt. Jobb lenne nem nagy reménységeket igazolni, meg olcsó megoldást keresni, hanem olyan játékosokat kellene idehozni, akik már tettek le valamit az asztalra. Lassan tényleg ott tartok, hogy Andy Carrollnak is örülnék, főleg azért, mert ahogyan nézzük a góllövő statisztikáit, abból is kiderül, hogy a góllövő cipőt nálunk hagyta...Újra itt vagyunk az átigaolási SZARKAVARÁ(Z)S írásunkkal, mivel újra itt van az átigazolási időszak. Bevallom én annak örülnék, ha nem igazolnánk játékost, de kirúgnánk az edzőt. Botrányos, amit művel. A Leicester Citytől sokkal jobb a keretünk mégis ott tartunk ahol. Nyilván van olyan, hogy rossz széria, meg rossz meccs, esetleg nem jön ki a lépés, de azért olyan nincs, hogy három meccs alatt egyetlen egy kapura lövésünk nincs. Márpedig itt tart a csapatunk, és még az edző azt meri mondani megoldás gyanánt, hogy csatárt kell igazolni. Igazoltak nyáron is, nagyon is drága pénzért. Tavaly is igazoltak egy nagyszerű francia csatárt, akinek semmi említésre méltó megmozdulása nem volt. Jobb lenne nem nagy reménységeket igazolni, meg olcsó megoldást keresni, hanem olyan játékosokat kellene idehozni, akik már tettek le valamit az asztalra. Lassan tényleg ott tartok, hogy Andy Carrollnak is örülnék, főleg azért, mert ahogyan nézzük a góllövő statisztikáit, abból is kiderül, hogy a góllövő cipőt nálunk hagyta...

Felháborítónak tartom, hogy tűrnünk kell egy nyomorult edző szánalmas taktikáit nézni, hétről-hétre. Nagyon örültem, hogy olyan tévés csomagom lett ahol mennek élőben az angol meccsek, de már visszasírom azokat az időket, amikor nem láttam a csapatot. De ami jó, hogy legalább több évre írt alá ez az alkoholista fejű senkiházi. Azzal van nagyra, hogy a Twentével bajnok lett egy olyan bajnokságban, ahol éppen generáció váltás volt a PSV-nél és az Ajaxnál is. Mindegy, a múltból nem lehet élni. A jelenből meg egyszerűen lehetetlen jövőt építeni.

De hogyan is látják ez a csapatnál?A nagyszerű menedzserünk szerint nagyon is jó úton járunk, csak egy jó befejező csatárt kell igazolnunk. Elsődleges és egyben nagy esélyese a csatársorunk megerősítésére Charlie Austin lenne. A QPR-el nem írtak alá szerződéshosszabbítást, így nyáron lejár, tehát most még pénzt tudnak belőle csinálni. Már nyáron is szó volt róla, hogy leigazoljuk, de inkább idehoztunk egy tejfelesszájú, egy szezonos, harmadik vonalas bajnokságban véletlenül elbotlott a labdába típusú csatárt óriási pénzért.

Olvastam McClaren nyilatkozatát, és ennyi szó esett a saját maga által felhozott csatárkérdésről... utána elkezdett középpályásokról beszélni, mint lehetséges erősítés. A lista pedig olyan, mintha a világ legrosszabb gyerekének a karácsonyi listáját olvasnánk, amit a mikulás átszerkesztett, hogy kellőképpen megbüntesse és rendre nevelje a gyereket: Henri Saivet (Bordeaux), Andros Townsend (Tottenham) és Jonjo Shelvey (Swansea City).

Semmi szó nem esett arról, hogy a szélső védőink botrányosan rosszul teljesítenek, arról sem, hogy Colback a fék a csapatban, sem arról, hogy senki nem a saját posztján játszik. Arról sem esett szó, hogy nincs elképzelés a játékunkban.

Amúgy kíváncsian várom, hogy az angol foci egyik legtehetségesebb támadójával mit fogunk kezdeni. A 18 éves newcastle-i születésű Adam Armstrong, aki kölcsönben van a Conventry Cityben 22 lejátszott mérkőzésen 16-szor volt eredményes. Az edzője isteníti, a bajnokság legjobb csatárának tartják. Az angol U18-as válogatottban 9 meccsen 9 gólt lőtt. Inkább vele kellene foglalkoznunk, és igazi hazai nevelésű játékosokat kellene beépíteni a csapatba, ahelyett, hogy belga és francia bajnokságban nevelkedett, angol focit tévéből ismerő játékosok tömkelegét hozzuk magunkhoz. Mennyi olyan francia játékos volt és van nálunk, akiket nagy reménységben hoztunk, és most senkinek sem kellenek? Kicsit térjünk már észhez. Olyan saját nevelésű játékosokat engedtünk el az elmúlt 10 évben, aki Liverpool csapatkapitányságig jutott, angol válogatottságig jutott, Manchester City szintjéig jutott.

Kíváncsian várom az alkoholista fejű menedzserünk nagyszerű igazolásait. Bár bevallom inkább igazoljanak egy offensive coordinatort a kedves menedzser mellé, mert hiába van úgy oda a támadójátékunk nagyszerűségétől, kapura lövés nélkül nem lehet pontokat szerezni.

Ruzsinho da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik