(Szarka)lábjegyzet: A Grincs, aki ellopta a Karácsonyt!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.12.28. 08:12
Címkék
Lehet, hogy öregszem. Lehet, hogy a karácsonyi hangulat volt az oka. Az is előfordulhat, hogy elfogadtam, ez egy ilyen év. Nem tudom mi történhetett...

Lehet, hogy öregszem. Lehet, hogy a karácsonyi hangulat volt az oka. Az is előfordulhat, hogy elfogadtam, ez egy ilyen év. Nem tudom mi történhetett, de meglepően nyugodtan tűrtem a Boxing Day-en elszenvedett vereséget az Everton ellen. Izgalmas, kiegyensúlyozott meccs volt, aminek a végén mindkét csapat elégedett lehetett volna az egy ponttal. Na jó, mindkettőben benne lett volna egy kis hiányérzet, mert bőven benne volt a gól egy-két játékosban itt is, ott is. Szóval lehetett volna 3:3 is a meccs, mégis 0:0-ra állt a hosszabbítás utolsó percében is. Aztán jött a Grincs, és ellopta a Karácsonyt...Aztán jött a Grincs, és ellopta a Karácsonyt...

Tom Cleverley, a 2015-ös Grincs

Úgy bizony, Cleverley volt az, aki egy szöglet után a nevéhez méltó, okos fejessel megszerezte mind a három pontot az Evertonnak. Nem az egész meccsen veszélyes Lukaku vagy Mirallas döntött, hanem Roberto Martinez egyik személyes kedvence, aki már a Wiganhez is kikölcsönzött annak idején. Kellett volna az az egy pont, mert így nagyon kellene valamit alkotni ma délután a West Bromwich otthonában.

Az Everton ellen megvoltak a helyzetek, de a befejezés egyszer sem sikerült. Aleksandar Mitrovic háromszor, Georginio Wijnaldum pedig kétszer fejelhetett volna gólt, és Ayozé Pereznek is volt egy veszélyes lövése. McClaren ameddig csak tudta, a legerősebb csapatot tartotta a pályán, valószínűleg azért, hogy be tudja húzni a meccset. Most viszont, hogy nem sikerült, nagyon visszaüthet ez a taktika. Mitrovic bokája nem az igazi, Cissé pedig az orvosi vizsgálatok után nem kapott jó híreket: 3 hétig biztosan nem lesz bevethető. A sérülések tehát továbbra sem kerülik el a csapatot, van viszont egy poszt, ahol nem érezzük meg az alapember hiányát.

Rob Elliott-ról van szó. Az ír játékos zseniálisan véd hetek óta, igazából senkinek nem hiányzik Tim Krul a kapuból. A holland portás eleve még 6(!!!) hónapig nem lesz alkalmas a játékra, de azt hiszem nagyon meg kell nyomnia a nyári alapozást, ha vissza akarja venni a helyét. Elliott az Everton ellen is parádézott, és igaz ugyan, hogy ő ütötte ki rossz helyre a 94. percben a szöglet után a labdát, de több okból sem lehet elmarasztalni. Egyrészt ott vannak az említett bravúrok, másrészt megfigyelhető volt a meccsen, hogy a kifutásoknál a védők nem figyelték a kapus mozgását, akit így sokszor a saját csapattársai akadályoztak a tisztázásban. A gól előtt is valami hasonló történt.

A csapatra egyébként nem lehetett panasz, mindenki ment, hajtott, küzdött. Még Sissoko is! Akit viszont ki kell emelni, az Vurnon Anita. A kis holland szűrő (megint) hatalmas munkát végzett, rengetegszer segítette a védekezést, és ért oda nagyon kényes szituációkban.

Ma délután, 16.00-tól újabb mérkőzés, a West Bromwich Albion ellen idegenben. Tavaly egy Ayozé Perez sarkazással és egy Coloccini góllal sikerült 2:1-re nyerni Birminghamben, hasonló eredménnyel szerintem most is ki lehetne egyezni. Mitrovic kisebb sérülése lehet, hogy okot ad egy kis kavarásra, de valószínűleg McClaren úgy van vele, hogy ezt a meccset kell megnyomni, nem az Arsenal ellenit, január másodikán.

A fenti kép az Én kezdőm. Szimplán csak egy De Jong - Mitro csere, de természetesen a szerb srácra is szükség lesz a 90 perc során. A West Brom biztosan nem lesz könnyű ellenfél. Tony Pulis csapata is vereséget szenvedett, ráadásul a botrányos formában lévő Swansea ellen. McClean és Rondon eltiltott, Ben Foster pedig sérült. Jelenleg öt helyezése, de csak 3 pont a különbség a WBA és a Newcastle között, ami jól érzékelteti, hogy micsoda tolongás van a hátsó régióban.

A januári átigazolási szezon még el sem kezdődött, de mégis repkednek a nevek. Towsend (Tottenham), Austin (QPR), Thorne (Derby), Saviet (Bordeaux), Mandanda (Marseille), és messze még a vége. Steve McClaren azt mondta, hogy alap esetben ennek a keretnek még egyetlen játékosra lenne szüksége. Viszont tíz sérülttel nem beszélhetünk "alap esetről", azaz legalább három új emberre lenne szükség.

A West Brom elleni mérkőzés annak ellenére nem tűzte műsorára a Digi, hogy ma (is) jó sok meccset fognak közvetíteni. Viszont lesz 17 tévétársaság, amelyik ezt a meccset adja élőben, ami rengeteg stream-et jelent.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik