Variációk Kuzira

Vágólapra másolva!
2013.09.08. 19:09
A pompás, válogatottak okozta kétheti szünet low-budget üzemmódra engedteti a blog működését, de azért megpróbálunk legalább mi szerethetők...

A pompás, válogatottak okozta kétheti szünet low-budget üzemmódra engedteti a blog működését, de azért megpróbálunk legalább mi szerethetők maradni, ha már a Pomázi Picasso félrerajzolta a bukaresti kezdőcsapatot. A szerzői csapatunk hat kérdésre válaszol a hála istennek véget ért átigazolási időszakkal kapcsolatosan.A pompás, válogatottak okozta kétheti szünet low-budget üzemmódra engedteti a blog működését, de azért megpróbálunk legalább mi szerethetők maradni, ha már a Pomázi Picasso félrerajzolta a bukaresti kezdőcsapatot. A szerzői csapatunk hat kérdésre válaszol a hála istennek véget ért átigazolási időszakkal kapcsolatosan.

1. Melyik új fiúnak örülsz a legjobban és miért?

Bobogoal: Icardi. Beállt a Genoa ellen és úgy mozgott, ahogy egy vérbeli támadónak illik. Remélem, hamarosan meglövi az első gólját is.

Cambiasso19: Campagnaro remek húzás. Ha már az eredeti Fal néha leomlik koránál fogva, Branca idehozta nekünk Mazzarri saját falát. Egyet sajnálhatunk,hogy nem évekkel ezelőtt szerezte meg őt a csapat, Samuellel nem akármilyen duót alkottak volna.

csabinter: Campagnarónak, nem véletlenül írtam róla rögtön. Valamiért elfogott a Gamarra-nosztalgia vele kapcsolatban, holott sokkal nagyobb tuflák, mint a paraguayi védőisten volt. Mondok egy nem is nagyon merészet: hosszabbítani fog szerződése lejártával még egy évet.

JackkBauer: Egyelőre Campagnaro, ő kellett még ahhoz, hogy ligaelit legyen a védelem. A szezon végén viszont valamelyik csatár nevét szeretném mondani.

Rolkó88: Maradok az álláspontomnál, és Belfodilt írom, mert őt már azelőtt is szerettem volna nálunk látni, hogy szóba hozták volna velünk. Az összes erőssége (fizikai paraméterek, technikai tudás, cselezőkészség, fejelés) arra predesztinálja, hogy a jövő egyik nagy Serie A csatárcsillaga legyen, ehhez természetesen "csak" annyi kell, hogy folyamatos legyen a fejlődése.

Viridis Aquilae:Andreolli. Már hiányzott, hogy vele kezd a tartalék névsora.

2. Kit sajnálsz leginkább a távozók közül?

Bobogoal: Dejan Sztankovics.

Cambiasso19: Senkit. Mondanám, hogy sajnálom a két fiatalt, Donatit és Caldriolát, de ez nem így van. Egyszer sem láttam őket játszani, de az nem lehet véletlen, hogy ketten együtt nem tudnak felmutatni 50 Serie A-s meccset. Hány évesek is ? Caldriola 22, Donati 23. Cassanót sem sajnálom. Csak egy felesleges feszültségforrás távozott vele, mondom ezt amellett, hogy egy szeretni való figura.

csabinter: Idén kisebb a választék, úgyhogy nosztalgia-felelősként Sztankovicsot választom, de persze nem szakmai, hanem érzelmi okokból. Sálálálálá...

JackkBauer: Igazából senkit. Aki ment, annak vagy kellett, mert szar, vagy kellett, mert nem kapott volna játéklehetőséget. Titokban bízom Caldriola visszavásárlásában.

Rolkó88: Természetesen Joel Obit, bízom benne, hogy jövőre, sérülését maga mögött hagyva visszatér, és bizonyítja, miért is fűztünk hozzá nagy reményeket néhányan.

Viridis Aquilae:Majdnem minden fiatalt és azt, hogy nem adtunk nekik esélyt, végre összejött pár jobb korosztály, de minek? El tudom képzelni, hogy a srácok jól teljesítenek a Bundesben vagy a Livornóban. Sőt, remélem.

3. Hiba volt-e Icardit és Belfodilt egyszerre idehozni?

Bobogoal: Elég lett volna csak az egyik és megszerezni Eto'o-t, de a kameruni oroszlán csak a nyilatkozataiban örök Interista. A tetteiben inkább egy rideg üzletember.

Cambiasso19: Nem volt hiba, tökéletesen illeszkednek az új koncepcióba! Icardi szerintem nagyon jó lesz 2-3 év múlva, Belfodilról persze sorjáznak a rossz hírek, mi szerint Mazza elégedetlen vele. Adjunk nekik időt és egyikben sem fogunk csalódni.

csabinter: Milito felépülése után térjünk vissza erre a kérdésre, mert az szinte biztos, hogy a Principe nevét többször ordítja majd a szpíker a kezdőcsapatok ismertetésekor, mint a két sihederét...

JackkBauer: Nem, inkább két tehetséget hozzunk, mint középszereket. Ha minden jól megy, legalább az egyik beválik.

Rolkó88: Nem, stílusuk nem üti egymást, hosszú az idény (európai porond nélkül is), mindkettejüknek bőven lesz lehetőségük a bizonyításra.

Viridis Aquilae:Hibának még nem tudnám nevezni, de lehet, hogy kettejük közül csak az egyik tud itt karriert csinálni. Két fiatal érkező, biztos helye egyiknek sincs. Viszont, ha sérülések és a többi miatt úgy alakulna, hogy csak rájuk számíthatunk az is baj. Szerencsejáték, de ebben a döntésben legalább volt vér.

4. Kellett volna még wingback, vagy elég a Jonny, Wallace, Pupi, Pali, Naga ötös?

Bobogoal: Jonny eddig hatalmasat játszott a két bajnokin, Nagatomónak pedig már "bólints, Jutót" skandálnak a szögleteknél. Eddig jók vagyunk ezen a poszton, majd akkor fogok károgni, ha meccseket vesztünk.

Cambiasso19: Nagatomo szerintem jó lesz a bal oldalra, jobbszélső viszont mindenképpen kellett volna. Örülök, hogy Jonatán jól kezdett, de én neki már nem hiszek, nem gondolom, hogy tudná tartani ezt a szintet (ami még mindig nem elég magas...). Islát meg kellett volna szerezni.

csabinter: Feltételezem, Zanetti kap majd perceket bőven, szóval, Wallace leigazolását nem teljesen értettem. A másik oldalra mindenképp hoztam volna embert, de elérhető nevet nem nagyon tudnék mondani (Antonelli?).

JackkBauer: Egyfrontos harchoz elég, jövőre viszont ezt a csapatrészt kell majd a leginkább megerősíteni, mert ugye Pereira kuka, Zanetti nem lesz alkalmas, Wallace-ról meg gyanítom a világon semmi nem fog kiderülni, szerintem 200 percnél többet nem nagyon lesz pályán az egész idényben.

Rolkó88: El tudtam volna képzelni, de csak abban az esetben, ha Pereira távozik. Eredetileg ugye Jonathant is kereten kívül akarta tudni mindenki, de ő engem már meggyőzött, így viszont luxus lenne hat darab ember.

Viridis Aquilae:Mennyiségben biztos. Egy minőség-ellenőrzésen azért áttolhatták volna a srácokat.

5. Hogy a fenébe maradhatott itt Kuzi?

Bobogoal: Még Pintér Attilának sem kellett.

Cambiasso19: Mivel ma jó napom van és nem akarom elrontani azzal, hogy felidegesítem magam, ezért erre a kérdésre hadd ne válaszoljak. Sebeket tépsz fel.

csabinter: Sneijderrel ellentétben visszafogottan twitterezik, lehet, ezért.

JackkBauer: Gondolom, a Moratti-maffia halálos fenyegetésére egy szerb levélbomba érkezett válaszul, így aztán belenyugodtak, hogy a szerb kutya az erősebb, mi meg baszhatjuk.

Rolkó88: Nem tudom, nem gondoltam volna, hogy ez történik. A Bundesligában alibihuszár mivolta ellenére lehozott pár korrekt idényt, azt hittem, az egyik német csapat diszkontáron elviszi. Így viszont pár meccsen biztos megcsodálhatjuk - télig.

Viridis Aquilae:Ő pont az a srác, akit folyton utoljára választottak ki focinál a suliudvaron. Mindig ott marad, ahol hagyják.

6. Hányasra értékeled Branca munkáját?

Bobogoal: 8/10. A legnagyobb igazolásunk Mazzarri volt.

Cambiasso19: Jó pont: Cassano kiebrudalása, Silvestre és Schelotto eltávolításáért szintén jár a piros pont, de.... Az előbb már említett hibák, melyek árnyalják az összképet: Kuzmanovic maradása, jobbszélső hiánya. És amiről keveset beszélünk: Guarínt szerintem el kellet volna adni. Amióta itt van, volt két jó hónapja kb., se előtte, se azóta nem volt három jó meccse egymás után. Elegem van hozzáállásából. Branca megpróbálta kihozni a maximumot, több-kevesebb sikerrel... 10-es skálán jár neki a 7-es.

csabinter: Ahhoz képest, hogy NINCS PÉNZ, az érkezési oldal tűrhető, egyedül Kuzi és Pali maradása miatt térdepeltetném kukoricán. 6/10.

JackkBauer: Ha az anyagi lehetőségeket nézem, 8-as. Ha azt, hogy Mazzarri mit kért, akkor 4-es. Wallace szárnyvédőnek? Komolyan? Ezen kívül tényleg augusztus végén kell rájönni, hogy a retardált uru nincs átadólistán? Sajnálom, Marco, ez csak egy 5-ös.

Rolkó88: Legyen 7/10, a lehetőségekhez képest viszonylag korrektül sikerült, a legnagyobb fogás Mazzarri (őt is ide veszem) és Campagnaro tűnnek, és ami számomra a legfontosabb: elkezdődött a komoly fiatalítás.

Viridis Aquilae:6-osra. Talán most sikerült úgy manővereznie, hogy ne okozzon nagyobb kárt.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik