Utolsó esély

2362309 23623092362309 2362309
Vágólapra másolva!
2015.05.23. 18:05
A tegnapi nosztalgiázás után ma sajnos muszáj visszatérnünk a rideg valóságba, hiszen este Genovában régi "kedves" ismerősünk, Gian Piero Három...

A tegnapi nosztalgiázás után ma sajnos muszáj visszatérnünk a rideg valóságba, hiszen este Genovában régi "kedves" ismerősünk, Gian Piero Három Védő Gasperini csapata ellen tarthatja életben minimális európai esélyeit Mancini bandája. Fun fact 1: amikor legutóbb a Stadio Luigi Ferraris vendégszeretetét élveztük (a Samp ellen márciusban), akkor én írtam, beharangozó és azt írtam, hogy sorsdöntő meccs következik a következő évi EL-indulás szempontjából. Nos, most is én következem, a tét most is ugyanez. Akkor vereséggel távoztunk. Ha ma is zakó lesz, akkor átvállalom a felelősséget Mancstól (nem).A tegnapi nosztalgiázás után ma sajnos muszáj visszatérnünk a rideg valóságba, hiszen este Genovában régi "kedves" ismerősünk, Gian Piero Három Védő Gasperini csapata ellen tarthatja életben minimális európai esélyeit Mancini bandája. Fun fact 1: amikor legutóbb a Stadio Luigi Ferraris vendégszeretetét élveztük (a Samp ellen márciusban), akkor én írtam, beharangozó és azt írtam, hogy sorsdöntő meccs következik a következő évi EL-indulás szempontjából. Nos, most is én következem, a tét most is ugyanez. Akkor vereséggel távoztunk. Ha ma is zakó lesz, akkor átvállalom a felelősséget Mancstól (nem).

A kilátások egyébként nem túl rózsásak, hiszen a Grifoni az idény végére bombaformába került, ami rólunk úgy 5 éve nem mondható el. Gaspersonék legutóbbi 5 meccsükből négyet behúztak, legfrissebb emlékük az Atalanta és a Torino földbe döngölése. Szép teljesítmény ez, hiszen a támadósorukból hiányzik Niang, Boriello és Diego Perotti is. Ugyanakkor felfedezhették maguknak a nyáron 5 misiért igazolt, cserébe ősszel sokat sem mutató Iago Falquét, aki tavaszra úgy döntött, hogy mégis megérkezik a Serie A-ba. Ez annyira jól sikerült (11 gól eddig 2015-ben), hogy a mindig jól értesült olasz sajtó (muhaha) egyre gyakrabban boronálja össze velünk a 25 éves spanyolt.

Ha ránézünk a tabellára a "Bejutunk-e az EL-be" fantázianévre keresztelt szemüvegünkkel, akkor elsőre ijesztőnek hat a 4 pont hátrány a mai ellenféllel szemben, akik a hatodik helyet teszik magukévá. Ugyanakkor fun fact 2: a Genoa második körben sem kapott indulási engedélyt az UEFA-tól, így ők akárhol végeznek, biztosan nem indulnak az EL-ben. Ergo, őket nem kell megelőzni, elég lenne a két ponttal előttünk álló Sampot (kár, hogy ők kaptak rajtengedélyt).

"Iago Falque vagyok, Genovában élek, 10 millióba kerülök"

Náluk Hernanes letöltötte eltiltását, cserébe Vidicnek fáj a háta, így lehet, hogy JJ ismét középen bizonyíthat Ranocchia mellett. D'Ambrosio fix, Santon pedig fixen parkolópályára került, úgyhogy Nagatomo teheti boldoggá a Luigi Ferraris-t nyilvánvalóan ellepő interista japán hölgyek szívét. Guarínt sérülése miatt soha többé idén már nem láthatjuk a pályán fekete-kékben, így Medelt két horvát fogja közre a középpályán, előrébb pedig a szokásos arcok akarják majd Perint szomorítani.

Reméljük a legjobbakat, hiszen csak és kizárólag a győzelem tarthatja életben azt a halvány reménysugárt, amit EL-nek hívnak. Mivel az utolsó körben a Sampdoria a Parmat fogadja, így nekünk ebben a fordulóban kell legalább beérni, de inkább megelőzni Mihajlovicékat.

Genoa-Inter, 20.45, TV: DigiSport1

Várható kezdők:

Genoa (3-5-2): Perin - De Maio, Burdisso, Roncaglia - Bergdich, Kucka, Bertolacci, Rincon, Ednlison - Iago Falque, Pavoletti

Inter (4-3-1-2): Handanovic - D'Ambrosio, Ranocchia, Juan Jesus, Nagatomo - Kovacic, Medel, Brozovic - Hernanes - Palacio, Icadi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik