Ránk mosolygott a töklámpás

2628443 26284432628443 2628443
Vágólapra másolva!
2015.11.01. 10:11
Sok jót olvastam a csoportterápiáról. Ezért is döntöttem úgy, hogy társaságban töltöm a szombat estémet, és barátaimmal nézem a Roma ellen...


Sok jót olvastam a csoportterápiáról. Ezért is döntöttem úgy, hogy társaságban töltöm a szombat estémet, és barátaimmal nézem a Roma ellen derbit. A fővárosiak tíz forduló alatt 25 gólt lőttek, ahogy mi haladunk, talán tavaszra nekünk is meglesz ennyi. Persze a védelmünk idén jól muzsikál, de a Fiorentina azért rendesen szétcincálta őket. Akkor én írtam a beharangozót, most meg az értékelőt, így ezt a meccset kihagytam a tippmix szelvényről.

Sok jót olvastam a csoportterápiáról. Ezért is döntöttem úgy, hogy társaságban töltöm a szombat estémet, és barátaimmal nézem a Roma ellen derbit. A fővárosiak tíz forduló alatt 25 gólt lőttek, ahogy mi haladunk, talán tavaszra nekünk is meglesz ennyi. Persze a védelmünk idén jól muzsikál, de a Fiorentina azért rendesen szétcincálta őket. Akkor én írtam a beharangozót, most meg az értékelőt, így ezt a meccset kihagytam a tippmix szelvényről.


Érkezésemkor azt vettem észre, hogy a mi kezdőnk a kivetítő előtt bizony erősebbnek tűnik, mint az Interé. Mondom ezt úgy, hogy egy hölgy és kiskorú is volt a csapatunkban. D'ambrosio és Nagatomo a két szélső védő? Nálunk Gyula és Festa ült a szélen, bennük több fantáziát véltem felfedezni. Icardit viszont örültem, hogy kispadon látom. Kövezzetek meg bátran, de ebben a mostani Interben nem rá van szükség.

A tegnapi kezdő

Ja bocs!

A tegnapi kezdő

Töklámpás az asztalon, aztán Rizzoli vett egy jó nagy levegőt, és jól nekikezdtek a fiúk, pontosabban a Roma. Szalah és Dzeko is csúnyán ránk hozta a frászt. Utóbbi kétszer is, ebből a második volt rémisztőbb, mikor Maicon lövését tolta ki Handanovic oldalra, érkezett a bosnyák, de akár csak Drakula, feltűnt a semmiből D'Ambrosio és Dzeko kihagyta. Nekünk meg a szívünk hagyott ki, egy ütemet. Ekkor már kezdtük kapiskálni, hogy Nagatomo azért került a csapatba, mert a Maicon, Gervinho, Szalah trióval csak ő tud egyenlő feltételekkel fogócskázni. Következett a varázslatos harmincadik perc, mikor a pitbull óriássá változott. Lendült Medel jobb lába, és a labda négyszer pattant le a füvön a cirka 26 méteres úton amit megtett a hálóig. Szczesny meg szerintem olyan lassan dőlt el mint egy zombi, de ez legyen a rómaiak baja. Remélem mindenki látta Jovetic boszorkányos sarkazását Medelnek, ami ugye gólpassznak számít! A chilei ezzel triplázott, hiszen első gólja az idényben, első gólja a Serie A-ban, első gólja az Interben. Ezzel a komoly egygólos előnnyel a zsebünkben lelkesen, ámde meggondolatlanul kértük ki a sörzsiráfot, de iszonyatos vérengzést rendeztünk, és gyorsan nyakát szegtük, mert zavarta a kilátást.

A második félidőben a gólvágónk sajnos öt perc után lesérült. Előbb összeesett és mintha a lábához kapott volna, majd lefelé menet a derekát fogdosta. Valaki Rómában tuti bökdöste a vudubabát. Innentől pedig pokoli nehéz percek vártak ránk. Ebből is a legkeményebb pillanatok akkor köszöntöttek ránk, mikor Handanovic másodpercek alatt egymás után négyszer ért labdához, rémálmokat okozva a fővárosiaknak. De az igazi lidércnyomást a római farkasemberek ezúttal nem okozták, hanem átélték. Pjanics csökkentette a bosnyákok számát a pályán, miután összegyűjtötte második sárga lapját a 73. percben. Levonulása közben úgy nézett Rizzolira mint varjú a rohadt tökre, de ez mit sem számított, irány a zuhany! A következő nagy momentum Brozovic nevéhez fűződik, mikor a második félidő egyetlen futballra emlékeztető pillanatát hozta össze hazai részről egy ollózás után. Sajnos azonban Szczesny feltámadt halottaiból és ördögi mentést mutatott be. Aztán káprázott a szemünk mikor Ranocchia is bekerült e jegyzőkönyvbe és a csapatba, de emberelőnyben kivédekeztük a hátralévő perceket, így máris szebben vigyorgott a töklámpás. Sok mindenben jobb volt a Roma, de fáj nagyon leírni, Mancini néhány húzása is bejött, így a mi esténk lett vidámabb. Tegyük hozzá, haláli nagy szerencsénk volt, hogy Handanovic élete egyik legjobb meccsét hozta. Nélküle bizony pusztulásra lettünk volna ítélve!

Osztályzatok:

Handanovic: A csapat legjobbja. Kösz mindent! 8

Nagatomo: Ezt is le kell írnom. Jó volt. 7

D'Ambrosio: Az a mentés! Emiatt. 6,5

Murillo: Rengeteg fontos mentés. 7

Miranda: Mint a kolléga! 7

Medel: Győztes gól. 7

Guarin: Bár működne az agyátültetés, mert csak az hiányzik! 6

Brozovic: Én folyton mondom, hogy van valami ebben a fiúban. 7

Jovetic: Benne meg sokkal több van. 6

Perisic: Nem tudom van -e benne több. 6

Ljajic: Több kellene tőle. Játszatni kéne. 6

Kondogbia: Tanácstalan vagyok. 6

Palacio: Öreg barátom, Neked idén ennyi jut. 6

Ranocchia: Nem kaptunk róla gólt. 6

Mancini: Már írtam róla egy hízelgő félmondatot, ne feszítsük tovább a húrt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik