Ráhangolódás után

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2015.07.21. 10:07
A csapat túl van a felkészülés első részén, a brunicoi magaslati edzőtábort egy kínai hakni túra követi, előbbi minimális értékelésére...

A csapat túl van a felkészülés első részén, a brunicoi magaslati edzőtábort egy kínai hakni túra követi, előbbi minimális értékelésére és utóbbi beharangozására jön most egy kis szösszenet.

Az észak-olasz városkában volt nekünk két (nem túl jelentős) edzőmeccs is a Stuttgarter Kickers és a Carpi ellenében, egy-egy Perisic-Shaqiri hír közé tökéletesek voltak ezek kikapcsolódásnak. Érdemi szavakat mindkét alkalommal csak az első félidő érdemelt, utána rendszerint a fiatalok és a töltelékek lődörögtek a pályán több-kevesebb sikerrel. Mivel az erőnléti munka kellős közepén, kánikulában rendezték a találkozókat, csak néhány címszóval és névvel jön a miniértékelő.

Formáció és játék: mivel szélső még nem érkezett Biabianyn kívül, Shaqirit meg láthatóan ki akarják paterolni (vagyis pardon, erőnléti gondjai vannak...), kézenfekvő volt a 4-3-1-2-es alap, feltolt védekezéssel, gyors, szemre is tetszetős labdajáratással - utóbbit egyébként Hernanes is kiemelte, mint Mancini egyik fő irányvonalát. Sosem szabad messzemenő következtetéseket levonni az előszezonos mozgolódásból, most azonban az utóbbi évekkel ellentétben végre az elejétől együtt készülhetett a keret nagy része, a fontos játékosok nem bajlódnak sérüléssel - néhányuknak igen sokat érhet egy végigdolgozott nyár. A védekezésbeli hiányosságok főleg a B-csapatos időszakokban jöttek elő, de Ranocchia és Juan Jesus is mutattak be tőlük sajnálatosan megszokott érdekességeket, ide nagyon várjuk a két új embert.

Montoya: háború dúl a Nerazzurri blog szerkesztői között, csabinter szerint gyenge és beszari atomhulladék a spanyol, az én szememben viszont egész biztató volt a kezdet - persze bőven tud (és fog is) fejlődni, elsősorban az utóbbi években Dani Alves mögött elvesztett önbizalmát kell visszaszereznie. A fontosabb tesztek most következnek nála, viszont azt a tényt ne felejtsük el, hogy ő Santonhoz, D'Ambrosiohoz és Nagatomohoz hasonlóan mindkét szélen bevethető, szóval ne lepődjünk meg, ha bal oldalon is bedobja Mancio.

Dimarco: meglepően üdítő színfolt volt balhátvédként energikus és ötletes focijával, emellett hátul sem vallott szégyent. Minden pozitívumot még megfejelt azzal is, amit Pereira (és még sokan mások) sosem tudott nálunk véghezvinni: több jó és veszélyes beadása volt egymás után. Egy pillanatra az jutott eszembe, hogy ő az "interes Alba". Persze utóbbi csak vicc, de kezdetnek megteszi, ráadásul úgy hírlik, mesterének is nagyon bejön, amit a srác mutat.

Kondogbia: először még kicsit idegenül mozgott, másodjára viszont máris megmutatta, mit várhatunk tőle: komplett, erőtől duzzadó játék, folyamatosan kérte (és kapta) a labdát (amiket jól is játszott meg), a Carpi-játékosok meg csak úgy pattogtak le róla mindenfelé.

Brozovic: tartom magam a korábban leírthoz, vagyis hogy a horvát tavaszi hullámzása és sok bénázása még nem az igazi énje volt, majd most fogja igazán megmutatni, mit is tud. Az alapok nála is nagyon jók, minden adva van az előrelépéshez.

Hernanes és Palacio: egy szurkolótárs úgy fogalmazott, hogy ők olyanok lehetnek, mint két új igazolás. Ezt egy picit "árnyalnám", mert ugye a brazilnál jobb középpályást nem találtunk az elmúlt idényben, Palacio pedig kifejezetten megtáltosodott tavaszra, szóval "csak" ott folytatják, ahol abbahagyták. Tincsessel kapcsolatban mégis azt mondom, akkor járhatunk igazán jól, ha elé még érkezik valaki, és ő a rutinjával Jolly Jokerként, sokszor beugróként segíthet a csapaton, nem beton kezdőként.

Mancini: ismét jönnek a nagy szavak tőle - a kifogások azonban elfogytak, végleg, teljesíteni kell, különben...

A mester ebben a szemüvegben villogott Brunicoban

A mai, Bayern elleni találkozóval (14:00, Digi Sport1, élő) megkezdődik a felkészülés második szakasza, még nem a finomhangolás, de közelednek a srácok afelé. Guardiola fiai mondjuk pont nem a legideálisabb ellenfél a különböző taktikai elemek gyakorlásához, a labda után való futkározás garantált - viszont a kontrákat ezzel egy időben lehet élesíteni, ahogy a pontrúgások gyakorlására is lehetőség nyílhat. Megláthatjuk továbbá, nyomás alatt hogy teljesít a Murilloval felturbózott védelem, valamint a regista-kovacicos, kondogbiás középpálya. Lesznek itt finomságok, na, de azért eredmény terén túl sok jóra ne számítsunk, tekintve, hogy a bajorok pár héttel előrébb járnak a Bundesliga korábbi rajtja miatt (néhány napja le is gyalulták a Valenciát).

A mai várható kezdő: Handanovic - Dimarco, Murillo, Ranocchia, Montoya - Kondogbia, Kovacic, Brozovic - Hernanes - Palacio, Icardi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik