Hej, hej, BL-hely!

2013.04.04. 10:04
Tegnap este csapatunk a Sampdoria ellen vette fel a harcot, én meg, mivel nem volt türelmem kivárni a sportklub csúsztatott közvetítését,  az...

Tegnap este csapatunk a Sampdoria ellen vette fel a harcot, én meg, mivel nem volt türelmem kivárni a sportklub csúsztatott közvetítését, az internet kínálta streamekkel. Imádott csapatunk győzött, én néhány csatát vesztettem ugyan, de végül is a háborút megnyertem. A csapat a pályán szenvedett, szerény személyem a laptop fölött görnyedt, de végre volt egy olyan meccs ahol a kapusunk védett a csatárunk meg gólt rúgott. (az Internél ez nem egyértelmű ebben a szezonban) Az osztályzatokon most nem is igazán kell gondolkodnom, ezt Frogie kommentelőnk megtette helyettem, amivel vitázni nem is igazán lehet. Tehát: "Handa, a két középső védő 6-os, Palacio 8, a többi 5" (Cassano és Guarin sporttársak köszönik szépen) Egy picit kezd manufaktúra jellegűvé átalakulni a blog (beharang, értékelő, beharang, értékelő, beharang, értékelő...), ezért a meccsről történő beszámolót itt le is zárnám (gólokat itt lehet sasolni), inkább megvizsgálnám, hogy mi vár csapatunkra az elkövetkező bő másfél hónapban. Vigyázat, szubjektív lesz!

Szidjuk a csapatot, anyázzuk Morattit, fröcsögünk Jonathan bénaságai miatt, de valljuk be: simán odaadnánk bármelyik körmünk felét, ha odaérnénk a dobogóra és újra a BL-ben vitézkedhetnénk. Nyugi, kimatekoztam, hogyan fogunk!

Most úgy néz ki a táblázat, hogy a Juve vezet (velük amúgy se nagyon szoktunk foglalkozni, most sem tesszük), 2. a Nápoly (59 p.), őket követi a Milan (57 p.) és a Fio (51 p.). Mi ugye az 5. helyen szerénykedünk ugyanannyi ponttal, mint a Lazio (50-5 0p.). Ebbe a "mini" tabellaháborúba beleveszem még a másik római csapatot is (47 p.), ki tudja.

31. forduló:

Ebédidőben nem lehet jó meccset játszani, erre jó példa a Fio-Milan (1-1), Pandev az utolsó pillanatban válaszol Tőzsér szabadrúgás góljára (1-1), a római derbi sajnos inkább a sok szabálytalanságról és Burdisso kiállításáról marad emlékezetes (0-0). Mi az Atalantát fogadjuk és Palacio ott folytatja, ahol a Samp ellen abbahagyta, persze egy picit megijedtünk Livaja felhőfejesétől, de Ranocchia megmutatja, hogy Ő is tud ilyet. (2-1)

Tabella: 2. Nápoly (60p.) , 3. Milan (58p.), 4. Inter (53p.), 5. Fiorentina (52p.), 6. Lazio (51p.), 7. AS Roma (48p.)

32. forduló:

A Lazio hazai pályán, egy Giovinco fejesgóllal kikap, a BL-kiesés miatt már csak egy frontra koncentráló Juventustól. (0-1) A Milan-Nápoly egy nézhetetlen döntetlen (0-0), a Róma nem tudja kiheverni Burdisso hiányát Torinóban. (1-2), Livaja megszórja Montelláékat (3-0). Mi pedig Sziget-fesztivált rendezünk Szardínián, Palacio és Cassano duplákkal, amit egy Kovacic-ágyúzással fűszerezünk meg. (5-1)

Tabella: 2. Nápoly (61p.) , 3. Milan (59p.), 4. Inter (56p.), 5. Fiorentina (52p.), 6. Lazio (51p.), 7. AS Roma (48p.)

33. forduló:

Buffon lemásolja müncheni produkcióját (Muntari 40 méteres lövését belepkézi, bár lehet, hogy egy vakond hátán megpattant a lövés), a végén Pirlo megment egy pontot. (1-1) A Nápoly, a Fiorentina és a Róma is hozza a fix egyest, Di Natale góljára és a hirtelen jött hóesésre nem tud válaszolni az EL-ben menetelő Lazio.(0-1) Mi egy nyögdécselős, görcsös, ideges hangulatú meccsen, Rocchi hosszabbításban behátazott góljával verjük a Parmát. Egyébként ezt a gólt közel másfél évszázad hozta össze, mivel a 35 éves Samuel szerelését követően, a 33 éves Cambiasso indította a 40 éves Zanettit, akinek a centerezését váltotta gólra a 36 éves Tommaso barátunk. (1-0)

Tabella: 2. Nápoly (64p.) , 3. Milan (60p.), 4. Inter (59p.), 5. Fiorentina (55p.), 6. Lazio (51p.), 7. AS Roma (51p.)

34. forduló:

A Milan Pazzini bombájával (30 centiről bepofozott egy kipattanót) elintézte a Cataniát, a Lazio egy picit odafigyelt és leKloséste a Parmát (2-0), a Nápoly is hozta a kötelezőt a szárdok ellen (4-1), míg a Siena mindent megtett, hogy elkerülje a kiesést (állítólag a sporttáskákban nem csak szerelést vittek magukkal ) és meglepetést okozott Rómában. (0-2) Peche volt a "P" betűsökkel (meg az ex-interesekkel) a Fiónak, mivel Poli és Palombo góljaival a Doria nem kegyelmezett a violáknak. (2-0). Nekünk jól sikerült a déli kiruccanás, mivel az első osztálytól gyakorlatilag már elbúcsúzott, de a padra a szezon során ötödszörre visszacsábított Gasperini Palermója elleni meccs olyan sima volt, mint a két gólt szerző Cambiasso koponyája egy esős meccs után. Nagatomo köténygólja sem volt csúnya. (0-3)

Tabella: 2. Nápoly (67p.) , 3. Milan (63p.), 4. Inter (62p.), 5. Fiorentina (55p.), 6. Lazio (54p.), 7. AS Roma (51p.)

35. forduló:

A Lazio annyira boldog volt a Chelsea ellen aratott továbbjutása miatt, hogy lendületből megsorozták a Bolognát. (4-1) Milánóban Pazzini élete formáját futja, még az ötösön kívülről is betalált a Torinónak (2-0), a Fiorentina elintézte, hogy az AS Roma kívülállóként figyelje a jövő évi nemzetközi kupasorsolásokat. (3-1) Mi Nápolyt láttuk és nem haltunk meg. (0-0)

Tabella: 2. Nápoly (68p.) , 3. Milan (66p.), 4. Inter (63p. ), 5. Fiorentina (58p.), 6. Lazio (57p.), 7. AS Roma (51p.)

36. forduló:

Milánóban több tízezer Diamanti mezt vásároltak az Inter és a Milan hívei, mivel a "majdnem olyan jó bal lába van, mint Recobának" jelzős szerkezettel ellátott spíler bombájával és 0 ponttal zavarták haza a Nápolyi brigádot Bolognából. (1-0) A Pescarának már tök mindegy volt, a Milánnak nem (1-3). Chievo annyira középcsapat, hogy majdnem otthon tartottak egy pontot a Róma ellen, de DDR még létezik. (0-1) Luca Toni fejben ott volt Sienában (1-0), a Chievo meg nem volt ott a Róma ellen. (0-2) Nekünk hatalmas szerencsénk volt, hogy a hétközi fordulóban a Laziót kaptuk. A sasok bejutottak, az egy hét múlva rendezendő Európa Liga döntőjébe, így annyira "B" csapatukat küldték el hozzánk, hogy még Zarate is pályára lépett. Nehezen lendültünk játékba, szinte egy-kapuztunk, azonban valahogy semmi nem akart összejönni, már-már Moratti fényképekre dobáltunk darts nyilakkal, de a végén elsült Alvarez félelmetes jobb lába. (1-0)

Tabella: 2. Milan (69p.) , 3. Nápoly (69p.), 4. Inter (66p. ú), 5. Fiorentina (61p.), 6. Lazio (57p.), 7. AS Roma (54p.)


37. forduló:

Milánóban, Balotelli "fekete ember nem felejt" alapon, a 3. percben combon talpalja Tottit. Francesco nemes bosszút állva, 25-ről mattolja Abbiatit, a végén Rizzoli még Robinhót is kiszórja. (0-1) A Lazio primaverások odavernek a Sampnak (3-1), Firenzében Montella megint kirúgatja Gasperinit (4-1). Nápolyban Hamsik "lemárisszomszédozza" Pandevet, Cavani már fél lábbal Londonban van, a csapat meg romokban. Ismét gólképtelenség hazai pályán a Siena ellen. (0-0) Mi, a bennmaradást már abszolváló Genovához látogatunk. Tartottunk a meccstől, de Milito nem sűrűn cserélgeti a telefonjait, így megvolt még Preziosi Elnök Úr száma, aki a meccs előtt biztosította Diegót, hogy a régi barátságukra (meg egy jól kibélelt aktatáskára) való tekintettel Tőzsért ki fogja kapusként próbálni. Dani bizonyította, hogy középpályásként azért jobb. (1-5)

Tabella: 2. Nápoly (69p.) , 3. Milan (69p.), 4. Inter (69p.), 5. Fiorentina (64p.), 6. Lazio (60p.), 7. AS Roma (57p.)

38. (UTOLSÓ) forduló:

Lélegzetvisszafojtva várta az egész emberiség az olasz bajnokság utolsó fordulóját, mivel a tabellán a Nápoly, a Milan és az Inter nevei mellett egyaránt a 69-es szám szerepelt, ami a megszerzett pontokat illeti. A Lazio játékosai még nem igazán józanodtak ki a Benfica elleni Európa Liga győzelmet követő ünneplésből. Rossznyelvek szerint olyan jól sikerült a buli, hogy Kozák másnap már el tudott háromig dekázni. A Cagliarinak tök mindegy volt, a Laziónak meg még inkább, így legalább a közönség jól szórakozott. (5-3) Firenzében és Pescarában is akárhogy nyomogatták számológépeket, sehogy se tudott olyan kijönni, hogy a Fio dobogóra, a Pescara meg ne a másodosztályba jusson. Jobb híján lejátszották a meccset 3000 néző előtt. (1-2) A rómaiak igazi vérfarkasok módjára estek neki a nápolyiaknak, pedig a fővárosiaknak aztán az EL-hely már megvolt az olasz kupa döntőbe jutása miatt (éppen ellenünk tették meg), de rebesgettek a zuhanyhíradók valami homályos megállapodást az Inter és a Roma között, hogy mi odaadjuk a kupadöntőt, ők meg egyengetik az utunkat a bajnokságban. Persze ezt el lehetne képzelni valami harmadik világbeli ország bajnokságában, de Itáliában a pályán dől el minden! Itt is eldőlt, mert Cavani fejesére, Bradley és Destro is válaszolni tudott. (2-1) Sienában egész a 90. percig vezetett a Milan Mexes fejesgóljával, de a Siena bent akart maradni az első osztályban (meg Rómában már le is fújták a meccset), így Mexes stukkolt egyet a saját kapuja előtt is. (1-1) Nekünk annyi volt a teendőnk, hogy kapcsoljuk ki di Natalét és valahogy verjük el az Udinését. Handanovic azért nem bízott semmit a véletlenre, egy kisebb szlovén falut (és annak 18 és 35 év közötti nőnemű polgárait) felajánlott a korábbi csapattársaknak, ha nulla ponttal távoznak a Mezzából. Nagyon nem is kellet izgulnunk, az elején betalált Cassano szögletből, majd Palacio fejelt be egy Nagatomo beadást, Zanetti külső csüddel lőtt egy olyat felső kapufás gólt, hogy azonnal aláírt a meccs után még 3 évet. Sztankovics és a végén negyedórát kapó Diego Milito is felíratkozott az eredményjelzőre. Tombol a nord! (5-0)

A bajnokság végeredménye:

1. Juve, 2. INTER (72p.), 3. Milan (70p.), 4. Nápoly (69p.) 5. Fiorentina (67p.), 6. Lazio (60p.), 7. AS Roma (60p.)

Meg is van az új rigmus: NÉZZETEK A FŐTÁBLÁRA HEJ, HEJ!


ui: persze, ha hétvégén kikapunk az Atalantától, akkor azért ne az én anyámat szidjátok...


Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek