Így készíts tökéletes farkasragut!

Vágólapra másolva!
2013.10.04. 21:10
Cambiasso19 kolléga a legutóbbi értékelő utolsó mondatában megcsillogtatta látnoki képességeit, így most megosztok veletek egy szupertitkos...

Cambiasso19 kolléga a legutóbbi értékelő utolsó mondatában megcsillogtatta látnoki képességeit, így most megosztok veletek egy szupertitkos receptet, amit Mazzarrinétól kaptam. De mivel a recept önmagában még kevés, ezért egyéb, fontos tudnivalóval is kiegészítem, hogy az elkészítése zökkenőmentes legyen. Tudjátok, az alapanyagokban rejlik a siker kulcsa!Cambiasso19 kolléga a legutóbbi értékelő utolsó mondatában megcsillogtatta látnoki képességeit, így most megosztok veletek egy szupertitkos receptet, amit Mazzarrinétól kaptam. De mivel a recept önmagában még kevés, ezért egyéb, fontos tudnivalóval is kiegészítem, hogy az elkészítése zökkenőmentes legyen. Tudjátok, az alapanyagokban rejlik a siker kulcsa!

Hozzávalók:

- 1 kg farkashús

- 20 dkg gomba

- 2 fej vöröshagyma

- 1 alma

- 1 kiskanál wasabi

- 2 dl vörösbor

- 4-5 dkg vaj

- 1 kiskanál liszt

- 1 kiskanál barna cukor

- speciális fűszerkeverék

Az állat beszerzése:

Rögtön az első lépésnél problémába ütközünk, hiszen honnan a fenéből tudunk farkashúst szerezni. Nos, ezzel kapcsolatban van egy jó hírem: szombat este házhoz jön! Ráadásul nem is akármilyen, hanem a híres, és emberi fogyasztásra leginkább alkalmas Római Farkas érkezik. Első lépésként fontos tudni, hogy ez a fajta farkas mindig támadásra kész, így aztán a vigyázni kell vele. Meg kell találni azt a pillanatot, amikor egy picit dekoncentrált, és egy jól irányzott, hatalmas ütést kell mérni a gerincére (a kutatók De Rossi-Strootman-Pjanic gerincnek nevezik, állítólag azért, mert az említett úriemberek fedezték fel, hogy a többi fajtársától eltérően szokatlanul erős az állat ezen testrésze). A jól irányzott ütéstől az állat meglepően hamar jobblétre szenderül. Ezután a skalpvadászok ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy levágják az állat fejét és a nappalijukba tűzzék a híres Totti-pofát. Lakberendezők szerint jól mutat.

Az elkészítés:

Miután megszabadultunk az állat szőrétől, nekiállhatunk határozott mozdulatokkal lefejteni a húst. Ha ezzel megvagyunk, a következő lépés, hogy felkockázzuk a hússzeleteket. A hús felkockázása közben egyébkéntendorfin termelődik, ami általában a 'vehehe' és 'muhaha' kiáltásokkal manifesztálódik. Konzultáltam egy pszichológussal, szerinte ez teljesen rendben van (főleg ha a Római Farkasról felkockázásról van szó), normálisa reakció.

Ha ezzel a folyamattal is elkészültünk, akkor a legnehezebb részen túl vagyunk. Ezután felszeleteljük a gombát, apró kockákra vágjuk a vöröshagymát, valamint az almát is és előkészítjük wasabit, meg a vörösbort.

Fogunk egy nagyobb serpenyőt, vajon megpirítjuk a húst, majd a hozzáadott gombát és vöröshagymát puhára pároljuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a lisztet és a barna cukrot.

Következő lépés a vörösbor hozzáadása, de itt álljunk meg egy pillanatra! Ha tökéletesre akarjuk az ételt, akkor használjunk argentin vörösbort, mégpedig az Estebant! Remek minőség (én az 1980-as évjáratra esküszöm), kellően érlelt, karakteres ízvilágú, az ételkülönlegességekhez szinte elengedhetetlen.

Tehát, a liszt és a cukor hozzáadása után egy percig sütjük, majd fokozatosan, kevergetve öntjük fel a vörösborral. Kavarjuk tovább, úgy öt percig, amíg besűrűsödik és jöhet a japán Yuto Company által készített wasabi. Nagyon figyeljünk rá, hogy ne tegyünk bele túl sokat, nagyon intenzív a hatása, mindössze azért van rá szükség, hogy kijöjjön a csípős és édes közti harmónia! Újabb öt perc után mehet bele az apróra kockázott alma. Mazzarriné azt írta, hogy a tökéletesség érdekében a Jonatánt javasolja, de ha kísérletezni támad kedvünk, próbálkozhatunk mással is. Ezután ízlés szerint fűszerezzük a piacra nemrégiben betörő, a focibuzi közönséget megcélzó Kétcsatáros fűszerkeverékkel. Isteni az ízvilága, meglátjátok!

Hátra van még a köret. Igazság szerint, ízlésünktől függően bármilyen körettel tálalhatjuk, de ha a hús olasz volt, akkor ajánlatos a tésztánál maradni. A legalkalmasabb természetesen a RanoPasta, ami könnyen felismerhető a boltok polcain, mert egy hatalmas béka a logója.

Állítólag az étel elfogyasztása után így érezzük magunkat:

Jó étvágyat!

UPDATE!

Hiánypótlás következik, mégpedig a várható kezdőt illetően. A Gazzettáról szedve az infokat, egyelőre a következő tűnik valószínűnek:

Inter (3-5-1-1): Handanovic- Rolando, Ranocchia, Juan Jesus- Nagatomo, Guarín, Cambiasso, Kovacic, Pereira- Ricky- Palacio

Roma (4-3-3): De Sanctis- Torosidi, Benatia, Castan, Balzaretti- Pjanic, De Rossi, Strootman- Florenzi, Totti, Ljajic

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik