Előkarácsony Palermóban

Vágólapra másolva!
2015.10.24. 12:10
Néhány éve még nyugtató teával ültünk le sör helyett egy Palermo-Inter elé, mert a szicíliai kalandtúra izgalmi faktora egy rómaival vagy...

Néhány éve még nyugtató teával ültünk le sör helyett egy Palermo-Inter elé, mert a szicíliai kalandtúra izgalmi faktora egy rómaival vagy nápolyival ért fel. 2015-re mindez elillanni látszik, hisz' a Barberában talán csak a hangulat maradt meg a régi időkből; Cavanik, Pastorék és Miccolik helyett Hiljemarkok, Quaisonök és Rispolik próbálnak félelmet kelteni.Néhány éve még nyugtató teával ültünk le sör helyett egy Palermo-Inter elé, mert a szicíliai kalandtúra izgalmi faktora egy rómaival vagy nápolyival ért fel. 2015-re mindez elillanni látszik, hisz' a Barberában talán csak a hangulat maradt meg a régi időkből; Cavanik, Pastorék és Miccolik helyett Hiljemarkok, Quaisonök és Rispolik próbálnak félelmet kelteni.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy lebecsüljük az olasz futball három legkattantabb elnöke közül az egyik főhülyének a csapatát, sőt. Franco Vazquez személyében például a mostani keretben is található egy olyan játékos, aki bármikor beférne az elmúlt 15 év legjobb Palermójába. Rajta kívül a jó öreg (mihez képest, nálam 2 évvel fiatalabb...) Alberto Gilardino, a Kínából hazatért, fél ligát már végig kurválkodó center emelendő ki abból a szempontból, hogy benne van abban a 'Közepesnél Valamivel Jobb Képességű Serie A-Csatárok, Akik Rendre Gólt Lőnek Az Internek' alkotta zárt Facebook-csoportban, melynek tagjai előszeretettel bosszantanak minket évek óta (További tagok: Germán Denis, Antonio Di Natale, Mauricio Pinilla).

Most éppen Giuseppe Iachini megy be minden reggel gyomorgörccseldolgozniidegbeteg főnöke miatt, valószínűleg hetek kérdése csupán, Zamparini mikor vágja ki. Más kérdés, hogy nem tudjuk, milyen elvárásai vannak ettől a kerettől, amely jelenleg a 11. helyen tanyázik - sokkal előbbre nem igazán kalibrált.

Na de, hagyjuk a bugyirózsaszíneket. Az Internél Adem Ljajics helyzete indítja be leginkább a szurkolói gondolatokat, mert fogalmunk sincs, mi a baja vele Mancininek és miért van az, hogy nehéz helyzetben hamarabb küld be egy Biabiany-t, mint őt. Állítólag nem 100%-os, de egy interjúban megígérte a Sálak Ura (tényleg, itt a szezon!), hogy szombaton, vagy a következő héten egészen biztosan játszani fog. Vagy a padon ülni. Köszönjük.Mindenesetre a mercato-fetisiszták örülhetnek: Feguli a Valenciából, Bellarabi a Leverkusenből és Carlos Vela a Sociedadból vannak kinézve januárra a kölyökképű szerb helyére.

A Juventus ellen látott csapat majdnem teljes (pardon, Telles) egésze megmarad szombatra, tehát a megunt Guarín helyét a sittesek ellen remekül beszállt Brozovic bitorolja továbbra is. Annyi változás lehet, hogy a szintén jól teljesítő JJ posztjára visszakerül a támadóbb szellemű Alex Telles és a fáradt Medel helyett a 31 milliós francia próbálja meg ledolgozni az árát.

A felállás a közelgő karácsonyi hangulat hatására 4321 lehet, ami az 5 palermói középpályás (plusz a hátravont Vazquez) miatt erősen indokolt. A meccset a Digisporton keressétek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik